Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Kuwait

Untitled Document

Ambasada României în Kuwait
Adresa: Keifan, AREA 4, MOONA Street, House 34, Kuwait
P.O. BOX Kaifan 13574 Code 35152
Telefon: 00-965-2484 50,79; 2484.34.19; 2484.94.85
Fax: 00-965-2484.89.29
E-mail: ambsa@kems.net
Ambasador:  Dl. Constantin Volodea NISTOR

Regim pasapoarte
Pasaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport de serviciu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport diplomatic: este necesară obţinerea vizei
Perioada de scurt sejur: -

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Pentru cetăţenii români care se deplasează în Kuweit este necesară obţinerea, în prealabil, a vizei de intrare. De la data intrării în Statul Kuweit, cetăţeanul străin are un drept de şedere legală de 30 de zile.
Statul Kuweit nu este ţară turistică, de aceea nu există tipul de viză turistică. Tipurile de viză cel mai frecvent utilizate sunt următoarele: vizită, lucru în sectorul de stat, lucru în sectorul privat, persoane insoţitoare ale titularului unei vize de lucru. Nu există posibilitatea obţinerii vizei la frontieră.
Şederea pentru o perioadă mai lungă de 30 de zile pe teritoriul Statului Kuweit este posibilă numai prin obţinerea vizei de rezidenţă, în baza căreia se eliberează cartea de identitate. Obţinerea vizei de rezidenţă şi a cărţii de identitate intră în obligaţiile angajatorului kuweitian. Viza de rezidenţă este eliberată pentru perioada în care contractul de muncă al solicitantului este valabil. De la data expirării sau anulării vizei de rezidenţă, titularul are obligaţia de a părăsi teritoriul Statului Kuweit în termen de 30 de zile. În caz contrar, pentru încă o perioadă de 30 de zile, titularul este obligat să plătească penalităţi de 10 dolari SUA/zi. La părăsirea teritoriului kuweitian, autorităţile locale pot lua decizia de a introduce numele şi datele de identificare ale cetăţeanului străin, care a încalcat legea, pe lista de consemne şi de a îi interzice acestuia să mai intre în Kuweit pentru o perioadă nedeterminată de timp. 
Vizele de intrare se pot obţine de la ambasadele şi consulatele Statului Kuweit din străinatate. În cazul vizelor de muncă, angajatorul kuweitian este cel care obţine viza de intrare. În cazul vizelor de afaceri, acestea se pot obţine şi prin intermediul hotelului la care cetăţeanul străin va locui. Ministerul de Interne kuweitian – Departamentul pentru Migrări – este cel care aprobă sau refuză eliberarea vizelor de intrare şi de rezidenţă, precum şi a cărţilor de identitate pentru Statul Kuweit.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională kuweitiană, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile kuweitiene:

  • Ambasada Statului Kuweit la Bucureşti (cu sediul provizoriu la Hotelul Marriott) 

Apeluri de urgenta

  • 777 (poliţie, salvare, pompieri)

Reglementări vamale
Nu este permisă introducerea, consumarea sau comercializarea pe teritoriul Statului Kuweit a băuturilor alcoolice, drogurilor, produselor din carne de porc şi a materialelor cu caracter pornografic.

 

Ultimile Oferte Turistice pentru Kuwait