Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Emiratele Arabe Unite

Untitled Document

Ambasada României în Emiratele Arabe Unite
Adresa: 2nd Str., Nr.9, W(14/1) plot No.13 at Al Rodha Area P.O.Box 70416, Abu Dhabi
Tel.: 00971/2/44 59 919
Fax: 00971/2/44 61 143
Sectia Consulara: 00971/2/44 61 158
E-mail: romaniae@emirates.net.ae  

Biroul Consilierului Economic – DUBAI
Adresa: Jumeirah Al-Sherif No.356/17 P.O.Box 73 765, Dubai
Tel.: 0091/4/39.40.580
Fax: 00971/4/39.40.992
E-mail: romcons@emirates.net.ae 
Ambasador: Dl.  Niculaie GOIA

Regim pasapoarte
Paşaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Paşaport de serviciu:este necesară obţinerea vizei
Paşaport diplomatic:este necesară obţinerea vizei
Perioada de scurt sejur (zile): -

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Incepând cu data de 29 iulie 2008, autorităţile emirateze au modificat legislaţia în materie de acordare a vizelor de intrare pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.
Pentru orice tip de viză pe care o solicitaţi este obligatoriu să aveţi asigurare medicală, fie printr-o companie emirateză, fie printr-o companie din străinătate.
De asemenea, este obligatoriu sa plătiţi o garanţie de 1000 de dirhami (Dhs), sumă pe care o primiţi înapoi în momentul părăsirii teritoriului Emiratelor Arabe Unite.
Pentru obţinerea vizei, pe lângă asigurarea medicală încheiată şi plata garanţiei, cei care vor să călătorească în Emiratele Arabe Unite trebuie să mai prezinte fotocopia paşaportului, o fotografie si datele de identificare.
Viza de vizită 
Pentru acest tip de viză pot aplica cetăţenii rezidenţi în EAU, dar numai pentru soţ/soţie sau rudă de sânge de gradul 1 şi 2. Trebuie prezentate documente care să ateste căsătoria sau gradul de rudenie pentru cetăţenii invitaţi.
Viza poate fi valabilă 30 de zile (610 Dhs) sau 90 de zile (1110 Dhs) (perioadă care nu mai poate fi reînnoită).
Persoanele care au obţinut viza pot intra în E.A.U. în decurs de două luni de la data emiterii vizei.
Cetăţenii români căsătoriţi cu un cetăţean din spaţiul Consiliului Cooperării Golfului (Arabia Saudită, Bahrein, E.A.U., Kuweit, Oman, Qatar), poate obţine o viză de vizită numai dacă deţine permis de şedere în ţara de reşedinţă a soţului.
Viză turistică 
Se poate obţine pentru o perioadă de 30 de zile, putând fi prelungită o singură dată, numai printr-un hotel sau printr-o agenţie de turism care operează în EAU şi care sunt autorizate de către Ministerul de Interne.
Cererea de viză trebuie să fie trimisă cu cel puţin o săptămână înainte de călătoria propriu-zisă. Compania de turism sau hotelul trebuie să plătească suma de 1000 de Dhs. pentru fiecare turist în parte, banii fiind returnaţi companiei sau hotelului în momentul cînd turistul părăseşte E.A.U. 
Viză de vizită pentru studenţi  
Aceste vize sunt emise pe o perioadă de 60 de zile şi pot fi prelungite de două ori cu aceeaşi perioadă.
Preţul unei astfel de vize este 1.110O Dhs, iar pentru fiecare prelungire se va plăti 610 Dhs.
Studenţii trebuie să fie, în prealabil, înscrişi la una din universităţile din E.A.U. şi trebuie să aibă asigurare de sănătate. De asemenea trebuie să plătească o garanţie de 1000 de Dhs, sumă ce le va fi returnată la părăsirea definitivă a ţării.
Viză cu intrări multiple 
Acest tip de viză este destinat oamenilor de afaceri care călătoresc frecvent în EAU Viza este valabilă şase luni de la data eliberării şi costă 2110 Dhs. Fiecare sedere nu trebuie să depăşească 14 zile. 
Viză de vizită pentru scopuri medicale 
Cei care doresc acest tip de viză trebuie să plăteasca 1110 Dh şi au durata de şedere de 90 de zile.
Aceste vize pot fi prelungite o singură dată pentru aceeaşi perioadă pentru suma de 610 Dhs.
Viză de vizită pentru a participa la diverse manifestări 
Cei care doresc să participle la conferinţe, expoziţii, festivaluri etc., pot solicita şi obţine acest tip de viză pentru 30 de zile plătind 210 Dhs.
Acest tip de viză nu poate fi prelungit. 
Viză pentru misiune specială (tranzit) 
Această viză este o perioadă de 14 zile de şedere şi costă 220 de Dhs + 10 Dhs taxă de procesare. Se obţine de către oameni de afaceri sau turişti la sosirea în aeroport. Această viză este făcută numai de către o companie sau hotel din E.A.U.
Viză de tranzit pentru misiune 
Este un nou tip de viză, pentru cei care vor dori/vor trebui să lucreze pe o perioadă mai scurtă de timp în E.A.U.
Această viză se eliberează în colaborare cu Departamentul pentru Permise de Muncă Temporare din cadrul Ministerului Muncii din EAU, în prealabil trebuind să se obţină autorizaţia de muncă de la ministerul amintit.
Această viză se eliberează pe o perioadă de 90 de zile, costând 600 de Dhs, putând fi prelungită cu alte 90 de zile pentru 1200 Dhs.
Viză de tranzit aeroportuar 
Este destinată celor care tranzitează aeroporturile din EAU. Este valabilă 96 de ore şi trebuie solicitată printr-o companie aeriană care operează în EAU. Cetăţenii trebuie să aibă billet de avion pentru destinaţia următoare iar această viză se taxează cu 100 Dhs.
Viză de rezidenţă 
Această viză este destinată celor care vor veni să locuiască pe o perioadă nedefinită cu o persoană care este deja rezidentă în EAU. Pentru soţie/soţ şi copii, această viză are valabilitatea de 3 ani, costând 300 Dhs.
Pentru părinţii persoanelor rezidente în EAU, acest tip de viza este anual, fiecare prelungire costând 100 Dhs. Pentru părinţi este obligatorie depunerea unei garanţii (returnabile la finalul şederii persoanei respective) de 5000 de Dhs.
Permisele de rezidenţă îşi pierd valabilitatea dacă posesorii au locuit în afara EAU mai mult de şase luni continuu.
Viză pentru investitor 
Acest tip de viză este destinat investitorilor străini în parteneriat cu cei emiratezi. Investitorul străin trebuie să fi depus un capital de cel puţin 70.000 de Dhs. Viza este valabilă 3 ani şi costă 300 Dhs.
Viză de angajare 
Este acordată de către Departamentul de Imigrare celor care doresc să lucreze pe teritoriul EAU, cu aprobarea prealabilă a Ministerului Muncii.
Are valabilitate de 2 luni cu 30 de zile şedere în EAU. Odată intrat în ţară, compania la care urmaţi să lucraţi se va ocupa de obţinerea permisului de şedere pentru muncă.
Pentru pentru mai multe informaţii legate de regimul de acordare al vizelor, vă recomandăm să contactaţi autorităţile emirateze, şi anume:

Apeluri de urgenta

  • 998 salvarea;
  • 999 poliţia.

Ultimile Oferte Turistice pentru Emiratele Arabe Unite