Destinatii Europene

Pelerinaj in Kefalonia serpisorii Maicii Domnului

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Pelerinaj
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
11 zile
Valabilitate Oferta:
08/10/2011 - 01/01/1970
Pret Total:
450 € (40.91€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • monumente istorice
  • drumetii montane

Descriere Oferta Turistica:

PELERINAJ IN GRECIA
de ziua Adormirii Maicii Domnului in Kefalonia la biserica din Markopoulo unde in fiecare an apar serpisorii
august 2011

Ziua I-a: 10.08.2011 ora 6.30 Plecare din Bucuresti – Se traverseaza Bulgaria pe ruta Ruse- Pleven- Sofia-Kulata-Promachonas In drum ne vom opri si ne vom inchina la Moastele Sfantului Ioan De Rila de la Manastirea Rila din Bulgaria. Cazare la Manastirea Rila
Ziua a-II-a: 11.08.2011 Sosire la Thessaloniki unde ne vom inchina la:
- Biserica Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir cu moastele Sf. Dimitrie si Sf.Anisia;
- Biserica Sf.Sofia cu moastele Sf. Vasile cel Nou;
- Biserica Sf.Teodora cu moastele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David
- Biserica cu moastele Sf. Grigore Palama;
- Manastirea Suroti unde ne vom inchina la moastele Sf. Arsenie Capadocianul si la mormantul Cuv. Paisie Aghioratul. Plecare spre Kalambaka. Cazare la poalele Meteorelor.

Ziua a-lll-a: 12.08.2011 Vizitarea Sf.Manastiri de pe Meteora (Marea Meteora,Varlaam, Sfanta Treime, Rusanu Sfantul Stefan si atelierul de icocane. ZYNDROS unde vom afla modul de realizare a icoanelor (pictate, xerigrafiate sau pe hartie) .
Plecare spre Insula Corfu(Kerkira). Cazare in Corfu.
Ziua a-IV-a: 13.08.2011 Inchinare la moastele Sf.Spiridon si Cuvioasei Teodora ÃŽmparateasa dupa care vom pleca spre Kefalonia. Ne vom ichina la Manastirea Sf.Gherasim unde se afla Mosatele Sf. Gherasim izgonitorul de demoni.Cazare in Kefalonia.
Ziua a-V-a: 14.08.2011 Participare la Sf.Liturghie, biserica Adormirii Maicii Domnului unde in fiecare an de sarbatoarea de la 15 august apar serpii Sfintei Fecioare, care serbeaza si ei impreuna cu crestinii, dupa care se va merge la M-rea Sf. Ap.Andrei(aici se afla piciorul Sf.Ap.Andrei) si la biserica din Pastra unde se afla icoana Maicii Domnului Gravaliotissa, unde se care păstreaza fire de crini cu lujerul uscat, dar cu flori îmbobocite(crini adusi la Bunavestire si care de Adormirea Maicii Domnului desi au lujerul uscat imbobocesc). Seara vom participa la slujba de Priveghere pentru sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului de a doua zi. Cazare in Kefalonia.
Ziua a-VI-a: 15.08.2011 Plecare spre Zakinthos unde ne vom inchina la Moastele Sf.Dionisie care este numit si Sfantul Impacarilor. Cazare in Zakinthos.
Ziua a-VII-a: 16.08.2011 Plecare spre Patra unde ne vom inchina la moastele si crucea pe care a fost rastignit Sfantul Apostol Andrei dupa care ne vom indrepta spre la Manastirea Mega Spileo (Marea Pestera unde se afla foarte multe Sfinte Moaste). Dupa popasul de la Mega Spileo ne vom indrepta catre Vasta unde se afla Biserica Sfanta Teodora din Peloponez, localizata in asezarea Vasta, este una dintre cele mai minunate bisericute din lume, fiind unica prin cele petrecute cu ea. Biserica este zidita pe un loc unde mai apoi au crescut copaci. Copacii au imbratisat-o si au strans-o la piept, insa fara a o deteriora.
Astazi, pe acoperisul bisericutei ridicate in cinstea Sfintei Teodora de Peloponez, se afla un numar de 17 copaci uriasi. Cea mai mare parte dintre ei sunt inalti de peste 30 de metri, unii dintre ei avand o grosime de peste un metru. Multi dintre copaci au o greutate de peste o tona. Totusi, desi acoperisul bisericutei este subtire, fara nici o intaritura speciala, rezista ca prin minune. Oamenii de stiinta care au cercetat cazul isi marturisesc neputinta de a explica cum cresc copacii pe un acoperis subtire fara sa se prabuseasca biserica. Cazare in Megalopolis sau in imprejurimi.
Ziua a-VIII-a: 17.08.2011 Plecare spre portul Pireas pt. imbarcare spre insula Eghina, unde unde se afla Moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, Mormantul si Chilia Sfantului. Participare la lujba de Vecernie. Cazare la Manastire.
Ziua a-IX-a: 18.08.2011 Participare la Sf. Liturghie la Sf.Nectarie.
Plecare spre Evvia. In drum se trece prin Nea Makri – Atica (Colina Neprihanitilor) , la M-rea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, unde se cinstesc moastele intregi ale Sf.Mucenic Efrem Cel Nou, mare factor de minuni si grabnic ajutator intru toate nevoile.
In Insula Evvia ne vom inchina la Biserica din Procopie unde se cinstesc Moastele Sf.-lui Ioan Rusu.Cazare la hotelul bisericii Sf. Ioan Rusu sau in imprejurimi.
Ziua a-X-a: 19.08.2011 In drum spre portul Aghiokampos ne vom inchina la M-rea Cuv David, unde se cinstesc Moastele Cuv.David Batranul si se afla mormantul Fericitului Staret Iacov Tsalikis dupa traversarea cu feribotul spre Glyfa ne vom închina la M-rea Kato Xenia, unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si icoana facatoare de minuni “Maica Domnului Straina”. Dupa oprirea de la Kato Xenia vom face un scurt popas la M-rea Sf. Mc.Paraschevi de pe valea Tembi (tamaduitoare a bolilor de ochi); Cazare la Kalambaka.
Ziua a-XI-a 20.08.2011 Mic dejun dupa care vom pleca spre Romania unde vom ajunge in jurul orei18,00 dupa amiaza.
Pret 450 euro – include: Transport cu autocar clasificat turism sau cu microbus 19+1 locuri, aer conditionat, scaune rabatabile, clasificat turism; 9 (noua) traversari cu fery-boat-ul pentru persoane si microbus;Taxe de pod, drum autostrada, parcare; combustibil, diurna si cazarea soferilor, asigurari de persoane si bagaje, CASCO, RCA; Cazare la Hotel echivalent 2*si 3* si la manastiri.
Site: http://www.pelerinaje-ortodoxe.com ; e-mail: agriniotour@yahoo.com
Persoana de contact: Constantin Dinca
Mobil: 0728.929.566 ; Fix: 021.320.01.84

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " AGRINIO TOUR"

Total Oferte de Turism (4)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: AGRINIO TOUR