Destinatii Europene

Scandinavia Ruta de Aur & Drumul Atlanticului

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
15 zile
Valabilitate Oferta:
01/06/2009 - 07/08/2009
Pret Total:
1287 € (85.8€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1. BUCURESTI – BERLIN – ROSTOCK ( 230 km )
Intalnire in aeroportul Baneasa ora 12.30 si zbor Bucuresti-Berlin ora 14.15. Sosire ora 15.30 si deplasare in centrul istoric, vizitand Poarta Brandenburg, Cartierul St. Nicolas, Gendarmen market, Reichstag – impresionant edificiu neo-renascentist, restaurat dupa incediul din 1933, adapostind astazi Parlamentul Germaniei reunite. Plecare in nord spre Rostock, oras port la Marea Baltica, de unde ne vom imbarca pe ferry-boat pentru traversarea in Suedia. Noapte la bord.
Ziua 2. MALMO - GOTEBORG - JONKOPING ( 430 km )
Mic dejun. Sosire in cursul diminetii la Trelleborg, in sudul Suediei. Viziatam Malmo, al treilea oras al Suediei, al carui centru inca mai pastreaza atmosfera secolului 16, intalnita in arhitectura numeroaselor cladiri vechi. Printre atractii se numara Biserica St. Petri, construita in stilul gotic baltic din sec 13, cunoscuta ca fiind una din cele mai mari din Europa. Sosim la Goteborg in jurul pranzului, cel de-al doilea oras al Suediei dupa Stockholm, situat pe tarmul Marii Nordului. Tur de oras, incluzand Kungsportsavenyn ( principalul bulevard ), Universitatea ( cea mai mare din Scandinavia ), Opera. Continuam traseul spre est. Cazare in Jonkoping, oras pitoresc situat pe malul lacului Vatern.
Ziua 3. JONKOPING - STOCKHOLM ( 320 km )
Mic dejun. Plecare spre Stockholm, capitala Suediei. Sosire in jurul pranzului si transfer la hotel. Restul timpului liber la dispozitie, prilej de a descoperi frumusetea acestui oras fermecator, situat pe cele paisprezece insulite care, impreuna cu alte cateva mii, formeaza Arhipeleagul Stockholm. Stockholm a fost numit si ‘Venetia Nordului’ datorita numeroaselor canale care brazdeaza orasul. Cazare Stockholm.
Ziua 4. STOCKHOLM
Mic dejun. Vizitarea orasului Stockholm: Muzeul Vasa, Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Orasul vechi ( Gamla Stan ), Primaria cu faimosul Salon Auriu, unde anual se tine banchetul consacrat decernarii Premiului Nobel. Dupa-amiaza imbarcare pe vapor pentru traversarea Marii Baltice in Finlanda, strabatand Arhipeleagul, printre numeroasele insule si insulite pitoresti, cele mai multe nelocuite. Noapte la bord.
Ziua 5. HELSINKI
Mic dejun pe vapor. Dimineta sosire la Helsinki, in Finlanda, ‘Tara celor 10.000 de lacuri’, a lui Mos Craciun, a saunei, a eschimosilor. Vizitarea orasului: Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Domul, Catedrala, Biserica Ortodoxa Uspenski, Parlamentul, Templul subteran. Seara imbarcare din nou pe ferry-boat pentru intoarcerea in Suedia. Noapte la bord.
Ziua 6. STOCKHOLM – GJOVIK ( 580 km )
Mic dejun. Sosire dimineata din nou la Stockholm. Vizitarea Castelului Drottnigholm ( resedinta familiei regale ). Plecare spre Norvegia. Tranzitam Suedia, strabatand peisaje minunate cu paduri de foioase, reni, elani si lacuri sclipitoare. Popas la Örebro pentru vizitarea Castelului medieval (exterior), dupa care drumul continua spre Karlstad, pe malul Nordic al lacului Vanern, cel mai mare lac din Suedia. Intrare in tara fiordurilor, Norvegia. Cazare Gjovik.
Ziua 7. LILLEHAMER – TRONDHEIM ( 470 km )
Dupa servirea micului dejun, continuam trasel spre nord. Popas la Lillehammer (gazda jocurilor olimpice de iarna din 1994). Drumul continua pe Valea Gudbrandsdal, prin Dombas, traversand Muntii Dovrefjel. Sosire in cel mai nordic punct al excursiei, la Trondheim, al treilea oras ca marime din Norvegia si unul din cele mai pitoresti, situat la mai putin de 400 km de cercul arctic. Ne bucuram de “noptile albe”, cand soarele apune aici dupa miezul noptii, lasand in urma lui lumina unui amurg tarziu de vara. Cazare in Trodheim.
Ziua 8. DRUMUL OCEANULUI ATALANTIC ( 360 km )
Mic dejun. Tur panoramic Trodheim, continuam apoi traseul spre Kristiansund, unde putem vizita parcul idilic Kringsja sau putem urca pe Turnul de observatie Verden pentru a admira o panorama deosebita, cu Insula Gripp la orizont. Traseul ne duce de-a lungul faimosului “Drum al Oceanului” ( 8274 m ), intr-o aventura spectaculoasa pe Coasta Atlanticului, strabatand cele opt poduri peste o multime de insule si insulite. Ajungem la Molde, supranumit si “orasul trandafirilor” -oras deosebit de pitoresc, cu o clima temperata, situat in depresiunea Alpilor Romsdals. Cazare Molde.
Ziua 9. RUTA DE AUR & GEIRANGER (355 km )
Mic dejun. De la Andalsnes se deschide peisajul dramatic al muntilor Romsdal, strabatuti de ‘Drumul Trolilor’, ruta spectaculoasa, care traverseaza versantii de la nord la sud, oferind privelisti magnifice. Odata ajunsi in varf ( daca exista conditii de parcare ), oprire la platforma de belvedere pentru o perspectiva de exceptie asupra drumului serpuitor si a cascadei. Dupa traversarea cu ferry-boat-ul la Eidsdal, spre Geiranger, pe ultimii 6 km, intram pe faimosul ‘Drum al Vulturilor’. Traseul, numit si ‘Ruta de Aur’, ofera panorame unice. Urcare pe promontoriul Dalsnibba pentru o panorama atotcuprinzatoare asupra fiordului Geiranger, una din cele mai bune ocazii pentru fotografii. De la Geiranger ne imbarcam intr-o minunata croaziera pe spectaculosul Geirangerfjord ( traseu de linie ), cu versanti abrupti, impresionante caderi de apa, precum cascadele ‘Voalul Miresei’ si ‘Cele sapte Surori’. Debarcam la Hellesylt si continuam traseul pe marginea fiordurilor si a lacurilor glaciare. Posibilitatea vizitarii (pe jos) a ghetarului Briksdal, parte din cel mai mare ghetar din Europa. Seara cazare la Leikanger – Forde.
Ziua 10. SOGNEFJORD & BERGEN ( 270 km )
Mic dejun. Aproximativ ora 10.30 imbarcare pe vaporas de la Flam pentru cea de-a doua croaziera, de data aceasta pe Sognefjord, cel mai mare si mai adanc din lume. Debarcare si intalnire cu autocarul la Gudvangen si continuarea drumului spre Voss intr-o ascensiune captivanta de-a lungul canionului Stalheim. Oprire la Stalheim Hotel, cel mai bun punct de belvedere asupra canionului. Sosire la Bergen, “poarta catre fiorduri”. Urcare, optional, cu funicularul pe muntele Fløien pentru o minunata panorama asupra orasului si a fiordurilor. Cazare la Bergen.
Ziua 11. HARDANGERFJORD – GEIL – OSLO ( 495 km)
Mic dejun. Vizitarea orasului: Piata de flori si Peste, Biserica Sf. Maria, vechiul port. Continuam itinerariul spre Oslo, de-a lungul fiordului Hardanger, traversand cu ferry-boat-ul spre Brimmes. Drumul pana la Geil ofera un spectacol in sine: canionul Mabødal, cascada Vøringsfoss (cu o cadere verticala de 180 m). Popas la Geil (celebra statiune de iarna). Sosire in cursul dupa-amiezii la Oslo si timp liber. Cazare.
Ziua 12. OSLO – GOTEBORG – COPENHAGA ( 550 km )
Dupa servirea micului dejun, tur de oras Oslo: Parcul Sculpturilor Vigeland, Palatul Regal, Catedrala, Parlamentul, Primaria, (aici are loc ceremonia decernarii Premiului Nobel pentru Pace). Plecare spre Goteborg unde vom face un tur panoramic. Continuarea drumului spre Copenhaga. Traversarea cu ferry-boat-ul de la Helsinborg la Helsingør, in Danemarca. De pe vapor, in apropierea tarmului, se poate admira silueta sobra a castelului Kronberg, unde s-a derulat tragedia lui Hamlet. Scurta vizita la debarcare ( exterior ). Cazare Copenhaga.
Ziua 13. COPENHAGA
Mic dejun. Vizitarea capitalei daneze, cea mai europeana dintre capitalele scandinave: Palatul Regal Rosenborg, Palatul Christiansborg (resedinta oficiala a Reginei Margareta), Fantana Geflor, vechiul Port Nyhavn, enigmatica Mica Sirena (celebra sculptura din bronz asezata pe o stanca de granit la malul marii). Dupa amiaza libera la dispozitie. Seara optionala la Tivoli. Cazare Copenhaga.
Ziua 14. COPENHAGA – HAMBURG – BERLIN ( 615 km )
Mic dejun. Plecare spre Germania strabatand insula Falster pentru a ajunge la Rødby. Traversare cu ferry-boat-ul la Puttgarden, in Germania. Popas in Hamburg pentru un tur pietonal. Continuarea drumului spre Berlin. Sosim in Berlin si tur panoramic prin centrul istoric: Poarta Brandenburg, Cartierul St. Nicolas, Gendarmen market, Reichstag – impresionant edificiu neo-renascentist, restaurat dupa incediul din 1933, adapostind astazi Parlamentul Germaniei reunite. Cazare Berlin.
Ziua 15. BERLIN – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer matinal la aeroport, imbarcare si zbor spre tara ( ora 10.40 ). Sosire in Bucuresti Baneasa ora 13.45.SERVICII INCLUSE:

● transport avion Bucuresti – Berlin – Bucuresti si autocar licentiat 3* pe durata traseului;
● 11 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4* ( vezi detalii despre hoteluri );
● 3 nopti cazare pe vapor ( ferry-boat ) in cabine de 4 paturi, cu grup sanitar (vezi supliment cabina dubla );
● 13 mic dejunuri bufet;
● toate traversarile cu ferry–boat-ul pe traseu ( 8 traversari pe timp de zi ) ;
● ghid din partea agentiei pe durata excursiei.
NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

● asigurarea medicala;
● intrarile la obiectivele turistice;
● taxele de aeroport si securitate, taxe drumuri 195 €;
● croazierele pe Geirangerfjord 23 € ( ziua a 9-a ) si pe Sognefjord 29 € ( ziua a 10-a ) ;
● intrarea pe platforma de belvedere de la Stalheim 4 € (include o cafea sau o prajitura )
● taxa de intrare pe promontoriul Dalsnibba ( ziua 10 ) aprox 3 €, se achita local;
● suplimentul optional cabina dubla pe vapor (3 nopti) 105 €;
● alte servicii decat cele mentionate ;Reducere copii max 12 ani: 10% ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Suplimentul single nu include si cazarea de pe vapor. Grup minim 35 pers.


HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:

Jonkoping: Comfort Hotel Jonkoping 3* ( situat central, www.comfortinn.com )
Stockholm: Quality Hotel Nacka Stockholm 4* ( situat semicentral, www.qualityinn.com )
Gjovik: Quality Hotel Grand Gjovik 4* ( situat central, www.grandgjovik.no )
Trondheim: Quality Hotel Panorama 4* ( situat periferic, 7 km de centru, www.qualityinn.com )
Molde: Quality Hotel Alexand

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: VIRGIN TOURS