Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Coreea De Nord

Untitled Document

Ambasada României în Republica Populară Democrată Coreeană
Adresa: Pyongyang City, Munhengdong, Phenian
Telefon: 00-850-2-381-7336
E-mail: ambrophe@gmail.com
Insărcinat cu afaceri a.i.: Dl. Liviu Ovidiu IANCU

Regim pasapoarte
Paşaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Paşaport de serviciu:este necesară obţinerea vizei
Paşaport diplomatic:este necesară obţinerea vizei
Perioada de scurt sejur (zile): -

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Pentru a călători în R.P.D.Coreeană este necesară obţinerea, în prealabil, a vizei de intrare/ieşire de la una din ambasadele sau agenţiile de turism nord-coreene din străinătate. Perioada de procesare a vizei este de minimum 10 zile. Pentru informaţii suplimentare, recomandăm consultarea Ambasadei Republicii Populare Democrate Coreene în România (Bucureşti, Şos.Nordului Nr.6, Sector 1; Telefon/Fax: (021) 232-9665).

Reglementări vamale
La intrarea/ieşirea în/din R.P.D.Coreeană, se completează o declaraţie vamală care cuprinde întrebări exacte privind posesia următoarelor articole: bani, arme, muniţie, explozivi, arme albe, medicamente, droguri, otrăvuri, telefoane celulare sau alte mijloace de comunicare, dispozitive GPS, bunuri de patrimoniu cultural şi ştiinţific, publicaţii. Aparatura de comunicaţii şi dispozitivele GPS vor fi lăsate în custodie la vamă şi recuperate la plecare.
Introducerea şi scoaterea de monedă nord-coreeană din R.P.D. Coreeană este interzisă. Introducerea şi scoaterea de valută din R.P.D. Coreeană nu este limitată ca sumă, dar trebuie declarată la vamă. Nu este indicat importul de materiale tipărite în limba coreeana, CD-uri, DVD-uri sau alte materiale purtătoare de informaţie, care ar putea fi considerate contrare principiilor politice sau morale nord-coreene sau a avea caracter de denigrare la adresa R.P.D. Coreene.

 

Ultimile Oferte Turistice pentru Coreea De Nord