Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Indonezia

Untitled Document

Ambasada României în Republica Indonezia
Adresa: Jl. Teuku Cik Di Tiro No. 42 A, Menteng, Jakarta Pusat
Telefon: (0062-21) 390.04.89; 310.62.40; 392.15.69
Fax: (0062-21) 310.62.41
E-mail: romind@indosat.net.id; romind@cbn.net.id
Consulară: (0062-21) 315.43.62
Economic: (0062-21) 390.27.31
Ambasador: S.E. Dl. Gheorghe VÎLCU


Regim pasapoarte
Pasaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport de serviciu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport diplomatic: este necesară obţinerea vizei
Perioada de scurt sejur:
-

Condiţii de intrare si regim de şedere
Cetăţenii români au nevoie de viză de intrare în Indonezia, indiferent de tipul călătoriei, inclusiv pentru tranzit. Tipurile cele mai frecvente de viză sunt viza de serviciu, viza socială, viza pentru afaceri, viza pentru turism, viza culturală şi viza pentru angajare în muncă. Viza de intrare în Indonezia se obţine în sistemul Visa On Arrival (VOA). VOA nu poate fi extinsă sau preschimbată în nici un fel de permis de şedere, se acordă pentru perioade de până la 30 zile şi costă între 10 USD (pentru şapte zile) şi 25 USD (pentru 30 zile).
Intrarea fără viză pe teritoriul Indoneziei, depăşirea termenului de şedere permis de viză sau încălcarea scopului declarat al călătoriei sunt considerate încălcări ale legislaţiei privind regimul străinilor şi se sancţionează cu amenda de 50 USD / zi sau cu închisoare. Tichetul de sosire în Indonezia (arrival card) trebuie păstrat în paşaport, pe întreaga durată a şederii, fiind necesar la ieşirea din ţară.
Cetăţenii români au obligaţia ca, după intrarea pe teritoriul Indoneziei, să se prezinte la oficiul local al poliţiei pentru înregistrarea şederii. Obligaţia se consideră respectată prin înregistrarea la un hotel. Amenda aplicată în cazul nerespectării acestei obligaţii este de aproximativ 500 USD.
Pentru o şedere mai mare de 90 de zile este obligatorie înregistrarea în evidenţele Serviciului de Imigrări.
La plecarea din Indonezia trebuie plătită o taxă de aeroport în valoare de aproximativ 10 USD. Pentru cursele interne taxa este de aproximativ 3 USD.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de obţinere a vizelor şi de intrare recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile indoneziene:

Departamentul pentru Afaceri Externe al Indoneziei (www.deplu.go.id)

  • Ambasada Republicii Indonezia în România, Bucureşti, Str. Gina Patrichi nr.10, Sector 1, Tel: 312-0742; Fax: 312-0214,
    E-mail: indo.bucharest@itcnet.ro)  


Reglementări vamale

Sumele admise la intrarea în / ieşirea din Indonezia trebuie să nu depăşească 5000 USD cash. Este interzisă introducerea de arme pe teritoriul Indoneziei.

Ultimile Oferte Turistice pentru Indonezia