Destinatii Europene

Paste Istanbul

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Paste
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
16/04/2009 - 21/04/2009
Pret Total:
249 € (41.5€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice

Descriere Oferta Turistica:

ZIUA 1. 16.04 - Catre Turcia
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 19:30 la statia de metrou Izvor in vederea deplasarii pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul. Pe timpul noptii se va tranzita Bulgaria.

ZIUA 2. 17.04 - “Hos geldiniz!” - Bine ati venit in Turcia
Intrarea in Turcia se face pe la Kapikule, avand in dreapta orasul Edirne (fostul Adrianopol) unde se afla Moscheea Selimiye capodopera a arhitectului Sinan. Ne indreptam apoi catre Istanbul, vechiul Constantinopol, destinatia noastra finala, unde vom ajunge in spre pranz. "Konstantinoupolis” înseamnă "Cetatea lui Constantin" în greacă, după împăratul roman Constantin când l-a transformat în capitala Imperiului Roman pe 11 mai, 330 d.Hr. Constantinopol a fost capitala Imperiului Roman de Răsărit. Pe 29 mai 1453 Imperiul Otoman a cucerit Constantinopolul împreună cu întregul Imperiu Bizantin, devenind capitala Turciei. Istanbul a devenit nume oficial în 1930, provenind probabil dintr-o prescurtare a numelui Constantinopol, sau de la expresia grecească eis tin Polin "înspre oraş".În Constantinopol s-au fondat multe mănăstiri şi edificii: Catedrala Sfânta Sofia, Biserica Sfinţii Apostoli, Hippodromul, Arcul lui Constantin, Palatul lui Iustinian, Palatul Imperial.
Dupa formalitatile de cazare, programul este liber, avand astfel ocazia de a vizita imprejurimile. Cazare hotel 3*+.

ZIUA 3. 18.04 - Istanbul - un oras pe doua continente
Dupa micul dejun, va recomandam sa vizitati obiectivele ortodoxe din Istanbul: Biserica romaneasca Sf. Paraschiva, Biserica Vlaherne (unde s-a facut priveghi pentru slava Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu) , Palatul Vlaherne, Manastirea Izvorul Tamaduirii (aici se afla Izvorul Tamaduirii, unde in a 2-a jumatate a primului mileniu crestin a avut loc vindecarea prin minune a unui orb), Sediul Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului (infiintata acum 1500 de ani este singura institutie bizantina care a rezistat stapanirii otomane). Patriarhia Ecumenica este centrul spiritual al Bisericii Ortodoxe. Mai puteti vizita: Hipodromul roman se afla in partea de sud a Catedralei
Sfanta Sofia, aproape se afla urmele marelui hipodrom unde in anul 330 imparatul Constantin a sarbatorit infiintarea noii capitale. Sfanta Sofia construita intre anii 532-537 in timpul domniei imparatului Justinian, cel mai mare monument al crestinitatii ortodoxe este opera arhitectilor Isidor din Milet si Anthemios din Thalles. In catedrala Sfanta Sofia se afla 6 coloane de marmura verde provenite din Efes. Seara va recomandam sa participati la slujba de Inviere de la Biserica Sf Mucenita Parascheva. De cativa ani, Biserica "Sfanta Parascheva" din Istanbul ii aduna pe romanii ortodocsi din Turcia la slujbe.
Cazare hotel 3*+.

ZIUA 4. 19.04 - PRIMA ZI DE PASTE
Dupa micul dejun puteti face, optional o croaziera pe Bosfor trecand de pe un continent pe altul unde puteti vedea palatul Dolmabahce.
Cazare hotel 3*+.

ZIUA 5 20.04 – Vraja Orientului
Mic dejun. Zi libera pentru cumparaturi. Va recomandam sa vizitati Marele Bazar, un adevarat orasel cu peste 4000 de pravalii unde veti gasi bijuterii, tesaturi, vase turcesti, marochinarie, ceramica, si tot felul de alte suveniruri. Negustorii joviali si staruitori se dedau cu placere ritualului stravechi al tocmelii, insotiindu-l de paharele miniscule de ceai baute pe indelete. Iar cum amestecul de nou si vechi este prezent la tot pasul, vei intalni aici mici moschei, banci si centre de schimb si bineinteles restaurante unde te poti odihni si poti gusta din preparatele celebre ale bucatariei orientale.
Cazare hotel 3*+.


ZIUA 6. 21.04 – Catre Romania…
Dupa micul dejun, “ridicam ancora” de pe malurile Bosforului, lasand in urma mirajul Asiei, si pornim inapoi catre Romania, pe traseul Edirne – Veliko Tarnovo – Ruse – Giurgiu – Bucuresti.
Sosirea in tara in functie de trafic si formalitatile vamale.

GRAND HILARIUM HOTEL 3*+
www.hilariumhotel.com

Hotelul este situat in Yenikapi la distanta de 2 km de cele mai importante obiective turistice din Istanbul.
Hotelul dispune de: receptie, lobby, internet café, restaurant cu o capacitate de 150 persoane, sauna, masaj, baie turceasca, centru fitness, piscina interioara.
Camerele sunt primitoare si au: baie cu cada sau dus, uscator de par, telefon, TV, minibar, seif, conectare la internet.

Servicii incluse :

Transport autocar clasificat 3*
4 nopti cazare cu mic dejun in HOTEL 3*+
Insotitor de grup din partea agentiei.

Pretul nu include :
Asigurare medicala de calatorie
Taxa de viza ~ 10 Euro
Taxele de intrare la obiectivele turistice
Alte taxe si cheltuieli personale
Programele optionale:


Tur de oras – Va invitam intr-un tur de oras in care vom vizita Biserica Sf Sofia, dupa care vom savura pranzul. Continuam turul de oras cu Moscheea Albastra, Hipodromul si Marele Bazar, unde aveti la dispoziţie peste 2.500 de magazine unde să faceti cumparaturi.
Pret: 55 euro/persoana“O zi intrega la Bosfor” – excursie cu vaporul prin Stramtoarea Bosfor, pranz inclus la un restaurant cu fructe de mare, vizita la palatul Dolmabahce.
Pret:55 euro/persoana

Seara turceasca la Gar Musichall- puteti petrece o seara placuta la un spectacol unde veti viziona momente artistice cu specific turcesc: dansuri populare, dansatori cazaci si vestitele dansatoare din buric.
Pret: 40 euro/persoana


Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " FALCON TRAVEL"

Total Oferte de Turism (5)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: FALCON TRAVEL