Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru India

Untitled Document

Ambasada României în India
Adresa: A-47, Vasant Marg, Vasant Vihar, New Delhi 110 057, India
Telefon: 0091-11 26.14.89.18-; 26.14.07.00;
 Fax: 0091-11-26.14.06.11
E-mail: embrom@airtelbroadband.in 
Website: http://newdelhi.mae.ro/

Secţia Consulară: 0091-11-26.14.16.63
E-mail: visaromania@airtelbroadband.in

Birou economic
:
E-mail: ecofromania@airtelbroadband.in
Ambasador: Dl. Vasile SOFINETI

Regim pasapoarte
Pasaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport de serviciu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Obţinerea vizei de intrare este obligatorie şi se realizează la ambasadele şi consulatele generale ale Indiei din străinătate. În România, vizele de intrare şi informaţii despre condiţiile în care se acordă acestea se pot obţine de la Secţia Consulară a Ambasadei Indiei din Bucureşti.
Nu se poate obţine viza de intrare la sosirea în India. În caz de forţă majoră, pentru cei care tranzitează India şi pierd legătura aeriană, în mod excepţional se poate elibera un permis de ieşire din aeroport, valabil numai 24 de ore.
Durata de şedere admisă este cea prevăzută în viza de intrare: în funcţie de solicitare şi de decizia ambasadei care eliberează viza, de regulă, maxim 6 luni. Prelungirea viziei se poate realiza cu dificultate, numai în cazuri foarte bine justificate, de Foreigners Registration Office, care aparţine de Ministerul Afacerilor Externe al Indiei.
Dacă se intenţionează şederea peste şase luni, este necesară înregistrarea la Foreigners Registration Office (New Delhi) sau Foreigners Regional Registration Offices (capitalele statelor din compunerea federaţiei), în termen de 14 zile de la sosire. În baza înregistrării se eliberează un permis de şedere, valabil pe o perioadă mai lungă, în funcţie de scopul urmărit (studii-5ani, afaceri-2 ani, muncă- perioada prevazută în contractul de muncă). Atentie! pentru statele din nord estul Indiei se eliberează o viză specială, astfel că persoanele care s-au decis să călătorească în regiunea respectivă trebuie să precizeze expres acest lucru în cererea de viză. Depăşirea duratei de şedere prevăzută în viză atrage după sine răspunderea penală.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională indiană, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile indiene:


Informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie

În astfel de cazuri se apelează serviciul pentru situaţii de urgenţă, la numărul 100.

Reglementări vamale

Nu este permisă introducerea şi scoaterea de monedă indiană în şi din India. Camerele de filmat profesionale, bunurile electronice şi bijuteriile de valoare ridicată trebuie declarate. Limita sumei în valută care poate fi introdusă sau scoasă din India este de 10.000 $ în cecuri de călătorie sau de 5.000 în numerar. Valuta este convertibilă în rupii, suma rămasă la plecare în moneda locală neputând fi schimbată în valută decât în baza documentelor de schimb valutar eliberate anterior de bănci, la transformarea valutei în rupii. Este interzis şi supus sancţiunilor penale exportul de animale / păsări protejate sau produse din acestea.

Ultimile Oferte Turistice pentru India