Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Filipine

Untitled Document

Ambasada României în Republica Filipine
Adresa: 1216 Acacia Road, Dasmarinas Village, Makati, Metro Manila
Republic of the Philippines
Telefon: 632-8439014
Fax: 632-8439063
E-mail: amarom@zpdee.net
E-mail Birou economic: romtrade@zpdee.net
Ambasador: Dl. Valeriu GHEORGHE

Regim pasapoarte
Paşaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Paşaport de serviciu:nueste necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Paşaport diplomatic:nueste necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur (zile): 21/90/90

Paşaport turistic - viză de scurt sejur pentru călătorii de maximum 21 zile;
Paşaport de serviciu/diplomatic - viză de scurt sejur de maximum 90 de zile.
Totodată, vă recomandăm să contactaţi Ambasada Republicii Filipine pentru obţinerea de informaţii suplimentare privind condiţiile particulare de intrare şi şedere prevăzute de legislaţia locală.

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Pentru a călători în Filipine este necesară obţinerea, în prealabil, a vizei de intrare de la una dintre ambasadele acestei ţări din străinătate. Pentru informaţii suplimentare, recomandăm consultarea Ambasadei Republicii Filipine în România (Bucureşti, Str. Carol Davila nr. 105-107; Tel: 319-8252; Fax: 319-8253; Email: bucharestpe@rdsmail.ro).
În cazul în care cetăţenii români călătoresc în diverse scopuri într-una din ţările Asiei (China, Thailanda, Malaesia etc.) şi pe parcursul acestei călătorii doresc să viziteze şi Filipinele pentru o perioadă scurtă de timp, aceştia pot intra fără viză pentru o durată maximă de 21 de zile. Cu toate acestea, recomandăm şi în acest caz cetăţenilor români să îşi stabilească traseul turistic sau de afaceri cu mare atenţie, înainte de deplasare, şi să obţină confirmarea posibilităţii de intrare în Filipine fără viză de la cea mai apropiată ambasadă a acestei ţări.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională filipineză şi necesitatea obţinerii vizei, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile filipineze:

Reglementări vamale
Legislaţia vamală filipineză prevede reglementări stricte în ceea ce priveşte introducerea temporară sau exportul unor produse precum armele de foc, drogurile, plantele, produsele farmaceutice şi valuta.

Ultimile Oferte Turistice pentru Filipine