Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Armenia

Untitled Document

Ambasada României în Republica Armenia
Adresa: Str. BARBUSSE, nr.15, cartierul ARABKIR, EREVAN
Tel. Secretariat: 00374 10 27.53.32
Tel. Birou Ambasador: 00374 10 22.76.19, tel.mobil: 00374 91 41.00.54
Tel. Birou Consular: 00374 10 22.76.10
Fax: 00374 10 22.75.47
E-mail ambrom@netsys.am
Ambasador: Dna  Rodica Crina PRUNARIU

Regim pasapoarte
Paşaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Paşaport de serviciu:nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Paşaport diplomatic:nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur (zile): 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români deţinători de paşapoarte simple au nevoie de vize pentru a putea intra în Armenia. Vizele se obţin, de regulă, de la orice oficiu consular armean din străinătate. În România, vizele se pot obţine de la Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Armenia din Bucureşti. Viza cu o singură intrare poate fi acordată şi la frontieră, la momentul intrării în Armenia, contra sumei de 30 USD. Frontierele deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri sunt: aeroportul internaţional Zavrnots-Erevan; puncte terestre, cu Georgia: Sadkhlo/Tashir - Safarlo/Bolnisi/Ninotsminda, cu Iranul: Meghri. Frontierele terestre cu Turcia nu sunt deschise traficului, din cauza inexistenţei relaţiilor diplomatice între cele două state.
Scopurile cele mai frecvente pentru care sunt acordate vizele sunt următoarele: interes de serviciu, afaceri, turism, vizită, studii, angajare în muncă, tranzit. Durata de şedere permisă de viză este de 21 de zile; pentru o şedere mai mare de 21 de zile, dar care să nu depăşească 90 de zile, este necesară o invitaţie oficială de la o instituţie autorizată din Armenia. Pentru o durată de şedere mai mare de trei luni este nevoie de obţinerea unui permis de şedere temporară, emis de Ministerul armean al Afacerilor Externe (Biroul vize şi paşapoarte, Tel: 00374-1-521-416; 00374-1-536-942).
Intrarea ilegală este pedepsită cu închisoare; şederea peste durata permisă se sancţionează cu plata a 3 USD pentru fiecare zi în plus şi interdicţia de a intra în Armenia pentru diverse perioade, în funcţie de perioada şederii peste cea permisă prin viză.
Pentru informaţii suplimentare despre condiţiile de intrare şi regimul de şedere în Armenia, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale prezentate de autorităţile armene:

Apeluri de urgenta

  • Poliţie - 102
  • Salvare - 103
  • Pompieri - 101
  • Avarii gaze - 104

Reglementări vamale
Sumele în valută nu sunt limitate la intrarea în Armenia. Obiectele interzise se referă la materialele pornografice, arme, alimente alterabile, obiecte de valoare istorică, culturală şi arheologică, substanţe radioactive, echipamente de comunicaţii.

 

 

Ultimile Oferte Turistice pentru Armenia