Destinatii Europene

Macedonia - Circuit si Sejur

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
9 zile
Valabilitate Oferta:
15/07/2009 - 29/10/2011
Pret Total:
349 € (38.78€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • monumente istorice
  • drumetii montane

Descriere Oferta Turistica:

Macedonia: Un fermecator "colaj" intre cultura greaca, sarba si bulgara. Un amestec de crestinism ortodox si Islam a facut din Macedonia o tara total diferita, deosebita cu o cultura fascinanta, o zona ce merita mai mult decat o trecere in graba spre vest. Macedonia inseamna manastiri medievale, bazare cu 'voal' turcesc, biserici ortodoxe. Toata tara este incredibil de verde si naturala, iar oamenii sunt calzi si primitori. Cele mai importante evenimente culturale din tara sunt Festivalul Ohrid al verii cu muzica clasica, serile de Poezie Struga, care aduna poeti din peste 50 de tari, serile de opera, etc.

Ziua 1: Plecare din Bucuresti la ora 06:00 din Piata Victoriei (parcare), pe traseul Giurgiu – Russe – Sofia – Skopje. Sosire in cursul serii. Cazare.
Ziua 2: Mic dejun. Tur panoramic al capitalei Macedoniei – Skopje. Vizitam Muzeul ce se afla in cladirea garii vechiului oras, Podul de Piatra, Fortareata Kale ce ofera o vedere panoramica asupra orasului, Muzeul de Etnografie si Arheologie al Macedoniei dupa care facem o scurta plimbare in vechiul Bazar. Continuam vizita spre Muntele Vodno unde se afla Manastirea Sf. Pantelimon, apoi ne indreptam catre Ohrid trecand prin localitatile Gostivar si Kicevo unde vom admira frumoasele peisaje oferite de aceaste imprejurimi.
Odata ajunsi in Ohrid se viziteaza partea veche a orasului incepand cu Biserica Sf. Nascatoare de Dumnezeu – Peribletos impreuna cu galeria de icoane, Fortareata Tarului Samuil (se afla pe varful unei coline ceea ce ofera o vedere spectaculoasa asupra orasului). Cina si cazare.
Ziua 3 - 6: Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie si plaja. Va propunem incontinuare sa participati la urmatoarele excursii optionale:
► Plimbare de-a lungul Coastei Lacului Ohrid, in partea de sud, unde se afla Complexul Monahal „Sfantul Naum”. Dupa vizitarea Manastirii, sunteti invitati intr-o Croaziera de vis pe izvoarele raului Crm Drim ( aprox. 30 min.). In cursul dupa-amiezii intoarcere la hotel, unde va puteti bucura de soare si liniste. Tarif: 35euro/pers.
► Excursie la Manastirea Veljusa (oaza de liniste situata intre satul Veljusa si Valea Strumica, imprejmuita de verdeata, flori si pomi proaspat plantati in mijlocul carora se ridica vechea Biserica a manastirii, construita in stilul Macedonean – Bizantin, aici vom participa la Sf. Liturghie unde in timpul slujbei, glasurile de inger ale maicilor ne vor da impresia ca timpul s-a oprit in loc la Veljusa. Tarif: 40euro/pers.
â–º Vizita la Crama din Tikvesh unde puteti servi pranzul si degusta vinuri de diverse sortimente, atent selectionate cu un buchet deosebit specific acestei regiuni cu o traditie veche de peste 2000 de ani, premiata international. Tarif 35euro/pers.
Ziua 7: Mic dejun. Plecare spre Sofia capitala Bulgariei, pe traseul Prilep – Veles – Kumanovo – Sofia. Cazare hotel 3*. Timp liber.
Ziua 8: Mic dejun. Pornim spre tara, incarcati cu amintiri unice si experiente de neuitat. Sosire in functie de trafic si formalitatile vamale.
HOTEL DRIM 4* - OHRID www.drim.com.mk

Localizare: Se afla pe malul lacului Ohrid la 300 m de centrul orasului.
Capacitate cazare: 2 apartamente Junior, 141 de camere superioare, 2 aparamente standard si 57 de camere standard.
Facilitati camere: Tv satelit, aer conditionat, mini bar, balcon cu vedere la lac sau la oras.
Facilitati hotel: Aer conditionat, restaurant cu terasa, cocktail bar, piscina exterioara, bowling, ping-pong, biliard, fitness, parcare si plaja privata.

Servicii incluse:
- 5 nopti cazare in camere superior dubla/tripla, cu mic dejun si cina – Hotel Drim 4* in Ohrid
- 1 noapte cazare cu mic dejun – Hotel Brams 3* in Skopje
- 1 noapte cazare cu mic dejun – Hotel Brod 3* in Sofia
- vizitele mentionate in program
- ghid si insotitor de grup pe tot parcursul intinerariului

Servicii neincluse:
- intrarile la obiectivele turistice si religioase
- taxa de ghid local
- excursiile optionale (se achita la fata locului)

► Reducere copil: 3 – 12 / 99 euro, 0 – 3 ani GRATUIT

NOTA:
La inscriere turistul va achita integral sau un avans de 30% din valoarea biletului, restul cu 30 zile inainte de plecare.
Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective, urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integritatea lui.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: ALIDA HOLIDAY