Destinatii Europene

Paste Italia 2014: Toscana - Umbria

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Paste
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
13/01/2014 - 14/04/2014
Pret Total:
688 € (86€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • monumente istorice

Descriere Oferta Turistica:

Program:
Ziua 1: Bucuresti – Florenta (Toscana) :
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 10:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia cu decolare la ora 12:20. Sosire in Roma si imbarcare pe zborul spre Florenta. Sosire in Florenta la ora 15:30 urmata de un tur de oras panoramic de aprox 3 ore cu autocar si ghid local. Numita “perla Renasterii”, Florenta isi merita cu prisosinta locul pe harta oricarui calator, iar in timpul turului veti putea admira cateva dintre cele mai renumite atractii: Catedrala, Baptisteriul si simbolul orasului - celebrul pod Ponte Vecchio. Transfer cu autocarul la hotel. Cazare in zona Florenta la hotel The Gate 4* (localitatea Sesto Fiorentino) sau similar.

Ziua 2: Florenta – orasul artelor:

Mic dejun la hotel. Florenta este un oras uimitor care are multe de oferit, asadar va propunem pentru azi timp liber pentru explorarea pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup. Cazare la hotel in zona Florenta (localitatea Sesto Fiorentino).

Ziua 3: Siena si San Gimignano (Toscana):

Mic dejun la hotel. In aceasta zi vom explora o alta parte reprezentativa a Toscanei: Siena este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale cu o istorie mareata: in sec. XII-XIII Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul. Piata principala Campo este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume. Catedrala din Siena este una dintre cele mai renumite din Italia: construita din marmura alba si neagra are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate chiar de Michelangelo insusi. Continuam cu vizita oraselului medieval fortificat San Gimignano care evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc. Orasul este renumit pentru cele 13 turnuri ale sale construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Transfer si cazare in Chianciano Terme la hotel Grand Hotel Excelsior 4* sau similar.

Ziua 4: Excursie optionala Montepulciano, Pienza si Montalcino (Toscana):

Mic dejun. In Toscana, chiar si cel mai mic sat are de oferit comori artistice, asadar va propunem o excursie optionala in cateva dintre cele mai fermecatoare orasele din Toscana. Ne vom opri mai intai in orasul medieval Montepulciano pentru o scurta vizita. Orasul este situat pe un deal, la o altitudine de 605 m si este renumit pentru vinul care se produce in zona. Pienza este locul in care s-a nascut Papa Pius al II-lea, care in anul 1459 s-a hotarat sa transforme infatisarea locului sau natal intr-un oras model, un oras renascentist ideal, cu palate, biserici, piete si strazi ordonate. Din pacate, Papa Pius a murit dupa doi ani, lasand realizata doar o parte a visului sau. Centrul istoric al Pienzei a fost declarat Patrimoniu UNESCO. Montalcino este un alt oras toscan incantator situat in Val D’Orcia, renumit pentru vinul Brunello de Montalcino. Cazare in Chianciano Terme la hotel Grand Hotel Excelsior 4* sau similar.

Ziua 5: Cortona si Perugia (Umbria):

Mic dejun la hotel. Azi vom vizita Cortona, un orasel fermecator situat in Val di Chiana, in sudul Toscanei. Orasul situat pe un deal, la o altitudine de 600 m este inconjurat de ziduri fortificate care dateaza din perioada etrusca si romana. Centrul orasului este Piazza della Republica unde se afla cladirea primariei. In continuare vom parasi Toscana si ne vom indrepta spre regiunea invecinata: Umbria. Prima vizita este in Perugia, capitala regiunii Umbria si unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Italia. Perugia a fost unul dintre cele mai importante orase etrusce, centru cultural, artistic si universitar cu universitatea infiintata in anul 1308. Centrul istoric al orasului este situat pe un deal si este partial inconjurat de ziduri fortificate. Cazare la hotel Arte Perugia 4* sau similar.

Ziua 6: Excursie optionala la Assisi, Bevagna si Montefalco (Umbria):

Mic dejun. Excursie optionala la Assisi, capitala spirituala a Umbriei, locul nasterii Sf. Francisc in 1181, loc de pelerinaj, declarat de UNESCO Patrimoniu Universal datorita structurilor sale franciscane. Dupa amiaza, vom vizita doua dintre cele mai frumoase orasele din Umbria. Bevagna, atipic situat intr-o regiune joasa si nu pe un deal ca majoritatea oraselor din aceasta regiune, ne incanta cu cele doua biserici in stil romanesc situate in piata centrala, una in fata celeilalte. Montefalco numit si “balconul Umbriei” datorita pozitiei sale si privelistilor pe care le ofera asupra campiei fertile este zona vinului Sagrantino. Cazare la hotel Arte Perugia 4* sau similar.

Ziua 7: Spello si Spoleto (Umbria):

Mic dejun. Dimineata vizitam Spello, oras in care putem gasi atractii din diferite perioade, incepand cu un amfiteatru roman partial excavat situat in afara orasului care poate fi observat de la inaltimea orasului, zidurile romane si medievale foarte bine pastrate, trei porti romane si numeroase biserici medievale. Optional, dejun de Paste la un restaurant local. Dupa amiaza vizitam Spoleto, oras medieval renumit pentru festivalul Due Mondi care are loc in fiecare vara. Locuit inca din perioada preistorica, orasul actual este situat pe locul asezarii romane Spoletium. Cazare la hotel Arte Perugia 4* sau similar.

Ziua 8: Perugia – Roma – Bucuresti :

Mic dejun. Ora 10:00, transfer de la Perugia la aeroportul din Roma pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia. Decolare din Roma la ora 15:00, sosire in Bucuresti la ora 18:05.

Servicii incluse in pret:
zbor Bucuresti - Florenta (via Roma) si retur Roma - Bucuresti, compania ALITALIA
7 nopti cazare cu mic dejun astfel: 2 nopti in zona Florenta la hotel 4*, 2 nopti in Chianciano Terme la hotel 4*, 3 nopt in Perugia la hotel de 4*
transferuri cu autocarul aeroport Florenta - hotel zona Florenta si hotel Perugia - aeroport Roma
tur de oras in Florenta cu autocar si ghid local (aprox 3 ore)
excursie de o zi la Siena si San Gimignano
vizita orasului Cortona
tur de oras max 3 ore in Perugia cu ghid local
excursie de o zi la Spello si Spoleto
insotitor roman de grup
Nu sunt incluse:
taxele de aeroport: 185 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
biletele de intrare la obiectivele turistice
taxele de oras/ statiune pentru Italia, intre 1,5 Euro - 4 Euro/ persoana/ noapte, se achita direct la hotel
excursiile optionale (Monepulciano - Pienza - Montalcino si Assisi - Bevagna - Montefalco)
asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandat, aprox 15 EURO/ persoana)
Orar de zbor informativ (ore locale):
Bucuresti 12:20 - Roma 13:30/ 14:30 - Florenta 15:30
Roma 15:00 - Bucuresti 18:05

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA