Destinatii Europene

Nestematele Bulgariei: Veliko Tarnovo & Plovdiv

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
4 zile
Valabilitate Oferta:
08/09/2019 - 07/10/2019
Pret Total:
160 € (40€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

https://sites.google.com/view/expolitoraturism-plovdiv/pagina-de-pornire

ZIUA 1, Vineri, 04.10.2019, Constanta – Veliko Tarnovo - Arbanasi (370 km)
06,30 Intalnirea cu grupul la Vaporul de la Gara (Constanta).
Veliko Tarnovo reprezinta capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria. Vom vizita centrul vechi al orasului, intesat de biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati.
In cursul serii vom pleca spre Arbanasi – renumit sat turistic traditional bulgaresc, aflat pe un platou la 4 km de orasul Veliko Tarnovo, cu numeroase biserici si case din piatra care ii dau un aspect pitoresc. Cazare la Sevastokrator Hotel & Spa 3* - Arbanasi

ZIUA 2, Sambata, 05.10.2019, Arbanasi - Etara - Kazanlak - Plovdiv (240 km)
Ora 08,00 Mic dejun si plecare spre Plovdiv.
Manastirea Dryanovo si Pestera Bacho Kiro : Manastirea poarta hramul Sf. Arhanghel Mihail si este situata la poalele unui canion spectaculos (Canionul Emen) si reprezinta un simbol al Renasterii Nationale Bulgare . In manastire functioneaza expozitia muzeala „Arheologie si Renastere”
Dryanovo este orasul natal al celui mai mare constructor bulgar din perioada Renasterii Nationale, arhitectul Nikolai Fichev, supranumit Kolyu Ficheto
Muzeul Etnografic in aer liber Etara. Acest muzeu a fost inființat pe 7 septembrie 1964 și se află așezat într-un cadru natural superb, pe malul râului Sivek din nordul munților Stara Planina. Aici puteți admira obiecte de artizanat și decorațiuni interioare vechi, lucrări de arhitectură, etnografie și folclor, obiecte de îmbrăcăminte din secolele 18-19 dar și ateliere de artizanat deschise special pentru vizitatori. În incinta muzeului se găsesc delicioase preparate culinare cu specific Bulgăresc.
Mormantul tracic de la Kazanlak, unic în lume datorită frescelor din perioada elenistică, aflate în cea mai bună stare de conservare. Mormântul aparține domnitorului trac Roigos și îndeplinește condițiile autenticității, deoarece construcția și zidurile au rămas în forma originală, fără să sufere modificări. Mormintele tracice din Bulgaria reprezintă dovezi incontestabile pentru civilizația antică care a dăinuit pe acest tărâm.
Cazare la Hotel Imperial 4* - Plovdiv

ZIUA 3, Duminica, 06.10.2019, Plovdiv - ilustrul necunoscut
Ora 08,00 Mic dejun. Plovdiv – Capitala Culturala Europeana a anului 2019 ! Plovdiv este considerat cel mai vechi oraș locuit neîntrerupt din Europa, potrivit unui studiu publicat de Daily Telegraph și se laudă cu cel mai lung spațiu pietonal de pe bătrânul continent.
Tur pietonal: Statuia lui Milyo (Marele Barfitor) , Stadionul Roman, Moscheea Dzhumaya, Teatrul Antic, Hisar Kapia (Poarta de Piatra Hisar), casele din perioada Renasterii Bulgare, Museul de Etnografie
Cazare la Hotel Imperial 4* - Plovdiv

ZIUA 4, Luni, 07.10.2019, Plovdiv - Nessebar - Constanta (530 km)
Ora 08,00 Mic dejun.
Nessebar - una dintre cele mai vechi asezari ale Europei intemeiata cu 3200 ani in urma de traci si reconstruit de greci in sec. VI i.Hr., fiind inclus in Patrimoniul UNESCO. Intram in Orasul Vechi prin Poarta de Vest si admiram fragmente ale zidurilor romane si medievale si case vechi din lemn din sec. XVIII. Inaintam catre bisericile bizantine, adevarate comori de arta religioasa (pentru care Nessebar este atat de faimos), admiram Teatrul Antic si portul Nessebar, unde in timpul verii acosteaza numeroase vase de croaziera.
Sosire in Constanta.

Servicii incluse
√ Transport cu autocar: Constanta - Veliko Tarnovo - Kazanlak - Plovdiv - Nessebar -Constanta
√ 3 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 si 4 stele
√ Veliko Tarnovo - tur pietonal si timp liber
√ Manastirea Dryanovo; Muzeul Etnografic in aer liber ETARA; Mormantul tracic de la Kazanlak
√ Plovdiv - tur pietonal; Nessebar - tur pietonal
√ insotitor de grup din partea agentiei

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " EXPOLITORAL TURISM"

Total Oferte de Turism (9)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: EXPOLITORAL TURISM