Destinatii Europene

Toamna la Lisabona

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
4 zile
Valabilitate Oferta:
24/10/2013 - 27/10/2013
Pret Total:
395 € (98.75€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

Toamna la Lisabona
(P)

Plecari: 24 octombrie 2013, 28 noiembrie 2013 (vacanta 1 Decembrie)
(4 zile / 3 nopti)

Ziua 1
Intalnire cu insotitorul de grup dimineata la ora 03:40 la aeroportul Otopeni – terminalul Plecari. Zbor direct spre Lisabona – compania TAP Portugal. Sosire in Lisabona la ora locala 08:00. In prima jumatate a zilei avem programat un tur cu ghid local al orasului Lisabona. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: Parcul Edward al VII-lea, Avenida da Liberdade, Piata Rossio, cartierul Alfama cu unica sa Catedrala ce dateaza din secolul al XII-lea si stradutele sale inguste. Coboram apoi spre raul Tagus si ne indreptam spre cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos, o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos - monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Dupa amiaza transfer la hotel si timp liber pentru odihna. Cazare hotel Neya Lisboa 4* (sau similar).

Ziua 2
Mic dejun. Excursie optionala de jumatate de zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril. Sintra, datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul Regal, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazino din Europa (pret informativ 55 EURO/ pers). Dupa amiaza timp liber pentru cumparaturi sau pentru alte vizite individuale. Pentru doritori propunem o plimbare cu insotitorul de grup prin cele mai pitoresti cartiere ale orasului: Bairro Alto, Baixa, Alfama. Se poate vizita si fortareata Sao Jorge, de unde poate fi vazuta intreaga panorama a orasului. Cazare hotel Lisboa 4* (sau similar).

Ziua 3
Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Obidos, Alcobaca, Batalha si Fatima. Excursia incepe cu vizita orasului medieval Obidos, un exemplu clasic de asezare fortificata, cu strazi inguste si case albe. Urmeaza Abatia de la Alcobaca fondata in anul 1153. In Batalha se viziteaza manastirea din sec. al XV-lea, o adevarata capodopera a artei manueline, declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Fatima este un renumit centru religios si de pelerinaj, ridicat pe locul unde au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria in anul 1917; se viziteaza capela aparitiilor. Ne intoarcem in Lisabona (pret informativ: 75 EURO/ pers). Ultima seara in Lisabona o vom sarbatori intr-un restaurant cu specific portughez unde vom putea asculta muzica fado. Fiind la origine o muzica populara ce s-a dezvoltat in cadrul oraselor, ea este adand înradacinata in constiinta oamenilor constituindu-se metaforic in insasi destinul (fado) lor. Cazare

Ziua 4
Mic dejun. Timp liber pana seara in jurul orei 19:30 cand avem programat transferul de la hotel la aeroport. Camerele se elibereaza la ora 12:00 iar bagajele le putem lasa in camera de bagaje a hotelului pana seara.
Pentru doritori propunem o excursie optionala in prima jumatate a zilei la Arrabida, Sesimbra, Setubal. Drumul ne va purta prin muntii Arrabida zona declarata Parc Natural, vom vedea Sesimbra un oras pescaresc tipic, strajuit de castelul medieval. Se continua drumul spre orasul Setubal, vor putea fi admirate privelisti superbe ale oceanului si ale celor mai inalte stanci de pe coasta portugheza. Ne vom intoarce in Lisabona traversand al doilea pod peste raul Tagus numit Vasco da Gama (pret informativ: 45 EURO/ pers). In a doua parte a zilei timp liber in oras.


PRET/ persoana: 395 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 70 EURO


SERVICII INCLUSE:
 transport cu avionul Bucuresti – Lisabona – Bucuresti, compania TAP PORTUGAL
 3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Neya Lisboa 4* (sau similar)
 transferuri aeroport – hotel – aeroport
 tur de oras de jumatate de zi (4 ore) cu ghid local
 insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:
 taxele de aeroport 175 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
 excursiile optionale
 asigurarea medicala (nu este obligatorie, dar este recomandata)
 asigurarea storno

ORAR DE ZBOR INFORMATIV (ore locale)
Bucuresti Otopeni ora 05:35 – Lisabona 08:00
Lisabona 22:10 – Bucuresti Otopeni 04:10 (a doua zi)

GRUP MINIM: 25 PERSOANE
Pentru un grup de 21-24 persoane, tariful se majoreaza cu 20 EURO/ persoana. Pentru un grup de 17-20 persoane, tariful se majoreaza cu 35 EURO/ persoana.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA/DE LA AEROPORT (minim doi pasageri)
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

OBSERVATII:
 Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Portugalia conform standardelor proprii;
 Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritotilor aeroportuare. De asemenea agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in cazul in care aceasta este impusa de terti (compania aeriana, autoritatile din Romania sau Portugalia)
 Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
 Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 Greutatea maxim admisa a bagajelor este de 20 kg. pentru bagajul de cala si 5 kg. pentru bagajul de mana. Pentru fiecare kg in plus fata de cele maxim admise, pasagerul va plati excedent de bagaj.
 Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara:
sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera
 Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
 Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 20 pax . La un numar mai mic de participanti creste proportional.
 Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor incepand cu a doua bancheta.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel