Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Irak

Untitled Document

Ambasada României în Republica Irak
Adresa: Arassat Al-Hindia Street, Hay Babel Mahalla 929, Zuqaq 31, Nr. 452/A
Baghdad, P.O.Box 2571
Telefon: 00-964-1-778.28.60; 00-964-1-778.29.04
Fax: 00-964-1-778.75.53
E-mail: ambrobagd@yahoo.com
Însărcinat cu afaceri: Cristian Dan VOICU


Regim pasapoarte
Pasaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport de serviciu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport diplomatic: este necesară obţinerea vizei
Perioada de scurt sejur: -


Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani au nevoie de vize pentru a calatori in Irak, vize pe care le pot obtine de la Ambasada Republicii Irak la Bucuresti. In baza vizei acordate de sectiile consulare din cadrul ambasadelor irakiene, nu sunt impuse restrictii de intrare si de sedere in Irak. Totusi, desfasurarea operatiunilor militare, situatia deosebit de complexa, fluida si riscanta, ca si starea qvasi-permanenta de insecuritate personala constituie elemente suficiente pentru descurajarea oricaror actiuni riscante precum vizitarea pe cont propriu a tarii.
Avertisment de călătorie - Evitaţi călătoriile                        
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români evitarea tuturor călătoriilor în Irak, ţară a cărei situaţie de securitate este puternic afectată de activităţi cu caracter terorist. Situaţia de securitate din Irak este precară, iar posibilităţile de intervenţie şi de protecţie din partea autorităţilor locale sunt foarte reduse. Activităţi cu caracter terorist au loc în Irak zilnic. Acestea se manifestă prin atacuri cu bombe, atacuri sinucigaşe, răpiri de persoane şi atacuri armate.

Reglementari vamale 
Autoritatile irakiene aplica criterii apropiate de cele impuse de majoritatea statelor: fiecarei persoane i se permite accesul in punctul vamal cu 200 tigarete (10 pachete standard), 2 litri de vin, 1 litru de bautura spirtoasa; nu sunt mentionate restrictii privind bijuteriile personale; suma maxima de valuta forte este de 10.000 (zece-mii) dolari SUA.

Ultimile Oferte Turistice pentru Irak