Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Cuba

Untitled Document

Ambasada României în Republica Cuba
(Embajada de Rumania)
Adresa: Calle 21, no. 307 entre H e I, Vedado, La Habana
Telefon: 00-53-7-833.33.22; 00-53-7-833.33.25
Fax: 00-53-7-833.33.24
E-mail: erumania@ceniai.inf.cu
Însărcinat cu afaceri: Dl. Gheorghe APOSTOIU


Regim pasapoarte
Paşaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Paşaport de serviciu:este necesară obţinerea vizei
Paşaport diplomatic:este necesară obţinerea vizei
Perioada de scurt sejur (zile): -

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Pentru cetăţenii români care călătoresc în Cuba este necesară obţinerea vizei de intrare. Nu există posibilitatea obţinerii vizei la frontieră. Viza se poate obţine de la ambasadele sau consulatele Cubei în străinătate. Vizele se emit pentru o perioada de 30 zile.
Prelungirea vizei se poate face numai în Cuba, în urma aprobării de către autorităţile competente. Legislaţia cubaneză este foarte strictă în ceea ce priveşte respectarea activităţilor stabilite de tipul de viză acordat.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională cubaneză şi necesitatea obţinerii vizei, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile cubaneze:

  • Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cuba (www.cubaminrex.cu)
  • Ambasada Republicii Cuba din Bucureşti (Str. Mihai Eminescu nr. 44-48, et.2, ap.5, Sector 1, Telefon: 021-211-8739; 211-8795; Tel/Fax:021-211-8916; E-mail: embacuba@kappa.ro)

Apeluri de urgenta

  • 106 (Poliţia Naţională Revoluţionară)

Reglementări vamale
Se acceptă introducerea efectelor personale şi a medicamentelor pentru uz personal în cantităţi rezonabile. Se consideră efecte personale aparatul de fotografiat sau camera de filmat, aparatul de ras electric, uscătorul de păr, telefonul celular, laptopul. Toate acestea trebuie însă scoase din ţară la plecare.
Pentru alte obiecte introduse în Cuba (dar a căror valoare nu trebuie să depăşească 250 euro) se plăteşte o taxă vamală de 100 %.
Sumele mai mari de 5.000 de euro trebuie declarate. Pot fi scoase din ţară sumele de peste 5.000 de euro numai dacă au fost declarate la intrare.
Este interzis importul următoarelor articole: droguri, substanţe psihotrope, produse hemoderivate; cărţi, reviste; vehicule cu motor sau componente ale acestora; aparate de aer condiţionat, cuptoare cu microunde, aparate de încălzit apa, maşini de călcat electrice, orice aparat de uz casnic; sisteme audio, televizoare, video; calculatoare.
Pot fi introduse cu aprobare specială a Ministerului Comunicaţiilor următoarele articole: aparate radio şi TV, faxuri, aparate telefonice GPS, antene de satelit, aparatură de comunicaţii prin satelit. În cazul în care nu există aprobare prealabilă, aparatele respective sunt reţinute în vamă 30 zile, cu posibilitatea prelungirii cu încă 30 zile în vederea obţinerii aprobării.
Obiecte care pot fi scoase din ţară de către persoane nerezidente în Cuba: efecte personale; bunuri introduse legal în Cuba sau achiziţionate pe plan local (in valoare de maxim 1000 dolari SUA); 23 de ţigări de foi fără obligativitatea prezentării facturii de cumpărare (dacă numarul de ţigări este mai mare de 23, trebuie prezentate originalul şi o copie a facturii); obiecte de artă care nu fac parte din patrimoniul cultural cubanez, cu aprobarea prealabilă a Registrului Naţional de Bunuri Culturale din Cuba; maximum 4 sticle de băuturi alcoolice.
Pentru evitarea dispariţiei unor obiecte personale din bagajele de cală, se recomandă ca obiectele de valoare să fie plasate în bagajele de mână.

Ultimile Oferte Turistice pentru Cuba