Destinatii Europene

Paste Madrid

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Paste
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
01/02/2011 - 15/04/2011
Pret Total:
499 € (83.17€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

PASTE la MADRID
Perioada: 21 – 26 aprilie 2011


Festivitatile de Paste de la Madrid din timpul Saptamanii Patimilor (Semana Santa) sunt definite in principal prin diversitate, concentrate in jurul mai multor procesiuni religioase, cu atat mai mult cu cat anul acesta Pastele Catolic si cel Ortodox sunt sarbatorite in aceeasi perioada. Vremea calduta cu temperatura moderata reprezinta un prilej minunat pentru a petrece Pastele in Spania si pentru a vizita obiectivele turistice pe care aceasta regiune le ofera.
Inca din secolul al XV-lea locuitorii din Madrid au sarbatorit evenimentele descrise in Noul Testament cu privire la moartea, rastignirea si invierea lui Iisus cu traditionalele „Pasos”. Acestea sunt practic icoane religioase, luate din bisericile din oras si plimbate pe strazi pe umerii unor „costaleros” – de obicei tineri, care se simt privilegiati sub greutatea imensa a acestor statui religioase. In Madrid, exista in jur de 20 de astfel de procesiuni religioase in zilele care preced Duminica Pastelui.




Ziua 1 (21.04) BUCURESTI – MADRID
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:00 la pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Madrid. Sosire la Madrid la ora locala 11:55. Transfer la Hotel Velada 4* sau similar. Ne vom petrece apoi amiaza intr-un mod relaxant, cu o plimbare in Plaza Mayor, principala piata a orasului, scena unei multitudini de evenimente de-a lungul timpului: lupte de tauri, jocuri sportive, piata de marfuri, chiar si executii publice in vremurile Inchizitiei. Plaza Mayor este azi una dintre atractiile principale ale Madridului, iar magazinele insirate pe cele patru laturi ale sale primesc anual mii de turisti de pretutindeni. Seara va propunem sa serviti o gustare traditionala „tapas” intr-un restaurant local.

Ziua 2 (22.04) Tur de oras si participare la procesiunea de Paste
Mic dejun. Tur de oras cu autocarul si cu ghidaj asigurat de insotitorul de grup. Sunt cuprinse principalele obiective turistice: Puerta del Sol, Gran Via, Plaza Cibeles. Turul de oras se incheie cu Palatului Regal (vizita optionala, in functie de restrictiile locale), unde are loc una dintre cele mai mari procesiuni din vinerea mare. Procesiunea este formata din zeci de reprezentanti ai congregatiilor catolice, costumati in cagule si tunici; acestia, insotiti de preoti si de garda regala, parcurg tot centrul capitalei: Palatul Regal, Plaza de Oriente, Plaza Mayor, Plaza de la Villa şi se opreşte la catedrala Forţelor Armate.

Ziua 3 (23.04) Muzeul Prado
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitelor libere. Optiunile sunt multiple, in functie de preferintele Dvs: fie va petreceti timpul intr-unul din muzeele celebre ale lumii – Prado sau Muzeul de Arta Reina Sofia, fie alegeti sa faceti shopping sau – de ce nu – sa vizitati Stadionul Santiago Bernabeu. Seara, doritorii pot participa la Slujba de Inviere oficiata la Biserica Ortodoxa Romana din Madrid.

Ziua 4 (24.04) Excursie optionala la TOLEDO
Mic dejun. Zi libera. Astazi, in Duminica Pastelui, va propunem sa vizitati Parcul Retiro, cel mai popular parc al orasului, loc de odihna si reculegere pentru regii si reginele Spaniei inca din anul 1632. Optional se poate organiza o excursie de o jumatate de zi la Toledo, oras – muzeu, situat la doar 70 km de Madrid. Vizita include si un atelier in care se fabrica celebrele sabii.

Ziua 5 (25.04) Excursie optionala la Manastirea El Escorial
Mic dejun. Zi libera sau excursie optionala la Manastirea El Escorial, in fapt un complex arhitectural de mare importanta istorica si culturala, ce se afla la o departare de cca 45 km de Madrid. Seara va propunem sa participati un spectacol Flamenco.

Ziua 6 (26.04) MADRID – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor, apoi transfer la aeroport (la ora 10:00) pentru imbarcare spre Bucuresti, cursa TAROM, cu decolare la ora 13:00. Sosire la Bucuresti la ora 17:45.


PRET/persoana: 499 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 180 EURO

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti – Madrid – Bucuresti, cu compania TAROM
5 nopti cazare cu mic dejun in Madrid, Hotel Velada 4* standard local (sau similar)
transfer aeroport – hotel – aeroport
tur de oras in Madrid
insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
taxele de aeroport - 110 EURO / persoana
intrari la obiectivele turistice si excursiile optionale
asigurarea medicala si asigurarea storno

DESCRIEREA HOTELULUI:
Hotelul VELADA 4* este bine amplasat, la 5 minute de cea mai apropiata statie de metrou, la 10 minute de mers cu masina de aeroport si 15 minute de centrul orasului. Dispune de un numar de 261 de camere confortabile, bine echipate, conform standardului. Pagina web a hotelului: www.veladahoteles.com


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 08:55 – Madrid 11:55
Madrid 13:00 – Bucuresti 17:35

TRANSFERURI SIN PROVINCIE LA/DE LA AEROPORT:
50 LEI/persoana/ sens (dus sau intors) din orasele PLOIESTI, URZICENI, PITESTI, ALEXANDRIA, GIURGIU, TURNU MAGURELE.
75 LEI/ persoana/ sens (dus sau intors) din orasele CONSTANTA, CALARASI, SLOBOZIA, BUZAU, TECUCI, BRAILA, GALATI, TULCEA, CRAIOVA, SLATINA, FOCSANI, VALCEA, BRASOV.


Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: WORLD TRAVEL&EVENTS