Destinatii Europene

Mexic - Istorie si cultura

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
15 zile
Valabilitate Oferta:
27/08/2014 - 16/11/2014
Pret Total:
1790 € (119.33€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1 (16 nov): BUCURESTI – PARIS – MEXICO CITY
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:15 dimineata pentru imbarcare pe cursa internationala a companiei Air France cu destinatia Paris. Sosire la Paris la ora 09:25. Schimbarea cursei, sosire in Mexico City la ora 18:25. Transfer in oras la Hotel NH Mexico City 4 in Mexico City sau similar.
Ziua 2 (17 nov): MEXICO CITY – Piramidele de la TEOTIHUACAN & Bazilica Fecioarei din Guadalupe
Dupa micul dejun incepem o excursie de o zi la misterioasele piramide de la Teotihuacan. Impresionantul sit arheologic se gaseste la o distanta de 50 km spre nord-est. Pe drum vom face un popas la Plaza de las Tres Culturas – Piata celor trei culturi – un melanj deosebit de interesant intre cultura azteca, spaniola si cea contemporana mexicana. Ne continuam traseul spre Bazilica Fecioarei de Guadalupe, chipul bisericesc cel mai adulat in America Latina. Sfânta Fecioară de Guadalupe este singura Icoană care s-a „imprimat” ea însăşi pe mantia lui Juan Diego. Portretul uimeste prin multe detalii considerate “minuni”, imposibil de explicat de tehnologiile moderne. Dupa o calatorie de aproximativ o ora ni se va dezvalui unul dintre cele mai impresionante orase ale lumii antice: Teotihuacan, unde vom avea prilejul sa exploram Piramida Soarelui despre care se crede ca ar fi cea mai mare din lume. Cazare in Mexico City la Hotel NH Mexico City 4 sau similar.
Ziua 3 (18 nov): MEXICO CITY – tur de oras, inclusiv Muzeul de Antropologie
Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata turului de oras. Ca un enorm muzeu, fiind una dintre cele mai mari metropole de pe planeta, Mexico City fascineaza prin faptul ca este si cea mai veche asezare urbana din Emisfera Vestica, denumita pe vremea aztecilor Tenochtitlan. In piata centrala Zocalo amprenta straveche a aztecilor dainuie si astazi. Exista inca multe cladiri din vremea coloniala si monumente precum Templul Mayor. Ziua continua cu vizitarea renumitului Muzeu de Antropologie. Cazare in Mexico City la Hotel NH Mexico City 4 sau similar.
Ziua 4 (19 nov): MEXICO CITY – OAXACA (470 km)
Dupa micul dejun incepem calatoria spre Oaxaca. Vom ajunge in Oaxaca in cursul dupa amiezii si vom avea timp liber pentru odihna sau cumparaturi. Cazare in Oaxaca la Hotel Mision de los Angeles 4 sau similar.
Ziua 5 (20 nov): OAXACA – tur de oras
Mic dejun. Ne vom petrece apoi jumatate de zi vizitand Oaxaca, un incantator oras colonial situat intr-o vale inconjurata de munti. Oaxaca este locul originar istoric al populaţiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec. Cucerirea si colonizarea hispanica din 1533 a facut ca astazi orasul sa fie un mix interesant de cladiri bogat ornamentate in care pulseaza spiritul amerindian al populatiei indigene. Plimbarea pe strazile orasului ne va purta spre Catedrala, Biserica Santo Domingo, Casa Juarez, iar pietele animate si pline de culoare ne vor bucura sufletul si ne vor incanta privirile. In a doua parte a zilei ne vom delecta vizitand un important complex arheologic: ruinele orasului Monte Alban (Muntele Alb), capitala civilizatiei zapotece. Situl se afla la cativa kilometri vest de Oaxaca si pe langa faptul ca domina regiunea din punct de vedere cultural, religios si economic, reprezinta si un triumf ingineresc intrucat varful muntelui a fost ridicat artificial cu 400 de m pentru a permite construirea celebrului sit. Cazare in Oaxaca la Hotel Mision de los Angeles 4 sau similar.
Ziua 6 (21 nov): OAXACA – TUXTLA GUTIERREZ (520 km)
Mic dejun matinal. Vom porni intr-o calatorie mai lunga spre orasul colonial San Cristobal de Las Casas. Pe drum, vom face un popas pentru a servi masa de pranz. Datorita distantei mai mari de parcurs si a numeroaselor limitari de viteza (valabile pentru intreg teritoriul tarii, nu numai pentru aceasta portiune de drum), vom ajunge in Tuxtla Gutierrez in cursul serii. Timp liber pentru masa de seara si odihna. Cazare la hotel La Ceiba 4 sau similar.
Ziua 7 (22 nov): TUXTLA – CANIONUL SUMIDERO – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – PALENQUE (290 km)
Mic dejun. In cursul diminetii plecam spre orasul Chiapa de Corzo, situat de-a lungul raului Grijalva. De aici o barca cu motor ne va purta catre Canionul Sumidero, un “monument” de stanca de un kilometru adancime si 14 km lungime, in care raul sapa de milioane de ani. Peisajul ne incanta cu pesteri si cascade, precum si cu o multitudine de animale si pasari exotice. Vom face apoi o scurta oprire de pranz in orasul San Cristobal de las Casas, care ne incanta cu peisaje pitoresti, pline de culoare. In centrul oraselului troneaza Catedrala, la mica distanta se afla Biserica Dominicana Templo de Santo Domingo si putin mai in fata, tarabele indienilor cu suveniruri de tot felul. Dupa aceasta oprire, ne indreptam spre Palenque, unul dintre putinele orase ramase mostenire de la civilizatia maiasa, aflat astazi in patrimoniul UNESCO. Cazare in Palenque la Hotel Nututun Palenque 4 sau similar.
Ziua 8 (23 nov): PALENQUE – CAMPECHE (300 km)
Mic dejun. Ne vom petrece cateva ore vizitand situl din Palenque, printre vestigiile unei civilizatii care a atins apogeul in perioada 500-700 d.Hr., a avut aproximativ 1.500 de structuri - locuinte, palate si temple renumite pentru structura lor sofisticata si pentru sculpturile cu care sunt impodobite, apreciate pentru cantitatea imensa de informatii aflata in inscriptiile de pe pereti si de pe pietrele decorative. Ne indreptam apoi spre Campeche, oras localizat in Golful Mexicului, la aproximativ 300 km distanta. Ruina fostei fortarete a orasului dainuie inca aproape intacta, fiind gazda unui dramatic spectacol de sunet si lumini ce reinvie povestile piratilor. Cazare in Campeche la Hotel Tucan Siho Playa 4 sau similar.
Ziua 9 (24 nov): CAMPECHE – MERIDA (160 km), UXMAL & KABAH
Mic dejun. Astazi ne intoarcem din nou in trecut, printr-o excursie la siturile arheologice maiase Uxmal si Kabah. Traducerea din maiasa pentru Uxmal este “construit de trei ori” si face referire la cea mai inalta structura din cadrul acetui sit: Piramida Magicianului. Kabah este a doua ruină ca mărime din regiunea Puuc, dupa Uxmal. Cea mai renumita structură de la ruinele Kabah este Palacio de las Mascaras (Palatul Măştilor), cu fatada sa decorată cu sute de masti de piatra ale zeului ploii cu nasul lung. Cazare in Merida la Hotel El Castellano 4 sau similar.
Ziua 10 (25 nov): MERIDA – CANCUN (290 km)
Mic dejun, plecare spre Cancun. Aceasta zi va fi dedicata vizitarii sitului arheologic precolumbian Chichen-Itza supranumit ‘Taramul fagaduintei’, fiind unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei maiase. In plus, intriganta colectie de monumente se numara si printre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Nu se stie nici astazi din ce motiv, Chichen Itza a fost abandonat in secolul X d.Hr. si jungla a pus imediat stapanire pe cladirile monumentale. Printre punctele de maxim interes vom vedea Piramida Kukulcan, denumita si Templul Sarpelui pentru ca la fiecare echinox o umbra lunga serpuieste pe Marea Piramida. Ne indreptam apoi spre statiunea Cancun. Cazare la Hotel Barcelo Cancun 4 (All Inclusive) sau similar.
Ziua 11, 12, 13 (26, 27, 28 nov): CANCUN
Timp liber la dispozitia fiecaruia. Cancun este locul ideal pentru a ne relaxa dupa atatea zile de aventura. Toate simturile ne vor fi incantate de atmosfera acestei oaze de relaxare cu plaje magnifice si ape de cristal, dar unde vom cunoaste si minunatiile vietii exotice si tainele trecutului prin ruinele maiase. Cazare in Cancun.
Ziua 14 (29 nov): CANCUN - PARIS
Dupa micul dejun ne vom rupe de misterele trecutului si de atmosfera exotica pentru a ne pregati de plecare. Eliberarea camerelor se va face cel mai tarziu la ora 12:00. Transferul la aeroportul din Cancun este prevazut la ora 16:00 iar decolarea la ora 19:00. Vom zbura pe ruta Cancun – Paris.
Ziua 15 (30 nov): PARIS – BUCURESTI
Sosire la Paris la ora locala 11:20. Imbarcarea pe ruta Paris – Bucuresti cu decolare la ora locala 19:10. Optional, cu conditia rezervarii inaintea plecarii din Romania, tur panoramic Paris – pret informativ 30 euro/persoana, minim 20 platitori. Sosire in Bucuresti la ora locala 23:00.

Include:
-transport cu avionul Bucuresti - Mexico City si Cancun - Bucuresti, via Paris, cu compania Air France
-13 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 standard local: 3 nopti in Mexico City, 2 nopti in Oaxaca, 1 noapte in Tuxtla Gutierrez, 1 noapte in Palenque, 1 noapte in Campeche, 1 noapte in Merida, 4 nopti in Cancun
-masa in regim All Inclusive in timpul mini-sejurului din Cancun
-transport cu autocar local pe intreg circuitul
-vizite si intrari la obiectivele turistice precizate in program
- ghid local pentru vizite si insotitor roman de grup pe toata perioada excursiei

Nu include:
taxele de aeroport 480 EURO/persoana
-bacsis pentru soferi si ghizi locali (se practica) - 45 EUR, se achita insotitorului de grup
-asigurarea medicala si asigurarea storno (optionale)

16.Nov.2014 1790 EUR

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA