Destinatii Europene

Povestiri din Estul Turciei, circuit 8 zile

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
01/08/2011 - 01/10/2011
Pret Total:
645 € (80.63€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Circuit Turcia avion si autocar - 8 zile - Povestiri din Estul Turciei

Avion, Transfer, Cazare 7 nopti , Demipensiune

Loc in DUBLA STANDARD: 645 EURO
AVION+TRANSFER+CAZARE 7 NOPTI
Tip de masa: Demipensiune
Perioada: 10 - 17 Octombrie

Programul ofertei:
ZIUA 1
Intalnire la aeroportul Otopeni pentru decolare spre Antalya; sosire in Antalya si plecare spre Tarsus - locul unde s-a nascut Sf Pavel si unde Antoniu a intalnit-o pe Cleopatra; continuarea calatoriei spre Adana - un important centru turistic si comecial. ; sosire in Adana, cina si cazare in hotel Zaimoglu 4*/similar.

ZIUA 2
Mic dejun devreme; continuarea calatoriei spre Antakya (vechiul oras Antiochia)- leaganul crestinatatii, locul unde Sf Petru a celebrat pentru prima oara Mesa - se va vizita cel mai mare Muzeu al Mozaicurilor din Turcia. In drum spre Antakya se va trece prin frumosul oras Alexandretta, locul de unde se poate vedea Stanca Gibraltarului peste Marea Mediterana. Cina si cazare in hotel Anemon 4*/similar in Antakya.

ZIUA 3
Mic dejun si plecare spre Urfa (actualul oras Sanliurfa). Pe drum se va vizita Harran- oras situat pe malul Eufratului, datand din anul 2300 IC, renumit pentru casele construite din caramizi de namol sub forma de stup ce dateaza de aprox 3000 ani (acestea se afla la aprox 2 km distanta de centrul orasului). Orasul Urfa dateaza din aprox sec XII IC insa fondarea orasului actual este atribuita lui Seleucus I Nicador - un general al lui Alexandru Macedon, care dupa moartea acestuia a fondat un mare imperiu (Seleucid) in cea mai mare parte vestului Asiei. Astazi citadela orasului este asociala cu traditia musulmana in care Urfa este identificat cu anticul oras Ur, locul de nastere al lui Avraam. Cele doua coloane de piatra situate in varful citadelei sunt denumite "Tronul lui Nimrod" deoarece conform traditiei musulmane, palatal regelui Nimrod, fondatorul biblic al Babilonului se afla in interiorul citadelei. Cina si cazare in hotel Manici 4*/similar - Sanliurfa

ZIUA 4
Mic dejun si plecare spre Kahta (mic oras la poalele Muntelui Nemrut) iar pe drum se vizitaza Barajul Ataturk. Plecare spre Adiyaman (anticul oras grecesc Perra)- locul unde se afla Muntele Nemrut - vizitarea statuilor gigantice din varful Muntelui Nemrut. In varful Muntelui Nemrut - cel mai inalt munte din nordul Mesopotamiei (2134 m), se afla giganticele sanctuare funerare ridicate in sec I IC de catre regale Antioch I - acesta se credea descendentul zeului Apollo. Cina si cazare in Adiyaman - hotel Grand Isias 4*/similar

ZIUA 5
Mic dejun; plecare spre Gaziantep- una dintre cele mai dezvoltate provincii ale acestei regiuni si totodata cea mai veche, istoria sa pornind din perioada civilizatiei Hititilor. Se viziteaza Muzeul de Arheologie pentru a admira vestigiile recuperate din anticul oras Zeugma - acesta se afla situat pe malul Eufratului, la aprox 10 km distanta de Gaziantep si era un important centru comercial in perioada elenistica, importanta sa crescand odata cu cucerirea de catre Imperiul Roman. Cina si cazare la Gaziantep - hotel Ravanda 4*/similar.

ZIUA 6
Mic dejun si plecare spre Cappadocia. Dupa amiaza se va vizita Muzeul in aer liber Goreme - un complex monahal unde vor putea fi admirate cele mai bune exemple de arta bizantina manifestata in frescele si picturile bisericilor sapate in stanca (sec X-XIII). Goreme a fost inclus in patrimonial UNESCO in 1985. Se continua drumul spre Uchisar - este situat in cel mai inalt punct al drumului dintre Goreme si Nevsehir, si ofera o panorama magnifica din Castelul de Piatra. Cina si cazare in hotel Akuzun 4*+/ similar situate in Urgup - Cappadocia
.
ZIUA 7
Mic dejun; plecare spre Orasul Subteran Kaymakli - este cel mai mare oras subteran din regiunea Cappadocia, sapat direct in stanca, intinzandu-se pe mai multe etaje (8) cu galerii ce comunica unele cu altele intr-un mod foarte complicat, concepute special pentru a deruta eventualii adversari. Se continua drumul spre Antalya; sosire, cina si cazare la hotel Hadrianus 3*/similar

ZIUA 8
Mic dejun;. Transfer la aeroportul Antalya pentru decolare spre tara.

OBIECTIVE TURISTICE:

1. TARSUS - a fost cel mai important centru comercial al provinciei Cilicia inca din anul 2300 IC. Antoniu si Cleopatra au trait in Tarsus in sec I IC si a fost locul de nastere al Apostolului Pavel. In Tarsus se gaseste casa Sf Pavel si Poarta Cleopatrei


2. ADANA - orasul se afla pe ruinele unei asezari hitite datand din aprox. anul 1400 IC si a fost cucerit de catre Alexandru Macedon in 335-334 IC devenind fort militar; astazi este un important centru agricol si industrial, numarandu-se printre cele mai mari orase ale Turciei.


3. ANTAKYA - fostul oras Antioch apartinand Siriei antice, fondat de catre Antigonus (un general din armata lui Alexandru cel Mare) in 307 IC, a fost supranumit "Coroana Orientului". In antichitate orasul a avut o importanta majora legand drumurile dintre Asia Mica si Europa cu Mesopotamia (de-a lungul Raului Eufrat) si Egipt (de-a lungul Raului Orontes).

Orasul a jucat un rol important si in istoria crestinismului timpuriu, fiind deasemena "leaganul crestinatatii". De-a lungul secolelor a fost tinta disputelor intre hititi, asirieni, persani si greci, ulterior devenind pentru o mare perioada parte a Imperiului Roman. In anul 1938 regiunea a fost anexata Turciei.


4. ALEXANDRETTA - actualul oras Iskenderum - a fost fondat de catre Alexandru cel Mare in anul 333 IC si este primul oras care a primit numele sau (alaturi de multe alte orase). Astazi orasul este un port industrial in care aproape nu se mai remarca nicio urma a istoriei sale insa ofera o priveliste frumoasa asupra Stancii Gibraltarului de pe faleza orasului (in functie de conditiile meteo).


5. HARRAN - desi multe orase antice au disparut, Harran nu face parte dintre ele. Se pot admira si astazi zidurile cetatii cu o lungime de aprox 4 km si poarta principala asezata pe drumul spre Aleppo ( Siria) - cel mai important oras antic din regiune. Zidurile fortareatei orasului indica faptul ca aici a fost un templu al Lunii ( localnicii au fost adoratori ai Lunii pentru o lunga perioada de timp: 800 IC - 830 DC) care ulterior a fost modificat in palat de catre Califul Marwan II si apoi in fortareata.

Datorita invaziile repetate si a luptelor ce au avut loc, fortareata a fost serios avariata, ramanand doar o mica garnizoana de-a lungul secolelor viitoare.Tot in Harran gasim si cea mai veche si mai mare universitate islamica. Cei cativa fermieri care au ramas sa locuiasca in zona fortaretei, din lipsa unor mijloace de contructie avansate, si-au construit casele dupa stravechile metode, folosind caramizi din lut (astfel de case se pot vedea astazi in Africa de Sud si in orasul Alberobello - Italia).


6. URFA (SANLIURFA) - in 1984 Parlamentul Turciei a decis adaugarea particulei Sanli (glorios) orasului Urfa, pentru curajul locuitorilor orasului din timpul Razboiului de Independenta al Turciei. Orasul dateaza din sec XII IC iar denumirea initiala a orasului , data de Seleucus I Nicador , a fost Edessa ( se spune ca aici a fost adapostit adevaratul Giulgiu al lui Iisus , dus apoi la Constantinopol) - numit dupa orasul cu acelasi nume din Macedonia (tara de origine a sa si a lui Alexandru cel Mare).

Edessa a fost timp de secole capitala unui mic stat tampon intre Imperiul Roman si cel al Partilor , imbratisand credinta crestina abia in anul 201 DC. Legenda spune ca Tronul lui Nimrod poarta si denumirea de "Domnia celui Rau" deoarece in ciuda numeroaselor cuceriri ale orasului, nimeni nu a ordonat daramarea coloanelor.


7. ADIYAMAN - La o altitudine de 2150 m se inalta Muntele Nemrut pe platoul caruia in anul 1881 a fost descoperit ansamblul de temple, ziduri si statui. Sapaturile ulterioare au condus la teoria conform careia acest enigmatic lacas este mormantul regelui Antiochus I Commagene insa mormantul in sine inca nu a fost descoperit. Legenda spune ca anticul rege Nimrod si-a pietrificat dusmanii si le-a asezat capetele in varful Muntelui Nemrut insa in realitate aceste capete apartin statuilor Regelui Antiochus, zeilor Apollo, Zeus , zeitei fertilitatii Commagene si lui Hercules.


8. GAZIANTEP - astazi fortareata orasului adaposteste un muzeu dedicat evenimentelor de la sfarsitul Primului Razboi Mondial. Initial denumirea orasului era Antep iar in 1973 i-a fost adaugat prefixul "Gazia" (victorios) ca recunoastere pentru contributia locuitorilor orasului la formarea Natiunii.
In antichitate orasul a fost supus cuceririlor babiloniene, assiriene , persane , grecesti si romane iar Muzeul de Arheologie al orasului adaposteste numeroase vestigii ale acestor civilizatii impreuna cu mozaicurile romane descoperite la Zeugma.


9. GOREME - este un district al provinciei Nevsehir. Dupa eruptia Muntelui Erciyes de acum 2000 de ani, cenusa si lava rezultata au format noi roci in Cappadocia pe o suprafata de 20.000 km2 iar apoi acestea au fost erodate de vanturi si ploi rezultand actualele "hornuri ale zanelor". Muzeul in Aer Liber Goreme cuprinde un vast complex monahal compus din biserici, sali de rugaciune si manastiri decorate cu fresce de catre calugarii ortodocsi adapostiti aici. Cea mai mare parte a bisericilor dateaza din sex X, XI si XII iar decoratiunile acestora pastreaza inca culorile originale. Izolata, Cappadocia a fost vreme de secole locul de refugiu al crestinilor persecutati de romani iar ulterior (sec X-XV) a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi.


10. CASTELUL UCHISAR - este cel mai inalt punct al Cappadociei si reprezinta roca situata in varful dealului Uchisar ; acesta ofera o panorama magnifica asupra imprejurimilor.Numeroasele incaperi sapate in stanca sunt legate intre ele prin culoare, scari si pasaje insa datorita gradului mare de eroziune nu este posibila vizitarea tuturor.


11. ORASUL SUBTERAN KAYMAKLI - se gaseste la aprox 20 km distanta de Nevsehir si est

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: WORLD TRAVEL&EVENTS