Destinatii Europene

Pe urmele civilizatiilor Mayase - avion c110

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
21 zile
Valabilitate Oferta:
12/12/2007 - 03/05/2008
Pret Total:
2960 € (140.95€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • monumente istorice
  • drumetii montane
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Data de plecare : 01.03

Ziua 1. BUCURESTI – MEXICO CITY
Intalnire cu ghidul in aeroportul Otopeni ora 04.30 dimineata, imbarcare si zbor spre Mexico City via Amasterdam. Sosire in Mexico City ora 17.30 ( ora locala ) si transfer la hotel. Seara libera la dispozitie. Cazare.
Ziua 2. MEXICO CITY & TEOTIHUACAN
Mic dejun. Turul celei mai mari metropole din lume, cu o populatie de 25 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2400 m. Vizitam Zócalo ( centrul animat al orasului ), Palatul National, construit pe ruinele unui palat aztec, cu minunatele sale picturi murale, opera faimosului pictor mexican Diego Riviera, impozanta Catedrala Metropolitana. Turul continua cu vizitarea cartierului rezidential Las Lomas si a Parcului Chapultepec. Dupa-amiaza vizita la altarul Guadalupe si la site-ul arheologic San Juan Teotihuacan, supranumit ‘Orasul Zeilor’, unde se vor admira monumentalele Piramide ale Soarelui si Lunii si Templul lui Quetzalcoatl. Cazare Mexico City.
Ziua 3. MEXICO CITY – PUEBLA - OAXACA
Mic dejun. Plecam spre Oaxaca, cu popas in fermecatorul oras Puebla, remarcabil datorita numeroaselor exemple de arhitectura coloniala spaniola. Vom vizita Templul Santa Maria Tonantzintla, admirabil decorat de catre indigeni manual, Capela Rosario, Piata Centrala, Catedrala si El Parian (cunoscut centru comercial de artefacte ). Pranz la un restaurant local. Sosire in Oaxaca si cazare.
Ziua 4. MONTE ALBAN - MITLA - TULE
Mic dejun. Vizita matinala la Monte Alban ( Muntele Alb ), important complex arheologic, atribuit unui amestec succesiv de civilizatii pre-columbiene zapotec, olmec si mixtec, situat pe un promontoriu artificial inalt de 400 m, in Valea Oxaca. Vom putea admira numeroase temple, picturi murale, piramide in trepte, basoreliefuri, morminte ( dintre care se remarca mormantul nr. 7 ), Observatorul (ansamblu de cladiri cu semnificatie astrologica ) si ‘Pietrele Dansatorilor’ ( sculpturi in pietre care infatiseaza barbati dezbracati in diverse posturi contorsionate ). In continuare vizitam vechiul oras pre-columbian Mitla, unul din cele mai emblematice locuri sacre, din care s-au pastrat numeroase cladiri si ziduri decorate cu mozaicuri geometrice distincte. Ne intoarcem in Oaxaca, nu inainte de a trece pe langa Arborele Tule, copacul cu cel mai mare diametru din lume, masurand la baza trunchiului aproape 12 m, estimat cu o varsta de cel putin 1500 ani. Ne intoarcem in Oaxaca dupa-amiaza si vizitam Catedrala, Biserica Santo Domingo si Muzeul de Aur. Cazare.
Ziua 5. TUXTLA GUTIERREZ – CANIONUL SUMIDERO – SAN CRISTOBAL
Mic dejun. Plecam spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, bucurandu-ne de peisajele deosebite ale muntilor. Traversam Canionul Sumidero ( 1000 m inaltime ) iar plimbarea cu vaporasul prin canion va fi marea atractie a zilei de azi. Sosim la San Cristobal, nu inainte de a face un popas in pitorescul orasel Chiapa de Corzo. Cazare si cina.
Ziua 6. ORASELE INDIENE – CASCADELE AQUA AZUL - PALENQUE
Mic dejun. Turul orasului San Cristobal de las Casas, cu Biserica Santo Domingo si Muzeul de Jad. Astazi vom putea sa intram in contact cu populatia indigena vizitand un sat indian autentic, ai carui localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom putea sa intram in locuintele lor, sa le admiram templele si chiar sa asistam la unele ritualuri arhaice pagane. Plecam spre Palenque, oprindu-ne sa admiram apele azurii ale Cascadelor Aqua Azul. Sosire la Palenque si cazare.
Ziua 7. PALENQUE - CAMPECHE
Mic dejun. Vizitarea complexului arheologic de la Palenque, aflat in inima junglei, unul din cele mai importante repere ale urmelor civilizatiei maya in Mexic. Vom admira Templul Inscriptilor, cum a fost denumit, situat deasupra Mormantului regelui Pakal cel Mare, Palatul ( ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, inter-conectate care adapostesc unele din cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri ) si Templele ridicate in varful piramidelor in trepte ( Templul Soarelui, Templul Crucii ) care comemoreaza succesiunea regelui Chan Bahlul II la tron. Continuam itinerariul spre Campeche cu un popas in Golful Mexic pentru o vedere panoramica. Sosire, cazare si cina.
Ziua 8. CAMPECHE – UXMAL - MERIDA
Mic dejun. Tur de oras Campeche si ne deplasam spre Uxmal, sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatán, avand constructii ale caror arhitectura rivalizeaza in rafinament cu cele de la Palenque ( Paltul Guvernatorului, Templul Adivino, numit si Piramida Magicianului etc ). Pranz la un restaurant local. Sosim in Merida, oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale, supranumit si ‘Orasul Alb’ ( apelativ care isi are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictilor impuse populatie de culoare de a intra in oras ). Vizitam Montejo Avenue, Palatul Guvernatorului, Piata Centrala, Catedrala. Cazare.
Ziua 9. MERIDA – CHICHEN ITZA - CANCUN
Mic dejun. Plecam spre Chichen Itza, cel mai fascinant centru arheologic pre-hispanic din Mexic, cu functii ceremoniale, unde vom intalni si urme de cunostiinte avansate de astronomie arhaica ale civilizatie mayase. Vom vizita Templul piramidal Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piata celor o mie de coloane, Fantana Sacra (cenote), locul unde erau aruncate spre sacrificiu victimele in onoarea zeului Chaak. Sosire la Cancun, cazare si cina.
Ziua 10. CANCUN
Mic dejun. Timp liber in care ne vom putea bucura de plajele cu apele turcuaz ale statiunii sau vom putea vizita, optional, Isla Mujeres. Cazare si cina Cancun.
Ziua 11. COBÁ – TULUM - CHETUMAL
Mic dejun. Plecare dimineata devreme spre Cobá, sit pre-hispanic situat in jungla peninsulei Yucatán, in jurul a cinci mici lagune. Ne deplasam apoi spre Tulum, oras situat pe stancile abrupte deasupra Marii Caraibelor, ale carui ruine mayase in contrast cu albastrul turcuaz al marii creeaza un tablou dramatic. Ajunngem spre seara la Chetumal, aflat la granita cu Belize.
Ziua 12. CERROS – LAMANAI – ORANGE WALK – BELIZE CITY
Mic dejun. Traversam frontiera in Belize. Vizitam sit-ul arheologic mayas Cerros, situat pe tarmul Golfului Corazol, trecand pe langa satele Chunox si Copper Bank, inconjurate de lagune fermecatoare. Ne indreptam spre Belize City, capitala tarii, cu popas in pitorescul orasel Orange Walk, dupa care ne deplasam spre ruinele orasului Lamanai, unul din cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat in padurea tropicala in mijlocul unui peisaj feeric, o veritabila experienta in bio-diversitatea junglei din aceasta parte a lumii. Sosim la Belize City, cazare si cina.
Ziua 13. BELIZE CITY & INSULELE DE CORALI
Mic dejun. Timp liber in Belize sau putem opta pentru o excursie fascinanta cu vaporasul in largul marii, plutind printre insulite de corali si plaje mirifice, prilej de a admira fauna si flora deosebit de bogata si de a ne bucura de soarele Caraibelor. Bariera de Corali, intinsa de-a lungul tarmului belizian, cuprinde cel mai bogat ecosistem marin de pe planeta. Cazare si cina Belize City.
Ziua 14. BELIZE CITY - XUNANTUNICH – FLORES ( GUATEMALA )
Mic dejun. Tur matinal in Belize City, oras fermecator, dominat de aspectul colonial al cladirilor vechi. Plecam in vestul tarii si ajungem la Xunantunich ( ‘Femeia de Piatra’ ), important centru ceremonial al perioadei clasice, situat pe raul Mopan, in districtul Cayo. Complexul se compune din 6 piete principale inconjurate de peste 25 de temple si palate, din care se distinge structura impozanta a structurii numita ‘El Castillo’. Traversam frontiera in Guatemala, strabatand peisajele splendide ale padurii tropicale din regiunea Peten si ajungem la Flores. Cazare.
Ziua 15. TIKAL – COBAN – GUATEMALA CITY
Mic dejun. Ne deplasam in Rezervatia Naturala Tikal, care cuprinde peste 350 km patrati de jungla, cu arbori inalti si liane uriase, o fauna impresionanta cu numeroase colonii de maimute, jaguari si pume si peste 285 de specii de pasari. In mijlocul acestui paradis salbatic se afla unul din cele mai monumentale centre urbane ale civilizatie maya, singura regiune din lume declarata de UNESCO deopotriva patrimoniu cultural si natural al umanitatii. Vizitam structurile uimitoare ale complexului de temple si palate, dupa care plecam in sud spre Guatemala City. Popas in frumosul orasel Coban, inconjurat de munti incarcati cu orhidee. Sosim la Guatemala City si tur de oras : Catedrala, Palatul National, Piata Centrala, Reforma Avenue ( principala artera comerciala a orasului ). Cazare.
Ziua 16. GUATEMALA CITY – GOLFUL TEHUANTEPEC
Mic dejun. Ne intoarcem in Mexic, nu inainte de a face o oprire in Quetzaltenango, oras pitoresc, care si-a pastrat stiul colonial, al doilea ca marime din Guatemala. Strabatem Golful Tehuantepec si ajungem in Salina Cruz, important port marin al statului Oaxaca. Cazare Salina Cruz sau zona.
Ziua 17. ACAPULCO
Mic dejun. Continuam traseul de-a lungul coastei si sosim la Acapulco, orasul cosmopolit, situat pe tarmul Oceanului Pacific, cu plaje minunate si o intensa viata de noapte. Cazare si cina.
Ziua 18. ACAPULCO
Mic dejun. Timp liber in Acapulco pentru plaja, cumparaturi etc. Optional, croaziera cu vasul Bonaza pe Oceanul Pacific. Seara nu ratati spectacolul captivant ‘Cliff Divers’. Cazare si cina.
Ziua 19. ACAPULCO - TAXCO – MEXICO CITY
Mic dejun. Ne intoarcem in Mexico City, facand un popas in Taxco, ‘Orasul de Argint’, unde vom vizita frumoasa biserica Santa Prisca si traditionalele ateliere de argintarie. Seara, cina de bun ramas in Mexico City la un restaurant local. Cazare.
Ziua 20. MEXICO CITY
Mic dejun. Timp liber in Mexic. Optional, vizitarea Muzeului de Antropologie, unul dintre cele mai importante din lume. Dupa-amiaza transfer la aeroport, imbarcare in zborul transatlantic cu destinatia Amsterdam ( plecare ora 19.45 ). Noapte si cina la bord.
Ziua 21. AMSTERDAM - BUCURESTI

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: GIULIA TOUR