Destinatii Europene

TARILE BALTICE: ESTONIA, LETONIA, LITUANIA

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
9 zile
Valabilitate Oferta:
11/07/2013 - 19/07/2013
Pret Total:
695 € (77.22€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

TARILE BALTICE: ESTONIA, LETONIA, LITUANIA
(P)

Tallin – Parnu – Riga – Vilnius
Plecari: 11 iulie, 19 august, 18 septembrie 2013


ZIUA 1: BUCURESTI – TALLINN
Intalnire dimineata la ora 04:00 la aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup pentru imbarcare cursa LOT cu destinatia Tallinn (escala la Varsovia). Sosire in Tallinn la ora locala 13:55. Transfer si cazare hotel 4* in Tallinn. Timp liber pentru o scurta plimbare de seara.

ZIUA 2: TALLINN
Mic dejun. In prima parte a zilei avem programat un tur al pitorescului oras Tallinn. Vom vizita orasul vechi ce dateaza din epoca medievala, cu stradutele sale stramte si cu minunatele case ale negostorilor ce exemplifica cel mai bine stilul arhitectural gotic. Turul include urmatoarele vizite: Castelul Toompea (vizita exterioara), Biserica Dome din secolul al XIII-lea, Catedrala Ortodoxa Alexander Nevskij, Piata Primariei si cladirea Primariei, Vechea Breasla si Biserica St.Olaf. Dupa amiaza va propunem timp liber sau continuam vizitarea orasului impreuna cu insotitorul de grup. Cazare hotel 4* in Tallin.

ZIUA 3: TALLIN
Mic dejun. Excursie optionala de o zi in Helsinki. Vom traversa cu ferryboat-ul (2 ore) din Tallinn in Helsinki si vom petrece intreaga zi in capitala Finlandei admirand principalele obiective ale orasului: Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Domul, Catedrala, Biserica Ortodoxa Uspenski, Parlamentul. Seara ne vom intorce in Tallin. Cazare hotel 4* in Tallinn.

ZIUA 4: TALLINN – PARNU – RIGA
Mic dejun. Astazi vom pleca catre Riga. Inainte de a junge in capitala Letoniei vom face o oprire in orasul-statiune Parnu– capitala de vara a Estoniei celebra pentru spa-urile sale. Timp liber pentru pranz dupa care vom plecare catre Riga. Cazare hotel 4*.

ZIUA 5: RIGA
Mic dejun. Vom face un tur de jumatate de zi al orasului medieval impreuna cu ghidul local ce va include: Catedrala Sf. Petru, Catelul din Riga (vizita exterioara), Catedrala Dome care detine una dintre cele mai mari orgi din lume. In timpul turului vom afla de ce Riga este considerata emblematica pentru stilul arhitectural Art Nouveau. De asemenea Riga detine cea mai mare concentrare de cladiri si edificii in stilul Art Nouveau German. Dupa amiaza va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la Sigulda, unul dintre cele mai pitoresti orase din Letonia, adesea numit si “Elvetia letona” si este situat la 50 km de Riga in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume. Experimentati aerul autentic al Evului Mediu, castele si figuri de eroi, legende romantice vizitand zidurile castelului. Vom vizita Castelul Turaida si vom admira imprejurimile ce ofera privelisti minunate. Seara ne intoarcem in Riga. Cazare hotel 4* in Riga.

ZIUA 6: RIGA – RUNDALE – VILNIUS
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Vilnius. Vom face oprire in Rundale pentru a vizita Palatul Rundale considerat cel mai fin exemplu al arhitecturii in stil baroc din Tarile Baltice. Vom face apoi si o scurta oprire pe Dealul Crucilor, loc sfant in istoria Lituaniei. Sosire in Vilnius. Cazare hotel 4* in Vilnius.

ZIUA 7: VILNIUS
Mic dejun. Vom ajunge in Vilnius unde vom face un tur de oras cu ghid local ce cuprinde: bisericile Sf. Petru si Sf.Paul, Piata Catedralei, Catedrala Sf. Ana si Bernard, Piata Primariei si Universitatea din Vilnius, Muzeul KGB si Galeria Amber. Dupa amiaza timp liber pentru a explora pe cont propriu orasul vechi. Cazare hotel 4* in Vilnius.

ZIUA 8: VILNIUS
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la castelul Trakai si orasul Kaunas. Plecam catre Trakai, vechea capitala a Lituaniei unde vom vizita castelul cu acelasi nume situat pe o insula intr-o zona pitoreasca. Continuam apoi cu al doilea oras ca importanta al Lituaniei – Kaunas. In Kaunas vom admira: cladirea Primariei, Castelul din Kaunas, Biserica St. Francis Xavier, Casa Perkunas si ne vom plimba in zona pietonala Laisves Aleja. Seara ne vom intoarce in Vilnius.

ZIUA 9: VILNIUS - BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata timp liber pana in jurul orai 12:00 cand avem programat transferul la aeroport. Imbarcare cursa Vilnius-Varsovia. Din aeroportul din Varsovia vom fi preluati de autocar si de un ghid local pentru a face un scurt tur al capitalei Poloniei (vom lua cu noi doar bagajul de mana). Turul panoramic al orasului Varsovia incepe cu admirarea obiectivelor turistice din orasul vechi (atractii reconstruite dupa cel de-al doilea Razboi Mondial dupa planurile originale, monument Patrimoniu UNESCO). Continuam cu piata centrala, din care stradute inguste duc la zidurile de aparare Barbican, Catedra Sfantul Ioan, Castelul Regal sau Parcul Lazienki (complex arhitectural datand din secolul al 17-lea). De asemenea, ne vom plimba pe stradutele ticsite cu cafenele, restaurante si magazine. Seara ne intoarcem la aeroport, imbarcare cursa Varsovia-Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 01:20.PRET/PERS: 695 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 220 EURO


SERVICII INCLUSE:
• transport avion Bucuresti – Tallinn / Vilnius – Bucuresti cu compania LOT (escala la Varsovia)
• 8 nopti cazare in hoteluri de 4* cu mic dejun inclus (3 nopti Tallinn, 2 nopti Riga, 3 nopti Vilnius)
• transport cu autocarul pe durata excursiei
• intrarea la Palatul Rundale
• ghizi locali in Tallinn, Riga si Vilnius
• transferuri aeroport – hotel - aeroport
• insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
• taxele de aeroport 185 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
• asigurarea medicala / asigurarea storno
• bacsis pentru ghizi locali si sofer (20 euro/persoana; se achita la sosire insotitorului de grup)
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice.

ORAR DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti Otopeni ora 06:00 – Varsovia ora 06:45 / Varsovia ora 11:10 – Tallinn 13:55
Vilnius ora 14:50 – Varsovia ora 14:55 / Varsovia ora 22:30 – Bucuresti Otopeni 01:20

GRUP MINIM: 25 persoane
Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 40 Euro/persoana

TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

OBSERVATII:
 Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara:
1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor
2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat
3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera
 Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
 Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
 Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tarile vizitate conform standardelor proprii;
 Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
 Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
 Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel