Destinatii Europene

Legende Moldave

Categorie Oferta:
Destinatii in Romania
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
21/04/2018 - 14/05/2018
Pret Total:
299 € (42.71€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • ecoturism

Descriere Oferta Turistica:

Legende Moldave

14.05.2018 – 20.05.2018

1450 lei/ persoanaZIUA 1, Luni, 14.05.2018 Constanta – Lacu Rosu (500 km)

07,00 Intalnirea cu grupul la Vaporul de la Gara (Constanta).

Descoperim spectacolul naturii in Cheile Bicazului – 8 kilometri de stanci verticale extrem de inalte, ce depasesc pe alocuri 300 m si care formeaza granita naturala intre Moldova si Transilvania. Cheile Bicazului sunt compuse din mai multe sectoare: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului si Gatul Iadului.

Cina si cazare la Hotel Iasicon – Lacu Rosu

ZIUA 2, Marti, 15.05.2018 Lacu Rosu – Humulesti – Suceava (170 km)

Mic dejun si plecare spre Suceava. Nu putem trece prin Humulesti si sa nu facem un scurt popas la Casa memorială "Ion Creangă" din Humulești, leagănul amintirilor din copilăria marelui povestitor Ion Creangă (1837-1889), locul care i-a fost inspirație atunci când a scris povești precum "Soacra cu trei nurori" sau când a relatat isprăvile lui Nică în "Amintiri din copilărie".
Sosire in Suceava si vizita la: Cetatea de Scaun a Sucevei, atestata documentar la 1388, in timpul domniei lui Petru I, dar care a cunoscut apogeul in timpul domniei lui Stefan cel Mare. Este singura cetate din Romania care nu a putut fi cucerita decat “deschizand us ape dinauntru” (intrigile boierilor). In funtie de timpul ramas, facem o vizita si la Muzeul Satului Bucovinean.
Cina si cazare la Hotel CONTINENTAL 3* - Suceava
ZIUA 3, Miercuri, 16.05.2018 Suceava – Sucevita - Putna - Iasi (150 km)
Mic dejun si plecam in cautarea nestematelor Moldovei - manastirile din Nordul Moldovei. Potrivit unei vechi tradiții folclorice, după fiecare bătălie Ștefan cel Mare ar fi înălțat câte o biserică.
Manastirea SUCEVITA - unica mănăstire din Bucovina care deţine „testamentul artei moldoveneşti“, manastirea are la baza o legenda care spune ca , pentru rascumpararea pacatelor, o femeie ar fi carat piatra pentru constructie cu carul tras de bivoli, timp de 30 ani.
Manastirea PUTNA - cea mai importantă ctitorie religioasă a lui Ștefan cel Mare. Se spune astfel că, odată, într-o noapte foarte întunecoasă, pe când Daniil Sihastru se ruga în adâncul chiliei sale de pe valea Vițeului, ar fi sosit la el, să-i ceară găzduire, Ștefan-Vodă, care, întorcându-se de la o vânătoare din munți, s-ar fi rătăcit prin partea locului. Cu acel prilej, bătrânul sihastru, având sfat de taină cu voievodul, l-ar fi înduplecat să ridice în apropiere, pe frumoasa vale a Putnei, o mănăstire, „pentru ca Dumnezeu sa-i ajute la toate treburile lui”.
Manastirea DRAGOMIRNA - lăcaşul de cult care deţine cea mai înaltă şi cea mai strâmtă biserică ridicată vreodată.
Cina si cazare la Hotel MOLDOVA 3* - Iasi.
ZIUA 4, Joi, 17.05.2018 Iasi
Mic dejun si tur de oras cu ghid local in “Dulcele Targ al Iesilor”. Bucurati-va de farmecul fostei capitale a Moldovei, de mirosul teilor eminescieni si de molcoma poveste a Iasului lui Creanga. Iașul este și Capitala Pelerinajului Ortodox din Sud-Estul Europei, orașul celor 100 de biserici, orașul celor 7 coline, orașul cu cele mai multe muzee și case memoriale pe cap de locuitor din sud-estul Europei iar superlativele nu se opresc aici.
Cina si cazare la Hotel MOLDOVA 3* - Iasi.
ZIUA 5, Vineri, 18.05.2018 Iasi – Chisinau (175 km)
Mic dejun si plecare spre Chisinau.
Sosire la Chisinau, supranumit "Orasul parcurilor" si urmeaza un tur de oras introductiv (partial pietonal). Incepem, pe stradute, pe langa "Turnul de Apa", care gazduieste Muzeul de Istorie a Orasului Chisinau, indreptandu-ne spre Gradina Publica "Stefan cel Mare si Sfant". Aici vom strabate Aleea Clasicilor si vom patrunde, trecand pe langa statuia-simbol a domnitorului Moldovean, catre Piata Marii Adunari Nationale, unde vom regasi sediul Guvernului Republicii Moldova, Portile Sfinte si Catedrala Nasterii Domnului. Vom strabate apoi, o parte din bulevardul central stefan cel Mare si Sfant, trecand pe langa Primaria Chisinaului, Posta Centrala, Sala cu Orga si Teatrul National "Mihai Eminescu".
De aici, ne indreptam spre Cramele Cricova, "ORASUL SUBTERAN" unde facem turul celui mai mare orasel subteran din lume, care are aproape 100 de kilometri de galerii utilizate pentru intreg procesul de fabricatie al vinurilor linistite si al spumantului Cricova, realizat dupa metoda clasica Dom Perignon – Champenoise.
Vom admira colectia de vinuri apartinand personalitatilor politice care au vizitat Republica Moldova, de la ai nostri Traian Basescu sau Klaus Johannis, pana la Angela Merkel, Juan Manuel Barroso, Donald Tusk sau Vladimir Putin, care chiar si-a serbat a 50-a aniversare in beciurile de la Cricova.
Pentru vizitare ne vom imbarca in masinute electrice, care ne vor plimba kilometri buni prin tunelurile de calcar alb de unde s-a extras piatra din care a fost construit Chisinaul, iar apoi vom degusta 4 tipuri de vin, asezonate cu placinte traditionale moldovenesti.
Cina si cazare la Hotel JUMBO 4* - Chisinau.
ZIUA 6, Sambata, 19.05.2018 Chisinau – Orheiu Vechi (120 km)
Mic dejun si excursie La Orheiu Vechi - cel mai important sit cultural in Basarabia, nominalizat pentru a fi inclus in patrimoniu UNESCO. Aici vom face vizita satului Butuceni si a manastirii sapate in piatra, una dintre cele 350 vestigii rupestre medievale care privesc de sus sfidator raul Raut si peisajul fantastic al defileului sapat de acesta in calcarele sarmatice.
Retur in Chisinau si timp liber dedicat marilor "tentatii" de shopping: ne vom ocupa de cei de acasa, achizitionand celebrele bomboane Bucuria ori nu mai putin renumitele coniacuri moldovenesti sau alte delicatese locale.
Cina si cazare la Hotel JUMBO 4* - Chisinau.
ZIUA 7, Duminica, 20.05.2018 Chisinau – Constanta (475 km)
Mic dejun si plecare spre Romania.
Pe drum ne oprim la Hincesti sa vizitam Conacul lui Manuc Bei


Servicii incluse:

⃰ transport cu autocarul, cu plecare din Constanta

⃰ 6 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la hoteluri de 3* si 4*

⃰ turul manastirilor din Nordul Moldovei: Sucevita, Putna, Dragomirna

⃰ turul orasului Iasi - cu ghid local

⃰ turul orasului Chisinau - cu ghid local

⃰ vizitarea cramei CRICOVA, degustare de vinuri, durata 1 ora 30 min (4 tipuri de vin, nuci, placinte, apa minerala)
⃰ excursie la Orheiu Vechi - Moldova
⃰ Complexul Manuc - Bey, din HincestiNu sunt incluse:

- Intrarile la obiectivele turistice din program

√ Cetatea Sucevei: 12 lei/ adult; 6 lei/ pensionari

√ Muzeul Satului Bucovinean: 6 lei/ adult;

√ Hanul lui Manuc - Hincesti: 50 MDL (~ 12 lei/ adult)

- Asigurarea medicala si stornoConditii de inscriere:

- avans minim 300 lei
- diferenta pana pe 20.04.2018

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " EXPOLITORAL TURISM"

Total Oferte de Turism (9)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: EXPOLITORAL TURISM