Destinatii Europene

REDUCERE CIRCUIT ISRAEL – BOBOTEAZA 6 ZILE

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
17/01/2017 - 17/01/2017
Pret Total:
193 € (32.17€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

SERVICII INCLUSE
Transport avion București – Tel Aviv – București,
Taxe de aeroport,
5 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificarii locale
Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, iesire cu mic dejun)
Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română.

SERVICII NEINCLUSE
350 € (taxe de aeroport + ghid vorbitor de limba română + intrări la obiective + transferuri)
Taxiul pe Muntele Tabor (aproximativ 7 Euro/pers, se plăteşte în Israel)
Tips & porter în valoare de 2 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)
Mesele de prânz
Cheltuieli personale.

PROGRAM
Ziua 1, București – Tel Aviv – Bethleem

Prezentare in Aeroportul București OTOPENI la ora 07.45 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10.45 din Bucuresti cu destinatia Tel- Aviv, sosire la ora 13.30 pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv. Dupa formalitațile vamale ne incepem pelerinajul in Țara Sfanta mergand spre Ierusalim. In Ierusalim, numit și Orașul Pacii, mergem la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica și locul unde s-a nascut ”cel mai mare om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Terminam ziua cu vizita la Asezamantul Romanesc de la Iesusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 2, Ierihon– Raul Iordan – Man. Sf. Gherasim

Mic dejun. Ne indreptam spre cel mai vechi oraș din lume – Ierihon, oras locuit continuu de mai mult de 2000 de ani. Primul popas il vom face la biserica ortodoxa-greceasca din Ierihon unde vom vedea Dudul lui Zaheu. Mergem apoi spre Valea Iordanului, pentru a participa la procesiunea de sfintire a apelor oficiata de catre Patriarhul Ierusalimului. Ne indreptam apoi spre Manastirea Sf. Gherasim, locul unde Maica Domnului a poposit in drumul spre Egipt. Vom continua cu o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Spre sfarsitul zilei vizitam Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3, Bethleem – Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion

Dupa micul dejun ne indreptam catre Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului din Bethleem, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemița” sau “Aparatoarea Bethleemului”. Mergem in Ierusalim, numit și Orașul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce amintește de Inalțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocaința a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Dupa aceea vom merge pe Muntele Sion unde vedem Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici creștine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetați la Zidul Plangerii. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4, Hozeva – Ierusalim, Via dolorosa

Dupa micul vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Inițial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim și vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 5, Cana Galileii – Nazareth – Capernaum

Dupa micul dejun la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin; continuam cu orașul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de frații Moroșanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost inștiințata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naște pe Iisus. Continuam cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se inalța la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m. sub nivelul Marii Mediterane. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul și unde a savarșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanța se afla Tabgha – loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti și hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 6, Muntele Tabor – Tel-Aviv – București

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu vizitarea orașului Haifa și a frumoaselor gradini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris. Ne indreptam spre aeroportul din Tel-Aviv si in functie de timp se poate trece prin localitatea Lod pentru vizita Biserica unde se afla biserica in care se sunt mormantul, moastele si lantul Sf. M. Mc. Gheorghe. Dupa formalitațile vamale ne imbarcam pentru zborul de București. Decolare din Tel Aviv la ora 19.40, sosire in București la ora 22.30.

Trebuie sa vezi

Raul Iordan

Iordanul este principala apa curgatoare a Tarii Sfinte. Aceasta apa izvoraste din Muntii Libanului, apoi traverseaza Marea Galileii si, dupa un lung si sinuos traseu, se varsa in Marea Moarta. Pe o distanta de 180 de kilometri, Iordanul alcatuieste granita naturala dintre Israel si Iordania, lungimea totala a acestuia fiind insa de aproape 360 de kilometri. In evreieste, Iordanul este numit si “raul care coboara”; intre izvor si varsare, Iordanul are o diferenta de altitudine de opt sute de metri. Multimile de pelerini amintesc astazi de numerosii evrei care coborau in vechime la Iordan, pentru a asculta predica Sfantului Ioan Botezatorul, cat si pentru a primi botezul. Credinciosii care participa la slujba de sfintire dau marturie ca, pentru cateva clipe, apele Iordanului se intorc inapoi, curgand dinspre Marea Moarta spre Marea Galileii, adica dinspre varsare spre izvor, spre a cinsti astfel, in felul lor, marele praznic. Cei care au baut din apele Iordanului in aceasta zi, au observat ca acestea sunt sarate si nu dulci, dupa cum sunt de obicei; acest lucru este explicat prin faptul ca, intorcandu-se, raul aduce cu sine ape sarate din Marea Moarta.

Ierusalim

Ierusalimul este așezat in Orientul Mijlociu, considerat oraș sfant pentru credințele iudaica, creștina și musulmana. Orașul care numara astazi aproximativ 800.000 locuitori cu o zbuciumata istorie antica și medievala, s-a extins din a doua jumatate a secolului al XIX-lea in afara zidurilor cetații vechi, mai cu seama in partea de vest, care acopera in zilele noastre cea mai mare parte a suprafeței orașului. In centrul Ierusalimului se inalța Muntele Templului (Har Habait). Aici se afla Zidul de apus sau Zidul Plangerii, principalul loc sacru al evreilor, și Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stancii. In partea de nord a orașului vechi se afla Biserica Invierii, cel mai sfant loc de pe pamant pentru creștini, cu mormantul lui Iisus Hristos. Ca si obiective creștine in Ierusalim avem: Via Dolorosa sau Drumul Crucii care incepe de la Manastirea Ecce Homo (Iata Omul) și se termina la Biserica Invierea Domnului sau Biserica Sfantului Mormant. Via Dolorosa este calea pe care Mantuitorul a fost dus spre Rastignire, incepand cu judecarea Sa in Pretoriu și terminand cu punerea in mormant. Drumul Crucii cuprinde 14 opriri, fiecare marcand un moment deosebit. Primele 9 opriri sunt in diferite puncte ale orașului, iar ultimele 5 sunt in interiorul Bisericii Sfantului Mormant. Fiecare din cele 14 opriri sunt insemnate printr-o placuța cu numar. Drumul Crucii incepe din fața Porții Sfantului Arhidiacon Ștefan sau Poarta Leilor. Traseul are o distanța de aproximativ 1000 metri. Biserica Sfantului Mormant mai este cunoscuta și sub numele de Biserica Invierii, deoarece Invierea Domnului este temelia, biruința creștinilor. Inițial biserica a fost construita in secolul IV de Imparateasa Elena, iar cruciații au construit Biserica actuala pe temelia celei vechi in sec al XI lea. Aici sunt adapostite mai multe locuri importante cum ar fi: peștera in care Imparateasa Elena a descoperit Crucea Domnului, Golgota, Mormantul Domnului. In Biserica Sfantului Mormant slujesc 3 biserici:

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: BAVARIA TOUR