Destinatii Europene

SECRETELE SENEGALULUI

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
20/06/2009 - 28/08/2009
Pret Total:
1660 € (207.5€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • muzee
  • monumente istorice

Descriere Oferta Turistica:


Ziua 1: Intalnire la aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei, la ora 6 :00. Sosire in Dakar. Transfer la hotel Faidherbe 4*. Cina si cazare.

Ziua a 2-a : Mic dejun. Plecare spre Dakar - Ile de Goree – Lac Rose (45km). Tur panoramic al orasului Dakar, unde se viziteaza : Piata Indepedentei cu cladiri in stil colonial, Gara HOTEL FAIDHERBE 4*
feroviara cu Piata traditionala si impunatoarea Catedrala de origine africana, construita in 1929 (cea mai mare Moschee din Dakar).
Plecare la Insula Ile de Goree Insula sclavilor) – traversare cu vaporul (20 min). Este clasificata de UNESCO ca Patrimoniul Mondial al Umanitatii. Aceasta insula, fosta colonie portugheza, olandeza si franceza, devine in secolul XVII INSULA IL de GOREE
principalul bastion al sclavajului. Vizita la Casa sclavilor, unde sclavii erau adunati, inchisi si sortati, asteptand vapoarele sa-i duca pe un drum fara intoarcere. Pranzul la restaurant pe Insula Il de Goree.
Intoarcere la Dakar si vizitarea Pietei cu flori si a Satului artizanal De Soumbedioune - cu scupturi, tesaturi, bijuterii, marochinarii etc. In continuare se viziteaza Lac Rose – care s-a CASA SCLAVILOR
format dintr-o laguna in secolul XV la cateva sute de metri de ocean, ceea ce ofera un peisaj impresionant. Una dintre particularitatile lui este coloristica. Este roz dupa –amiaza si seara devine mov sau violet. Datorita cantitatii de sare este situat pe al doilea loc dupa Marea Moarta. Totul pluteste datorita concentratiei de 380 gr.de sare / litru de apa, ceea ce permite locuitorilor sa extraga sarea din lac, constituind o sursa de venit. In aceasta zona se afla punctul de sosire a faimosului raliu LAC ROSE
– Dakar. Timp liber in zona Lac Rose pentru cumparaturi sau plaja. Cina si cazare in satul de vacanta Salim in bungalouri de 3*.

Ziua a 3-a : Mic dejun. Plecare spre Loumpoul (120 km)- localitate cu specific senegalez. Participarea la diferite activitati special organizate: pregatirea mancarurilor africane, confectionarea tablourilor din nisip natural senegalez (roz, mov, rosu, negru, galben).
Pranzul se serveste in desert la restaurant cu terasa. Plimbare cu camila, iar seara se urmareste apusul soarelui. Cina la Lac Rose ,dupa care se ofera ceai ‘ a la Senegal ‘ in aer liber, in jurul focului de tabara alaturi de bastinasi care ne impartasesc din obiceiurile si cultura din zona. Cina si cazare hotel 3*.

Ziua 4-a : Mic dejun. Plecare spre orasul Saint Louis (110 km). Pranz si cazare la hotel 3*. Vizitarea orasului cu caleasca si a impresionantului Pod Faidherbe(500 m lungime, expediat in Saint Louis dupa o mare eroare administrativa). Trecere prin Satul pescarilor cu stationare in piata Sour, unde se vand coji de copaci POD FAIDHERBE
pentru a fi folosite ca tratament impotriva bolilor si superba gara cu o
arhitectura deosebita (New- Orleons). Intoarcere la hotel. Timp liber . Cina.

Ziua 5-a : Mic dejun si plecare cu jeep-uri spre parcul de pasari Djoudj (60 km), creat in 1971 fiind al treilea parc ornitologic din lume. Suprafata de 12000 de hectare in Delta din Fluviul Senegal. Fiind situat in regiune de desert, zona Djoudj este singura zona verde din Sahel (desert). Din noiembrie pana in martie, 30.000.000 de pasari si zeci de specii de mamifere isi dau intalnire pentru hibernare. SAFARI DESERT
Plimbare cu barca cu motor in superba Delta din Fluviul Senegal, unde se pot observa pelicani flamanzi care zboara grupati, cormorami inotand ce formeaza un spectacol inedit. Servirea pranzului si intoarcere la hotel. Cina se serveste la Ranch de Bango Aoress, in jurul piscinei ( se poate face baie). Cazare hotel 3*.

Ziua 6-a: Mic dejun. Plecarea si vizitarea orasului Touba, considerat in Senegal orasul sfant al islamului,cu un turn de 86 m cel mai inalt din Africa de vest.Vizitarea orasului Kaolack - capitala arahidelor, cu cea mai mare piata din tara cu o arhitectura combinata, araba si occidentala. Pranzul se serveste la restaurantul hotelului Paris si pleacare spre regiunea Saloum. Sosire in localiatea Simal in cursul serii.Cina si cazare hotel 3*.

Ziua 7-a: Mic dejun. Plecare cu autocarul spre delta si vizitarea acesteia cu salupa. Pranzul se serveste la un restaurant din delta.Timp liber pentru plaja. Plecare spre statiunea Saly cu o scurta vizita a insulei Fadiouth(aceasta insula este conectata prin două poduri din lemn de 800 metri lungime). Cina si cazare in statiunea Saly hotel 3*.

Ziua 8-a: Mic dejun.Timp liber .Transfer la aeroport si plecare spre tara.Servicii incluse:
-bilet de avion: Bucuresti-Madrid-Dakar si retur
-transfer: aeroport-hotel-aeroport
-transport autocar modern cu aer conditionat
- 7 cazari la hoteluri 3*- 4*cu pensiune completa
-ghid roman si ghid local STATIUNEA SALY

Servicii neincluse: -asigurarea storno – optional
-asigurarea medicala – obligatorie (22 ron)
-bauturile alcoolice si non alcoolice
-taxele de aeroport in valoare de 290 euro
-taxa de viza – 50 euro/pers. ( se achita la agentie)
-vaccin – optional, dar recomandat (se ocupa agentia)
-tot ce nu este inclus la servicii incluse


Cursele sunt operate de companiile Air France si Iberia.
NOTA: CONTRAVALOAREA TAXEI DE AEROPORT POATE SUFERI MODIFICARI PANA LA DATA PLECARII.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: ALIDA HOLIDAY