Destinatii Europene

REDUCERE CIRCUIT KASHMIR 15 ZILE

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
15 zile
Valabilitate Oferta:
01/09/2016 - 01/09/2016
Pret Total:
2169 € (144.6€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

SERVICII INCLUSE
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Munchen – Delhi si Delhi – Frankfurt – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Delhi – Amritsar, Jammu – Srinagar si Leh – Delhi
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti mai putin pe ruta Srinagar – Leh, unde vehiculele nu sunt dotate cu aer conditionat
- 12 nopti de cazare in hoteluri de 5*, 4* si 3*
- 1 noapte de cazare in Nubra Valley in tented cam
- mic dejun si cina (conform program)
- plimbare cu gondola la Gulmarg pana la primul nivel
- plimbare cu barca pe Lacul Dal
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

SERVICII NEINCLUSE
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 460 euro/pers. si pentru zborurile interne: aprox. 80 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viza si procesare pentru India: 50 euro/pers. care se achita la agentie
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
- bacsisuri: 60 usd/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire in India); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

PROGRAM
Circuit Kashmir 15 zile

ZIUA 1 / 01.09.2016: BUCURESTI – MUNCHEN – DELHI

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH1657 (06:30 / 07:30) si mai departe spre Delhi cu zborul LH762 (12:05 / 23:00). Sosire la New Delhi la ora 23:00 si, dupa formalitatile de viza de pe aeroport, transfer la hotel pentru odihna.

ZIUA 2 / 02.09.2016: DELHI

Mic dejun. Vom incepe vizitarea contrastantului Delhi, unde se observa cel mai bine din toata India imbinarea dintre vechi si nou. Delhi este format din 7 orase stravechi construite de-a lungul anilor, intre sec. al XI-lea si al XX-lea, fiind considerat cel mai diversificat oras din punct de vedere al stilurilor arhitecturale. Vom merge in vechiul Delhi, oras construit pe malurile raului Yamuna, la inceputul sec. al XVII-lea, fosta capitala a Imperiului Mughal in timpul domniei Imparatului Shah Jehan, astazi etalon al arhitecturii indo-islamice. Vom vizita Chandani Chowk – Scuarul Argintului, odinioara centrul Delhi-ului, o piata exotica si colorata, o zona aglomerata si plina de bazare, magazine si diverse ateliere, Dariba Kalan – Bazarul argintului, Kinari Bazaar si Paranthawalla Gali. In timpul turului panoramic vom trece pe langa istoricul Fort Rosu, cel mai important monument al orasului, palat al Imperiului Mughal si pe langa Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in anul 1656, in a carei curte interioara pot fi adunati aprox. 25.000 de credinciosi. Vom continua explorarea metropolei cu vizitarea orasului nou, care a fost capitala Indiei britanice, construit de englezul Luyten ca un oras simetric, cu strazi largi, gradini ingrijite, vile moderne si edificii guvernamentale. Vom vizita Qutub Minar, cel mai inalt minaret de caramida din India, un exemplu elocvent al arhitecturii indo-islamice, intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si vom admira silueta spectaculoasa a Templului Lotus, dedicat cultului Bahai, o adevarata bijuterie arhitecturala. Turul panoramic continua cu Poarta Indiei – India Gate, un maiestuos Arc de Triumf inalt de 42 m, memorial ridicat in cinstea soldatilor indieni cazuti in Primul Razboi Mondial, Parlamentul, Palatul Prezidential – Rashtrapati Bhawan, zona diplomatica si se va incheia cu zona comerciala de langa Connaught Place. La finalul zilei vom vizita Raj Ghat, locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi devenit Memorialul Gandhi, “Parintele Natiunii”. Cina si cazare in Delhi.

ZIUA 3 / 03.09.2016: DELHI – AMRITSAR

Mic dejun. Transfer matinal la aeroport pentru zborul spre Amristar, unul dintre cele mai vechi si fascinante orase din India, important pentru istoria si cultura sikh. Insotiti de ghidul local vom incepe explorarea orasului, vizitand Templul de Aur, unul dintre cele mai importante locuri de cult denumit si Sri Harmandir Sahib, construit de al patrulea Guru al credinciosilor sikh, Guru Ramdas in secolul al XIV-lea. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Jalianwala Bagh care pastreaza marturiile dezastrului denumit Masacrul Jallianwala Bagh din timpul conducerii britanice. Ne vom deplasa apoi pana la frontiera Wagha, singurul punct vamal terestru dintre India si Pakistan, situat la 28 km de Amristar pentru a urmari ceremonia de inchidere a portii vamale, un adevarat spectacol pentru turisti. Cina si cazare in Amritsar.

ZIUA 4 / 04.09.2016: AMRITSAR – DHARAMSHALA

Mic dejun. Plecare spre Dharamshala, oras himalayan situat intre crestele muntoase care se ridica de-a lungul vaii Kangra, oras pitoresc, inconjurat de paduri de conifere, un paradis pentru calatori datorita peisajelor oferite de piscurile acoperite de zapada, de vaile adanci si inverzite, de lacurile incantatoare, de pajistile inflorite si nu in ultimul rand de templele frumoase si manastirile spectaculoase, unde o sa avem senzatia de intoarcere in timp. Dharamshala este faimos deoarece aici este resedinta lui Dalai Lama si a guvernului tibetan in exil. Cina si cazare in Dharamshala.

ZIUA 5 / 05.09.2016: DHARAMSHALA

Mic dejun. Dimineata vom vizita complexul Tsuglagkhang, cel mai important monument budist din McLeodGanj, o suburbie a orasului Dharamshala, complex care adaposteste resedinta lui Dalai Lama, o manastire, cateva temple si stupe. Desi cu o arhitectura modesta, acest complex gazduieste printre altele trei reprezentari maiestoase ale lui Budha, o statuie aurita a lui Shakyamuni, statui ale lui Avalokitesvara si Padmasambhava si a lui Guru Rinpoche, savantul indian care a introdus invataturile budiste si tibetane in secolul al VIII-lea. In continuarea zilei vom vizita Manastirea Dip Tse Chok Ling, o copie a manastirii situate initial in Lhasa, distrusa cu prilejul “eliberarii” Tibetului, unde vom pute admira o alta reprezentare a lui Shakyamuni, doua tobe enorme din piele de capra pictate si sculpturi superbe din unt de iac, dupa care ne vom indrepta spre complexul Gangchen Kyishong, situat la jumatatea distantei dintre bazarul Kotwali si McLeod, unde vom vizita biblioteca care adaposteste arhive si lucrari tibetane. Vom vizita apoi Institutul Tibetan de Medicina si Astrologie, care propriu-zis adaposteste un muzeu, o biblioteca, un centru de cercetare si un colegiu unde este predata medicina si astrologia tibetana. Cina si cazare in Dharamshala.

ZIUA 6 / 06.09.2016: DHARAMSHALA – JAMMU – SRINAGAR

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Jammu pentru un scurt tur de oras si vom vedea Templul Raghunath, situat in centrul orasului, fiind inconjurat de mai multe temple. Templul este dedicat lui Rama, fiind unul din cele mai mari complexe de temple din nordul Indiei. Vom vedea Fortul Bahu si Muzeul Palat Amar Mahal, construit de Amar Singh in anul 1907. In continuarea zilei transfer la aeroportul din Jammu pentru zborul catre Srinagar, capitala de vara si cel mai mare oras din statul Jammu si Kashmir. Situat in Valea Kashmir, pe malurile raului Jhelum, orasul faimos pentru canalele sale pitoresti, casele plutitoare, ambarcatiunile shikara – “gondolele” Kashmirului, obiectele artizanale, gradinile incantatoare mughal si pentru delicioasele fructe uscate, este denumit si Mandria Vaii Kashmir. Dupa sosirea in Srinagar, transfer la hotel pentru cazare. Dupa amiaza vom face un tur de oras in timpul caruia vom avea prilejul de a vedea gradinile Shalimar, amenajate cu aprox. patru sute de ani in urma, de imparatul mughal Jahangir pentru sotia sa, gradinile Nishat Bagh – gradinile primaverii, deosebite prin copacii adusi din vechea Persie in perioada mughal si Pari Mahak, mai mult un monument decat o gradina, frumos iluminata noaptea, fapt pentru care este vizibila in timpul noptii de pe orice inaltime adiacenta orasului. Inainte de intoarcerea la hotel ne vom opri intr-un centru in care se produc saluri Pashmina, diverse casmiruri si renumitele covoare de casmir. Cina si cazare in Srinagar.

ZIUA 7 / 07.09.2016: SRINAGAR – GULMARG – SRINAGAR

Mic dejun. Dimineata ne vom imbarca pe o shikara, cu care vom face o plimbare pe Lacul Dal, principala atractie in Srinagar, prilej de a vedea cum traiesc oamenii pe lac de zeci de ani, gradinile plutitoare, gradinile cu vegetale, nuferii si lotusii care dau culoare lacului. Situat in partea de est a orasului, Lacul Dal este compus dintr-o salba de lacuri, care include si Lacul Nagin, situat la aprox. 8 km de centrul orasului Srinagar. In continuarea zilei vom vizita oraselul – statiune Gulmarg, descoperit in sec. al XVI-lea, cunoscut si sub denumirea de “Pajistea cu flori” deoarece este plin de margarete si clopotei infloriti in timpul verii. Deoarece Gulmargul este “cuibarit” in Himalaya, se bucura de o cantitate mare de zapada in timpul iernii, fapt pentru care s-a dezvoltat ca o celebra statiune de schi in timpul iernii, dar si ca statiune de vara, datorita terenului de golf care este situat la cea mai mare altitu

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: BAVARIA TOUR