Destinatii Europene

SCANDINAVIA - FIORDURILE NORVEGIEI

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
9 zile
Valabilitate Oferta:
25/06/2013 - 03/09/2013
Pret Total:
975 € (108.33€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee

Descriere Oferta Turistica:

SCANDINAVIA - FIORDURILE NORVEGIEI
Oslo – Lillehamer – Dombas – Voss – Bergen

Fiordul Sognefjord - cel mai lung si adanc fiord din lume
Fiordul Geiranger - cel mai frumos si spectaculos fiord din lume
Fiordul Hardanger - al 2-lea ca marime din Norvegia, al 3-lea din lume
Atlantic Road – cea mai spectaculoasa sosea din Norvegia

Cascada Voringsfoss – Ghetarul Briksdal – Drumul Trolilor

PROGRAMUL EXCURSIEI:

Ziua 1 BUCURESTI - OSLO
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul companiei Austrian Airlines cu destinatia Oslo via Viena. Sosire la Oslo. Tur de oras panoramic cu ghid local: orasul este situat la capatul fiordului cu acelasi nume si este inconjurat de creste impadurite. In timpul turului vom admira Palatul Regal, Portul, Parcul de sculpturi Vigeland, Primaria, Opera, centrul istoric. Transfer la hotel. Cazare hotel Quality Expo Oslo 3***superior, sau similar

Ziua 2 OSLO – LILLEHAMMER – DOMBAS (340 Km)
Mic dejun. Dimineata, timp liber in Oslo. In jurul pranzului ne vom continua traseul spre nord, de-a lungul Lacului Mjøsa, cel mai mare lac din Norvegia, indreptandu-ne spre Lillehammer unde vom face un scurt popas. Lillehammer a devenit cunoscut pe harta turistica dupa ce a fost desemnat orasul gazda al Jocurilor Olimpice de Iarna din anul 1994. Timp liber la dispozitie. Ne vom continua traseul spre nord pana in zona Dombas. Cazare si cina hotel Dovrefjell 3*** in zona Dombas, sau similar.

Ziua 3 DOMBAS – OPPEDAL – KRISTIANSUND – MOLDE (330 Km)
Mic dejun. Continuam calatoria spre nord, prin Oppendal spre Kristiansund unde vom face un scurt popas pentru vizitare si pauza de pranz. De aici ne continuam traseul pe Atlantic Road – pana la Molde. Atlantic Road este una dintre cele mai cunoscute rute turistice din Norvegia, serpuind de-a lungul coastei Oceanului Atlantic, de la insula la insula, pe o lungime de 8 Km. Vom putea admira peisaje uluitoare, unice, si cu putin noroc vom putea vedea foci si balene adeseori reperate in aceasta zona. Spectacolul vizual oferit de acest traseu, imbinand insule, poduri suspendate si oceanul, este unul nepretuit. In continuare ne aventuram pe bratele fiordului, in peisajul incantator al vaii Eidesdalen trecand prin fermecatorul orasel Bud inainte de a ajunge la Molde. Cazare si cina Quality hotel Alexandra 3*** in Molde, sau similar.

Ziua 4 MOLDE – DRUMUL TROLILOR – FIORDUL GEIRANGER – STRYN
Mic dejun. Pornim catre Andalsnes, indreptandu-ne apoi catre Drumul Trolilor. Trollstigen este situat in inima provinciei Romsdal si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Norvegia. Soseaua de inalta altitudine strabate piscuri muntoase enorme. Nume ca Köngen (Rege), Dronningen (Regina) şi Bispen (Episcop) par sa confirme maiestatea lor in aceast peisaj montan deosebit. Scurta traversare cu ferryboatul de la Linge la Eisdal. Continuam spre Geiranger pe “Drumul Vulturilor” unde ne vom imbarca pentru o croaziera de 1 ora pe fiordul Geiranger – inclus in Patrimoniul UNESCO, cel mai spectaculos si cel mai fotografiat din Norvegia. Frumusetea sa este data de formatiunile muntoase inguste si abrupte care se ridica la peste 1400m altitudine si coboara la 500m sub nivelul marii. Vor putea fi admirate numeroase si spectaculoase cascade. Vom debarca la Hellesylt de unde ne continuam traseul catre zona fiordurilor de nord (zona Stryn). Cazare si cina hotel 3***superior in zona Stryn.

Ziua 5 STRYN – GHETARUL BRIKSDAL – SKEI
Mic dejun. Vizita la Ghetarul Briksdal si Parcul National Jostedalsbreen. Ghetarul Briksdal coboara abrupt de la 1200m pana in valea Briksdal, oferind vizitatorilor o priveliste incantatoare intr-o oaza de frumusete naturala. Timp liber pentru drumetii sau pentru o plimbare cu “masinuta trolilor” care face un tur al zonei Briksdal, pe poteci inguste, traversand de doua ori peste ghetar. Dupa-amiaza ajungem in localitatea Olden unde vom face un scurt popas si apoi continuam catre Skei. Cazare si cina hotel Best Western Skei 3*** in Skei, sau similar.

Ziua 6 SKEI – SOGNEFJORD – FLAM – MYRDAL – VOSS
Mic dejun. Dimineata excursia continua spre Sognefjord, trecand prin Sogndal si traversand cu ferry-boat-ul de la Manhaller la Fodness pentru a ajunge la Gudvangen unde ne vom imbarca pentru o superba croaziera de 2 ore pe Sognefjord pana la Flam. Fiordului Sognefjord este cel mai lung si mai adanc fiord din lume. Aceasta regiune situata in inima Norvegiei, unde fiorduri adanci se intalnesc cu ghetari si cei mai inalti munti ai Norvegiei, este considerata una dintre cele mai frumoase destinatii din lume. De la Flam, optional Excursie cu celebrul “Flamsbana” o spectaculoasa calatorie cu trenul catre Myrdal. Trenul merge aproape de varf si ne ofera ocazia sa admiram privelisti minunate asupra muntilor si cascadelor. Aceasta este cea mai fumoasa plimbare cu trenul din Norvegia. De la Myrdal vom schimba trenul in directia Voss. Tarif: 55 Euro/persoana. Cazare si cina hotel Flesihers 4**** Voss sau similar.

Ziua 7 VOSS – BERGEN – VOSS
Mic dejun. Dimineata, ne indreptam catre Bergen - Capitala Fiordurilor, unde vom face un tur de oras. Bergen este cel de-al doilea oras ca marime din Norvegia, dupa Oslo; faimosul port Bryggen este marginit de case colorate care adapostesc muzee, restaurante si magazine de arta, iar piata de peste ofera o mare varietate de fructe de mare si peste proaspat. Va recomandam o urcare cu funicularul pe muntele Floien pentru o vedere panoramica asupra intregului oras si al zonei inconjuratoare. Pe seara, ne intoarcem in Voss. Cazare si cina hotel Flesihers 4**** Voss sau similar.


Ziua 8 VOSS – FIORDUL HARDANGER – CASCADA VORINGSFOSS – GEILO – OSLO
Mic dejun. De la Voss ne indreptam spre Brimnes de unde vom putea admira Fiordul Hardangerfiord de la bordul ferry-boat-ului in timpul traversarii de la Brimnes la Bruravik. Fiordul Hardangerfiord este o combinatie a tuturor peisajelor existente in Norvegia, de la cascade spectaculoase si livezi de meri si ciresi, pana la varfuri muntoase acoperite cu zapada si ghetari spectaculosi. Vom strabate Canionul Mabodal si apoi vom traversa platoul muntos Hardanger spre statiunile montane Geilo si Gol, nu inainte de a face o scurta oprire la spectaculoasa cascada Voringsfoss, cu o cadere de 180 m. Inainte de a ajunge la Oslo vom vizita biserica din lemn Torpo (intrarea nu este inclusa). Seara, sosire in Oslo. Cazare hotel Quality Expo Oslo 3***superior, sau similar

Ziua 9 OSLO – BUCURESTI
Mic dejun. Pana la ora transferului la aeroport, timp liber in oras sau optional, se poate face o Croaziera pe fiord de la Oslo la Bygdoy, un foarte frumos tur de fiord sau vizite la Muzeul Kon Tiki, Muzeul Polar Fram si Muzeul Navelor Vikinge cu o vechime de peste 1000 ani, foarte bine conservate. Transfer la aeroport pentru check in si imbarcare zborul companiei Austrian Airlines cu destinatia Bucuresti, via Viena. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni. Sfarsitul pachetului de servicii.


Oferta speciala: 975 Euro, persoana / loc in camera dubla
Supliment demipensiune (6 cine) : 90 Euro/persoana (supliment obligatoriu)
EARLY BOOKING : -20% pentru plata integrala pana la data de 11.01.2013

SERVICII INCLUSE :
- transport cu avionul Bucuresti – Oslo – Bucuresti, via Viena, compania AUSTRIAN
- 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3***superior in Oslo
- 6 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE, hoteluri 3*** si 4**** conform programului
- 6 cine la hotel in Dombas, Molde, Stranda, Skei si Voss
- Croaziera pe fiodul Geiranger de la Geiranger la Hellesylt
- Croaziera pe fiordul Sgnefjord de la Gudvangen la Flam
- Vizita la Cascada Voringsfoss
- Traversarea cu feribotul Brimnes – Bruravik pe fiordul Eidfjorden din zona Hardangerfjorden
- Tururile si vizitele mentionate in program
- Tur de oras cu ghid local la Oslo
- Transport cu autocar propriu clasificat 4**** pe toata durata programului
- Biletele de ferry-boat pentru toate traversarile din program
- Insotitor roman de grup

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni (a se consulta ruta de transfer)
• Ruta1: Constanta – Medgidia – Cernavoda – Fetesti – Slobozia
• Ruta2: Iasi – Tg.Frumos – Roman – Bacau – Onesti – Brasov – Campina – Ploiesti
• Ruta3: Sibiu – Rm.Valcea – Craiova – Pitesti

DATE DE PLECARE: 25 iunie, 25 iulie, 26 august

SERVICII NEINCLUSE:
- taxele de aeroport & combustibil: 225 Euro/ persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
- asigurarea medicala
- intrarile la obiectivele turistice din program

SUPLIMENTE & REDUCERI:
• Camera SGL :+275 Euro/persoana/perioada
• Reducere a 3-a persona :-75 Euro/persoana/perioada (in pat suplimentar)
• Reducere copii 2-14 ani :-75 Euro/copil/perioada

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
25-Iun-13 - 03-Iul-13975
25-Iul-13 - 02-Aug-13975
26-Aug-13 - 03-Sep-13975

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: Iexplore