Destinatii Europene

Mexic – Marele Circuit

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
20 zile
Valabilitate Oferta:
31/03/2009 - 13/10/2009
Pret Total:
2970 € (148.5€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1. BUCURESTI - BANGKOK
Intalnire cu ghidul in aeroportul Otopeni ora 17.30, imbarcare si zbor spre Istanbul. Dupa o scurta escala, ne imbarcam la bordul zborului transcontinental cu destinatia Bagkok.
Ziua 2. BANGKOK
Mic dejun. Sosire in capitala Thailandei, Bangkok la ora 13.05. Bine ati venit in ‘Orasul Ingerilor’ ! Transfer la hotel si timp liber la dispozitie.
Ziua 3. COMORILE METROPOLEI
Mic dejun. Turul celor mai renumite temple budiste. Dupa-amiaza, optional, continuam turul cu vizitarea Marelui Palat, complex monumental, unde se afla Templul lui Budha de Smarald, una din marile ‘minuni ale lumii de astazi’. In inima templului vom putea admira imaginea gigantica a lui Budha, sculptata intr-o singura piatra de jad, cel mai sacru obiect religios din Thailanda. Cazare Bangkok.
Ziua 4. PIATA PLUTITOARE & ROSE GARDEN
Mic dejun. Excursie optionala la ‘Rose Garden’, un adevarat paradis tropical, unde vom putea asista la un spectacol cultural fascinant, cu numeroase dansuri traditionale, ceremonii, ritualuri tribale, reprezentatii de arte martiale, box thailandez, lupte cu sabile etc. Aici vom descoperi un adevarat oras lacustru strabatut de canale labirintice unde femeile locale fac troc si isi negociaza marfa din barcile incarcate cu legume si fructe.
Ziua 5. AYUTTHAYA – LOPBURI – PHITTSANULOK
Mic dejun. Plecare spre ruinele Ayutthayei, vechea capitala a Thailandei, inclusa in patrimoniul cultural mondial UNESCO. En route popas la Bang-Pa-In, unde vom admira Palatul de vara, construit de regele Rama V. Dupa pranz, drumul continua prin peisajele rurale spre Lopburi, fosta capitala de vara a Siamului. Vom vizita Palatul Narai Ratchaniwet, dupa care Templul Wat Phra Prang, un exemplu edificator al artei provinciale khmere si altarul Templului Sarn Prakarn, adapostind astazi o numeroasa colonie de maimute. Seara sosire pentru innoptare la Phittsanulok, oras situat de-a lungul malurilor raului Nan.
Ziua 6. PHITTSANULOK – SUKHOTHAI – CHIANG RAI
Mic dejun. Vizitarea renumitului Templu Wat Phra Sri Ratana, unde se gaseste una din cele mai impresionante imagini ale lui Budha. Plecare spre Sukhothai, prima capitala a Thailandei, oras cu o arhitectura armonioasa, avanpost al budhismului ce a servit ca punct de raspandire al acestuia in restul Asiei. Parcul istoric Sukhothai, inclus de asemenea in patrimoniul UNESCO, Orasul Geaman Sri Satchanalai se numara printre obiectivele turistice ale zilei de astazi in drumul spre Triunghiul de Aur. Sosire la Chiang Rai in cursul dupa amiezii.
Ziua 7. CHIANG RAI – TRIUNGHIUL DE AUR
Dupa micul dejun, plecam spre Muntele Mae Salong pentru a vizita cateva sate ale triburilor aborigene Akha si Yao.Continuam cu explorarea oraselului Mae Sai, cel mai nordic punct al Thailandei, aflat la granita cu Myanmar, dupa care plecam spre Triunghul de Aur, situat la confluenta raurilor Ruak si Mekong, ocazie de a cuprinde intr-o perspectiva unica cele trei tari Laos, Myanmar si Thailanda.
Ziua 8. CHIANG MAI
Mic dejun. Plecare spre Chiang Mai, strabatand peisajele padurii tropicale extrem de pitoresti. En route popas la Mae Ka Chan, cunoscut datorita izvoarelor cu apa tamaduitoare. Sosire in jurul pranzului in capitala provinciei de nord a Tailandei, Chiang Mai, numita si ‘Trandafirul Nordului’, nu inainte insa de a urca cele 290 de trepte pana la Templul Phratat Doi Suthep, cel mai sacru si cel mai venerat din Thailanda de Nord, construit pe varful unei coline inalta de 1056 m, de unde se poate admira o extraordinara panorama asupra orasului.
Ziua 9. CHIANG MAI – LUANG PRABANG
Mic dejun. In prima parte a zilei vizitarea Fermei de elefanti, unde pot fi vazuti elefanti dresati ajutand stapanii in munca forestiera. In jurul pranzului, transfer la aeroport, imbarcare si zbor spre Luang Prabang, Laos, fosta capitala a Regatului Lan Xang, oras incarcat de cultura si istorie, intrat in patrimoniul UNESCO. La sosire, tur de oras incluzand stupa Wat Visoun, altarul Wat Aham, Templul Wat Xieng Thong, impresionanta stupa aurita, sanctuar situat pe inaltimea dealului Phousi de unde se deschide o superba panorama asupra orasului, cu raul Mekong la orizont.
Ziua 10. LUANG PRABANG - VIENTIANE
Mic dejun. Vom incepe ziua cu o minunata plimbare cu barca pe raul Mekong, in care vom putea admira peisaje deosebite si viata linistita a satelor traditionale. Vom vizita Pesterile Pak Ou, dupa care vom face un scurt popas in satul Ban Xang Hai, ai carui localnici se indeletnicesc cu fabricarea vinului din orez. La intoarcere, vom admira frumoasele cascade Kuang Si. Dupa-amiaza tarziu transfer la aeroport si zbor spre Vientiane, capitala Laos-ului, oras linistit si pitoresc, cu o mare diversitate de temple si pagode.
Ziua 11. VIENTIANE – HANOI
Mic dejun. Dimineata dedicata explorarii orasului. Vizitam Templul Wat Sisaket, care adaposteste mii de stauete in miniatura infatisandu-l pe Budha, fostul Templul Regal Wat PraKeo, stupa That Luang , Palatul Prezidential, Arcul de Triumf . Dupa pranz transfer la aeroport si zbor spre Vietnam. Sosire la Hanoi, capitala Vietnamului si transfer la hotel.
Ziua 12. HANOI
Dupa micul dejun, turul orasului Hanoi, vizitand Templului Ngoc Son, Palatul Prezidential, Mausoleul Ho Chi Minh, Pagoda Tran Quoc, Templul Quan Thanh, Piata Ba Dinh, Templul Literaturii. Dupa-amiaza continuam cu vizitarea Muzeului de istorie al Vietnamului, incheind ziua cu o plimbare placuta cu riksha traditionala, pana la gradinile lacului Huan Kiem, prilej de a privi un superb apus de soare si a ne delecta cu un spectacol traditional de papusi.
Ziua 13. HANOI – HALONG BAY - HUE
Mic dejun. In prima parte a zilei, optional, excursie la Halong Bay, una din marile atractii a acestui voiaj, strabatand peisajele rurale fascinante. La sosire imbarcare intr-o barca traditionala pentru o superba croaziera printre miile de insule si insulite care rasar din apa azurie a golfului Tokin, o veritabila opera de arta a naturii, captivanta si uimitoare, intrata in patrimoniul UNESCO. Intoarcere in Hanoi, transfer la aeroport pentru zborul de seara spre Hue. Sosim la Hue, Orasul Regal, fosta capitala a tarii, gazduind un impresionant complex de monumente fascinante, fapt care a condus la includerea acestei ‘capodopere de poezie urbana’ in patrimoniul mondial UNESCO.
Ziua 14. HUE – DA NANG - HOIAN
Mic dejun. Plimbare cu barca-dragon pe Raul Parfumurilor, pentru a vizita Mausoleul Regal Tu Duc, cel mai longeviv conducator al Vietnamului si Pagoda Thien Mu, construita in secolul 17. Ne intoarcem si continuam cu vizitarea Citadelei Imperiale, a Palatul Supremei Armonii si a Templului Mieu. Plecam spre Hoian, strabatand peisaje deosebite prin spectaculosul pasaj Hai Van, drum care serpuieste deasupra tarmului stancos al oceanului, oferind un caleidoscop surprinzator de privelisti, culori si senzatii. Ajungem la Da Nang, unde vom admira Muntii de Marmura cu grotele si templele sale minunate, continuand apoi spre Hoian, oras situat de-a lungul raului Thu Bon, unul din cele mai mari centre comerciale ale Asiei de sud-est in secolul 16. Vom descoperi intr-un tur pietonal stralucirea acestui orasel antic, construit intr-o armonie de stiluri arhitecturale, cu stradute inguste, case joase cu aspect chinezesc, poduri acoperite in stil japonez, temple si pagode viu colorate.
Ziua 15. HOIAN – HO CHI MINH
Mic dejun. Transfer matinal la aeroport si zbor spre Ho Chi Minh, cunoscut si sub numele de Saigon. Timp liber in prima parte a zilei. Dupa-amiaza vizitam Catedrala Notre Dame, Palatul Reunificarii, Muzeul Razboiului, Vechiul Oficiu Postal Saigon, Cartierul Chinezesc, Piaţa Ben Thanh, Templul Doamnei Chineze.
Ziua 16. DELTA RAULUI MEKONG
Dupa micul dejun, excursie optionala, plecand spre My Tho, situat in Delta raului Mekong, cu un popas la Templul Cao Dai, pentru a asista la o rugaciune de pranz, unde o multime de credinciosi imbracati in robe colorate, de diverse confesiuni si religii, impart acelasi templu, un amestec uimitor intre budism, taoism, crestinism si confucianism, tribut al spiritualitatii vietnameze native. Ne imbarcam intr-o minunata plimbare cu barca printre lacurile si canalele din Delta Mekongului, cu popasuri in sate traditionale, unde vom avea ocazia sa descoperim viata fascinanta a localnicilor si sa degustam delicoasele fructe din livezile lor bogate.
Ziua 17. SAIGON– PHNOM PENH
Mic dejun. In prima parte a zilei deplasare la Cu Chi si vizitarea incredibilelor tunele subterane construite de luptatorii vietnamezi in timpul razboiului de independenta. Transfer la aeroport si zbor spre Phnom Penh, capiata Cambogiei. Vizitam ‘Campurilor Ucigase’, unde se spune ca sunt ‘incatusate’ peste doua milioane de suflete, dupa care Muzeul Toul Sleng, fost centru de detentie si tortura in timpul regimului kmerilor rosii, Templul Phnom, de unde vom avea o priveliste minunata asupra orasului, Pagoda de Argint din Complexul Palatului Regal , Gradina de Orhidee.
Ziua 18. SIEM REAP & ANGKOR WAT
Mic dejun. Dimineata devreme plecare spre Siem Reap. La sosire, transfer la hotel. Dupa-amiaza ne deplasam la Angkor Wat, cel mai mare complex de temple din lume, construit in cinstea zeului hindus Vishnu in secolul 9, astazi inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Vizitarea fascinantelor temple de la Angkor reprezinta o experienta unica, inconfundabila, fara indoiala punctul fulminant al acestui pelegrinaj printre comorile Indochinei.
Ziua 19. SIEM REAP & ANGKOR THOM
Mic dejun. Continuam cu vizitarea complexului de temple din Angkor Thom , construit de regele Jayavarman VII, cu Poarta sudica, Templul Bayon, Templul Baphuon, Terasa Elefantilor, Templul Phrom.
Ziua 20. SIEM REAP - BANGKOK
Mic dejun. Timp liber pana la transferul la aeroport si plecare spre Bangkok. Zbor in conexiune spre tara, ora 23.35.
Ziua 21. BUCURESTI
Dupa o scurta escala la Istanbul ( 2,5 ore ), zbor spre Bucuresti. Sosire ora 09.45.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: VIRGIN TOURS