Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Marea Britanie

Untitled Document

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord
Adresa: Arundel House, 4 Palace Green, Kensington, London W8 4QD
Telefon: 0044 207 937 9666
Fax::  0044 207 937 8069
Site web: http://londra.mae.ro (http://london.mae.ro)
E-mail:  roemb@roemb.co.uk

Secţia consulară
Adresa: M.E.I.C. House, 344 Kensington High Street, London W14 8NS
Telefon: 00 44 207 602 9777; 00 44 207 602 9662
Fax: 00 44 020 76024229
Email : consulara@roemb.co.uk
Ambasador: Dl. Ion JINGA

Regim pasapoarte
Pasaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Marea Britanie pentru călătorii de scurtă şedere de 90 de zile pe semestru.
Intrarea fără viză pe teritoriul Marii Britanii se face pe bază de paşaport sau carte de identitate valabile.
Legislaţia în vigoare în Regatul Unit nu prevede procedura de înregistrare a cetăţenilor (britanici sau străini) la consiliile sau secţiile locale de poliţie sau la alte instituţii centrale sau locale ale statului.
Membrii de familie care nu sunt cetăţeni ai EEA (şi sunt cetăţeni ai unor state pentru care este necesară obţinerea vizei de intrare în Marea Britanie) trebuie să obţină un permis de familie EEA în cazul în care vin să locuiască împreună cu soţul/soţia care este cetăţean român stabilit în Regatul Unit. Acest permis va fi obţinut înainte de efectuarea deplasării în Marea Britanie. În cazul în care încearcă să intre pe teritoriul Marii Britanii fără un permis de familie EEA, li se poate refuza intrarea.
Accesul pe piaţa forţei de muncă al cetăţenilor români, acesta este restricţionat şi se poate face numai în baza unui permis de muncă sau a unui permis eliberat în cadrul Sectors Based Scheme (Programului pe sectoare de activitate), în baza Highly Skilled Migrant Programme (Programului de migrare a forţei de muncă cu înaltă calificare) sau a Seasonal Agricultural Workers’ Scheme (Programului de angajare a muncitorilor agricoli sezonieri).

Apeluri de urgenta

  • 112 – servicii de urgenţă

Reglementări vamale
Regulamentul vamal britanic conţine reglementări similare cu ale celorlalte ţări membre ale Uniunii Europene. Este permisă introducerea, fără plata taxelor vamale, a bunurilor de folosinţă personală, constatate de către funcţionarul vamal că nu sunt destinate unor scopuri comerciale.
Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: 200 de ţigări sau 100 de ţigări de foi sau 50 trabucuri sau 250 grame tutun; 1 litru spirt; 2 litri de vin, 50 grame de parfum.

 

Ultimile Oferte Turistice pentru Marea Britanie