Destinatii Europene

Mexic 2014 - Marele tur Maya

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
16 zile
Valabilitate Oferta:
25/11/2013 - 14/04/2014
Pret Total:
2495 € (155.94€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • monumente istorice

Descriere Oferta Turistica:

Include: Transport cu avionul Bucuresti - Cancun si retur cu compania AIR FRANCE KLM
14 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* standard local: 3 nopti in Cancun, 1 noapte in Campeche, 1 noapte in Palenque, 1 noapte in San Cristobal, 1 noapte in Atitlan, 1 noapte in Chichicastenango, 1 noapte in Antigua, 1 noapte in Copan, 1 noapte in Flores, 2 nopti in Belize City, 1 noapte in Chetumal
Mic dejun inclus
Transport cu autocar deluxe pe intreg circuitul
Vizite si intrari la obiectivele turistice precizate in program
Ghid local pentru vizite si insotitor roman de grup pe toata perioada excursiei

Nu include:
Taxele de aeroport 480 EURO/persoana, pot suferi modificari
Bacsis pentru soferi si ghizi locali (este o practica obisnuita) - 45 EUR, se achita insotitorului de grup
Asigurarea medicala si asigurarea storno (optionale)
Taxe de intrare si iesire din tarile vizitate (se achita direct la granita): 65 USD/persoana


Ziua 1 (08 apr): BUCURESTI - PARIS - CANCUN
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:30 pentru imbarcare pe cursa internationala a companiei AIR FRANCE KLM cu destinatia Cancun (schimbarea cursei la Paris). Sosire la Cancun la ora 16:20. Transfer in oras la Hotel Ramada Cancun 3 sau similar, cazare.
Ziua 2 (09 apr): CANCUN - MERIDA - CAMPECHE (485 km)
Dupa micul dejun, incepem de dimineata calatoria avand Campeche ca destinatie finala a zilei. Pe drum, ne vom opri sa vizitam cel mai renumit sit arheologic maias, Chichen-Itza. Supranumit si ‘Taramul fagaduintei`. Acesta este una dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei maiase. In plus, intriganta colectie de monumente se numara si printre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Nu se stie nici astazi din ce motiv, Chichen Itza a fost abandonat in secolul X d.Hr. si jungla a pus imediat stapanire pe cladirile monumentale. Printre punctele de maxim interes vom vedea Piramida Kukulcan, denumita si "Templul Sarpelui" pentru ca la fiecare echinoctiu o umbra lunga serpuieste pe Marea Piramida. Ne indreptam apoi spre Campeche. Cazare la Hotel Plaza Campeche 3 sau similar.
Ziua 3 (10 apr): CAMPECHE - PALENQUE (372 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Palenque, pe drum oprindu-ne sa vizitam Parcul Natural Misol-Ha. Localizat in Jungla Chiapas, parcul gazduieste superba cascada Misol-Ha. Mai departe, ne vom indrepta catre situl arheologic Palenque, dominat de un turn astronomic. Peisajul natural este superb - ruinele se ridica dintr-un luminis al junglei de smarald. Vom putea admira vestigiile unei civilizatii care a atins apogeul in perioada 500-700 d.Hr., care a avut aproximativ 1.500 de structuri - locuinte, palate si temple renumite pentru structura lor sofisticata si pentru sculpturile cu care sunt impodobite. Nu in ultimul rand, situl este apreciat pentru cantitatea mare de informatii aflata in inscriptiile de pe ziduri si de pe pietrele decorative. Cazare in Palenque la Hotel Nututun 4 sau similar.
Ziua 4 (11 apr): PALENQUE - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (213 km)
Mic dejun. Ne vom incepe calatoria de dimineata spre San Cristobal de las Casas. Vom vizita pe drum satele de munte indigene San Juan Chumla si Zinacantan, ai caror locuitori inca pastreaza legaturi culturale si lingvistice ale vechii populatii mayase. Dupa ce vom ajunge in San Cristobal, vom face si un tur al orasului. Cazare la Hotel Plaza Mangolias 3 sau similar.
Ziua 5 (12 apr): SAN CRISTOBAL - LA MESILLA - QUETZALTENANGO - ATITLAN (443 km)
Mic dejun. In aceasta dimineata ne vom indrepta catre granita dintre Mexic si Guatemala. Dupa finalizarea formalitatilor vamale, ne vom continua calatoria in Guatemala catre destinatia zilei: Atitlan. Pe drum vom putea admira orasul Quetzaltenango, supranumit si "Orasul-suflet al culturii". Centrul orasului, "Xela" gazduieste numeroase festivaluri muzicale unde genuri precum blues si jazz se imbina perfect cu muzica nativa maiasa. Ne vom continua drumul catre Atitlan, admirand peisajele naturale din jurul Lacului Atitlan si ale celor trei vulcani (Toliman, Sam Pedro si Atitlan). Cazare la Hotel Posada de Don Rodrigo Panajahacel 3 superior sau similar.
Ziua 6 (19 apr): ATITLAN - CHICHICASTENANGO (80 km)
Mic dejun. In aceasta dimineata vom face o calatorie cu barca in jurul lacului Atitlan. Vom vizita orasele San Petro Atitlan si Santiago Atitlan, aflate printre putinele asezari care nu au fost afectate de Razboiul Civil din Guatemala (1960 -1996). Mai departe ne vom continua calatoria catre Chichicastenango. Orasul este cunoscut pentru piata sa, unde turistii pot cumpara flori, obiecte confectionate manual, legume si chiar animale vii. De asemenea, zona este renumita pentru confectiile textile si sculptura in lemn. Cazare la Hotel Santo Tomas 4 sau similar.
Ziua 7 (20 apr): CHICHICASTENANGO - ANTIGIUA (107 km)
Mic dejun american. Vom incepe dimineata cu un tur de oras in Chichicastenango. Printre cele mai importante obiective turistice se numara Biserica Santo Tomas, o constructie veche de peste 400 de ani construita pe platforma unui vechi templu pre-columbian. Preotii K`iche` Maya inca folosesc biserica pentru ritualurile lor, uneori sacrificand o gaina in numele zeilor. Fiecare din cele 18 trepte ale bisericii reprezinta una din lunile calendarului maias. Dupa turul de oras, ne vom indrepta catre Antigua. Cazare la Hotel Posada de Don Rodrigo 4 sau similar.
Ziua 8 (21 apr): ANTIGUA - COPAN (317 km)
Mic dejun. In aceasta dimineata vom face un tur al orasului Antigua, oras declarat Patrimoniu UNESCO. Vom vizita cele mai importante obiective turistice ale orasului: Piata Centrala, Fantana sirena si Catedrala Antigua. Dupa acest tur, vom avea ocazia sa vizitam o plantatie de cafea si un muzeu al cafelei (optional). Calatoria noastra continua cu deplasarea catre Copan, Honduras. Orasul a fost unul dintre cele mai frumoase si importante orase mayase. Astazi, Copan este unul din cele mai bogate situri arheologice de pe intregul continent american, numit Patrimoniu UNESCO. Vom avea ocazia sa vizitam Acropolele - divizat in doua piatete: cea de vest si cea de est. De asemenea, templele ridicate aveau rol de "portal catre lumea cealalta" dar si de basorelief pentru membrii dinastiei Copan. Cazare la Hotel Marina Copan 3 sau similar.
Ziua 9 (22 apr): COPAN - QUIRIGUA - FLORES (528 km)
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta catre situl arheologic Quirigua. Desi este catalogat de "dimenisune medie" (aprox. 3 km2), acesta adaposteste cea mai inalta sculptura din piatra ridicata vreodata in Lumea Noua. Ziua continua cu drumul catre Flores. Cazare la Hotel Casona de la Isla 3 (sau similar).
Ziua 10 (23 apr): FLORES - BELIZE CITY (220 km)
Mic dejun. Vom incepe dimineata cu o excursie in parcul Tikal. Fosta capitala mayasa si actual patrimoniu UNESCO, Tikal este unul din cele mai mare situri arheologice din regiunea Peten. Vom avea ocazia sa vizitam Templul I (inalt de 47 metri), Acropolele de la Tikal, Piramida Lumii Pierdute si nenumarate basoreliefuri. In afara de cladirile istorice, Parcul National Tikal adaposteste peste 285 de specii de pasari exotice si peste o suta de specii de orhidee. Vizitatorii au ocazia sa intalneasca si animale specifice zonei, precum maimutele urlatoare si specii de crocodili. Mai departe ne vom indrepta catre granita cu statul Belize. Dupa incheierea formalitatilor vamale, ne vom continua calatoria catre fosta capitala a statului Belize. Cazare la Hotel Biltmore 3 sau similar.
Ziua 11 (24 apr): BELIZE CITY - Oceanul si Bariera de Corali
Mic dejun matinal. Transfer catre port, de unde vom lua feribotul catre minunata insula San Pedro. Impreuna vom vizita cochetul orasel San Pedro. Excursie cu barca catre bariera de corali, unde vom avea ocazia sa experimentam o sesiune de scufundari alaturi de pisici de mare. Pranz inclus dupa terminarea sesiunii de scufundari. Mai departe, vom lua feribotul catre insula Caye Caulker pe care vom avea ocazia sa o exploram la pas. Seara ne vom intoarce inapoi in Belize City. Cazare la Hotel Biltmore 3 sau similar.
Ziua 12 (25 apr): BELIZE CITY - CHETUMAL (157 km)
Mic dejun matinal. Dimineata vom pleca catre nord, in Districtul Orange Walk. Vom lua parte la o excursie pe New River. Vom trece prin kilometri de vegetatie neatinsa de om, cu flori supraterane, liane, orhidee si specii unice de copaci. Aceasta excursie cu barca este o ocazie foarte buna pentru observatorii de fauna, aici existand peste 100 de specii de pasari exotice si crocodili de apa dulce, ce plutesc ce marginea apei. Sosire la docul Lamanai. Acesta este unul dintre cele mai importante situri mayase din Belize, cu peste 800 de structuri adanc ingropate in padurile tropicale - Templul Mastii, Templul Mastilor de Jaguar si Templul Inalt (panorama ce acopera complexul arheologic si laguna raului). Lamanai ("crocodilul scufundat" in mayasa) a fost ocupat inca din 1500 i.Hr pana in 1700 d.Hr, perioada reprezentata de numeroase artefacte. Acestea pot fi admirate in Muzeul de Istorie Mayasa, din vecinatatea sitului. Pranzul va fi servit la pachet, dupa care se va realiza trecerea granitei catre Mexic. Cazare in Chetumal la Hotel Los Cocos 4 sau similar.
Ziua 13 (26 apr): CHETUMAL - TULUM - CANCUN (379 km)
Mic dejun american. Dimineata vom porni catre destinatia finala a zilei, Riviera Maya - Cancun. Pe drum, vom vizita fostul port precolumbian Tulum. Ruinele sunt situate pe coasta de est a peninsulei Yucatan, la o inaltime de peste 12 metri. Tulum a fost unul dintre ultimele orase construite si locuite de catre mayasi intre sec. XII si XV. Cazare in Cancun la Hotel Krystal 4 sau similar.
Ziua 14 (27 apr): CANCUN
Mic dejun. Timp liber la dispozitia fiecaruia. Cancun este locul ideal pentru a ne relaxa dupa atatea zile de aventura. Toate simturile ne vor fi incantate de atmosfera acestei oaze de relaxare cu plaje magnifice si ape de cristal, dar unde vom cunoaste si minunatiile vietii exotice si. Cazare in Cancun.
Ziua 15 (28 apr): CANCUN - BUCU

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA