Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Luxemburg

Untitled Document

Ambasada României în Marele Ducat al Luxemburgului
(Ambassade de Roumanie)
Adresa: 41, Boulevard de la Petrusse, L-2320 Luxembourg
Telefon: 00-352-455159; 00-352-455151
Sectia consulara: 00352-26458164
Fax: 00-352-455163
Site web: http://luxemburg.mae.ro (http://luxembourg.mae.ro)
E-mail: ambroum@pt.lu
Ambasador: Dl. Vlad Tudor ALEXANDRESCU

Regim pasapoarte
Pasaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Condiţiile de intrare în Luxemburg sunt cele prevăzute de sistemul de reglementări care guvernează admisia în spaţiul Schengen (statele membre ale spaţiului Schengen sunt următoarele: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Luxembourg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Islanda şi Norvegia), respectiv:

  • deţinerea unui paşaport/carte de identitate valabile (valabilitatea paşaportului/cărţii de identitate trebuie să depăşească cu cel puţin trei luni data încheierii călătoriei);
  • deţinerea vizei valabile aplicată în paşaport, în cazul deplasărilor pentru care este necesară viza;
  • absenţa unei interdicţii de intrare în spaţiul Schengen (aceasta poate fi verificată de autorităţile de frontieră prin consultarea Sistemului Informatic Shengen).

Cetăţenii români pot intra pe teritoriul Luxemburgului în baza cărţii de identitate sau a paşaportului valabil care atestă naţionalitatea şi pot rezida pe teritoriul acestui stat pentru o perioadă de până la 3 luni fără nici o condiţionare sau formalităţi, alta decât cea de a deţine o carte de identitate/paşaport valabile.
Pentru verificarea celor mai recente reglementări privind condiţiile de intrare prevăzute de legislaţia naţională recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile luxemburgheze:

  • Ministerul Afacerilor Externe al Marelui Ducat de Luxemburg (www.gouvernement.lu)
  • Ambasada Marelui Ducat de Luxemburg în România cu sediul la Atena

Pentru a preîntâmpina eventuale dificultăţi se recomandă cetăţenilor români ca în primul semestru al anului în curs să aibă asupra lor paşaportul, pe durata deplasării în spaţiul Uniunii Europene.

Apeluri de urgenta

  • 112 – serviciul de urgenţe
  • 113 – poliţia

Reglementări vamale 
Regulamentul vamal luxemburghez conţine reglementări similare cu ale celorlalte ţări membre ale Uniunii Europene. Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: 200 bucăţi ţigări; 1 litru băuturi alcoolice; 50 g parfumuri. Nu există limite pentru sumele importate sau exportate în euro sau alte valute. Sumele în valute străine se pot schimba liber.

 

 

Ultimile Oferte Turistice pentru Luxemburg