Destinatii Europene

REDUCERE CIRCUIT IORDANIA ISRAEL 8 ZILE

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
12/09/2016 - 12/09/2016
Pret Total:
245 € (30.63€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

SERVICII INCLUSE
Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
7 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel si Iordania
Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, iesire cu mic dejun)
Taxe de intrare la obiectivele din program
Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română

SERVICII NEINCLUSE
+235 € (bilet de avion + transferuri)
+210 € (taxe de aeroport + intrări la obiective)
Taxiul pe Muntele Tabor (aproximativ 7 Euro/pers, se achită în Israel)
Taxiul la Mănăstirea Sf. Sava (aproximativ 7 euro/pers, se achită în Israel)
Tips & porter în valoare de 2 Euro de persoană pe zi (se achită obligatoriu către ghidul local, în prima zi din fiecare țară, în funcție de numărul de zile petrecute în țara respectivă)
Taxe de rezervare și de viză pentru Iordania - 45 Euro/pers. (se achită la înscriere)
cheltuieli personale.

PROGRAM
Circuit Iordania Israel 7 zile

Ziua 1, București – Tel Aviv – Tiberias 12

Prezentare in Aeroportul București OTOPENI la ora 07.45 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10.45 din București cu destinația Tel Aviv, sosire la ora 13.20 pe aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv. Dupa formalitațile vamale ne incepem pelerinajul in Țara Sfanta urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Vizitam orașul Haifa și frumoasele gradini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cina la hotel in Tiberias.

Ziua 2, Muntele Tabor – Nazareth – Cana Galileii 13

Mic dejun. Vom merge catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Dupa aceea ne deplasam catre Nazareth, cel mai populat oraș arab din Israel; este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de frații Moroșanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna Vestire in incinta careia se afla casa parinților Fecioarei Maria. Plecam catre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Opțional ne putem relaxa cu o croaziera pe Marea Galileii cu o barca asemenea celei de pe timpul Mantuitorului. Cazare si cina in hotel in Tiberias.

Ziua 3, Muntele Fericirilor – Capernaum – Tabgha – Yardenit – Amman 14

Dupa micul dejun ne indreptam catre Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se inalța la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m. sub nivelul Marii Mediterane. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul și unde a savarșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanța se afla Tabgha – loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti și hranirea a peste 5000 de oameni. Coboram pe valea Iordanului cu oprire la raul Iordan – Yardenit unde este un locul amenajat pentru binecuvantarea credincioșilor in apele Raului Iordan. Dupa amiaza ne deplasam la Ben She”an (Decapolis), trecand din Israel in Iordania. Ne indreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cazare si cina in hotel in Amman.

Ziua 4, Amman – Petra – Amman 15

Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit și orașul roșu. O minune a lumii, Petra este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordanului și cea mai importanta atracție turistica: un oras vast și unic ce a fost sculptat in munții Sahara de catre nabataeans acum mai bine de doua mii de ani și uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812. Principala intrare se face printr-un culoar ingust lung de un km (Siq) și flancat pe ambele parți de stanci inalte de 80 metri iar culorile formațiunilor de piatra sunt absolut uimitoare. La capatul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fațada masiva sculptata din piatra roz pura ce diminueaza orice alta atracție in jurul sau. Aici vei descoperi totodata Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. (incalțaminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Parasim Petra și trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare si cina la hotel in Amman.

Ziua 5, Amman – Madaba – Ierihon – Bethleem 16

Mic dejun. Ne indreptam catre “Orașul Mozaicului” – Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxa Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pamantului Fagaduinței: reprezentarea grafica conține doua milioane de bucați viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar și Delta Nilului. Vom continuam turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a vazut pamantul fagaduinței și de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului și a Marii Moarte. Deplasare spre granița și vom trece in Israel in dreptul orașului Ierihon-cel mai vechi oraș din lume, apoi ne indreptam spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos; in apropiere este Manastirea Sf. Gherasim pe care o vom vizita și noi. Ne deplasam catre Ierihon, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Dupa aceea ne vom merge catre Manastirea „Dudul lui Zaheu” si Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 6, Ierusalim, Muntele Maslinilor, Via Dolorosa 17

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit și Orașul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce amintește de Inalțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”), Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocaința a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans și soarta pe care o va avea Ierusalimul, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan și parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 7, Manastirea Sf. Sava – Bethleem, Biserica Nașterii Domnului – Ein Karem 18

Mic dejun. Dupa micul dejun ne vom deplasa in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastire care dateaza din sec V și care adapostește moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor). Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”); de aici la proximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde potrivit tradiției era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul și sa fuga in Egipt. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica și locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare și cina la hotel in Bethleem.

Ziua 8, Manastirea Hozeva – Muntele Sion – Tel Aviv – București 19

Mic dejun. Deplasare catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe, locul unde a trait ultima parte a vieții sale Sf. Ioan Iacob Romanul și unde sunt unde sunt sfintele sale moastele. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina”si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Zidul Plangerii. Sosire la aeroport, decolare spre București.



Grup minim 35 pers.

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata.



Final program Circuit Iordania Israel 7 zile.

ATENTIE – VA RUGAM SA PASTRATI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SA-L ARATAM LA INTRAREA IN AEROPORTUL DIN ISRAEL (chiar daca este electronic).

Bine de știut
Autoritatile vamale iși rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obținut acordul pentru obținerea vizei turistice. Agenția de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situații ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul iși asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea și de aceea este obligat sa informeze agenția asupra oricarui incident petrecut vreodata

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: BAVARIA TOUR