Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Iordania

Untitled Document

Ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei
Adresa: 33, Al-Madeenah al-Munawarah- Str., PO BOX 2869, Amman 11181
Telefon: 00-962-6-581.34.23; 00-962-6-581.34.60
Fax: 00-962-6-581.25.21
Adrese e-mail: ambro@orange.jo; roemb@orange.jo; ropolitical@orange.jo; rocultural@orange.jo; rodefense@orange.jo; rotrade@orange.jo; roseciv@orange.jo; roadmin@orange.jo
Secţia consulară: 00-962-6-581.26.27
E-mail: roconsular@orange.jo
Ambasador: Dl. Radu ONOFREI

Regim pasapoarte
Pasaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport de serviciu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90

Condiţii de intrare şi regim de vize
Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Iordania trebuie sa fie in posesia unei vize valabile. Aceasta se poate obtine numai de la reprezentantele diplomatice ale Iordaniei (pentru cetatenii romani nu se acorda viza la punctele de trecere ale frontierei).
Cetatenii straini au obligatia ca in termen de 15 zile de la data intrarii in Regat sa se prezinte la cel mai apropiat post de politie pentru a se inregistra.
Depasirea termenului de sedere prevazut in viza se sanctioneaza financiar (1,8 JOD pentru fiercare zi de sedere ilegala).

Reglementări vamale
Regimul vamal permite introducerea in tara, fara plata taxelor vamale, a maximum 200 tigari sau 200 grame de tutun, precum si a unei singure sticle de bauturi spirtoase (sau 2 sticle de vin).
De asemenea, sunt exceptate de la plata taxelor vamale bunurile personale ale turistilor (aparate de radio, aparate video sau foto) aduse pentru uzul strict personal pe perioada excursiei si nu pentru comercializare.
La parasirea teritoriului iordanian se plateste o taxa in punctele de frontiera, cu exceptia cazurilor in care sederea nu depaseste 24 de ore. Taxele difera in functie de modalitatile de iesire din tara (avion, tren, auto, vapor).

Ultimile Oferte Turistice pentru Iordania