Destinatii Europene

ITALIA DE NORD-Magia lacurilor & fascinatia Munti

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
21/06/2013 - 28/06/2013
Pret Total:
599 € (74.88€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

ITALIA DE NORD
Magia lacurilor & fascinatia Muntilor Dolomiti
(P)


Lacul Maggiore, Lacul Lugano, Lacul Como, Lacul Garda, Madonna di Campiglio, Verona
Plecari: 21.06, 23.07, 22.08.2013 (7 nopti / 8 zile)


Ziua 1: Bucuresti – Milano – lacul Maggiore
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 12:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia spre Milano - Linate. Sosire la ora 15:30 si scurta oprire in Milano. Transfer cu autocarul in zona Lacului Maggiore, cel mai faimos lac italian datorita frumusetii sale maiestuoase si salbatice in acelasi timp, dar si datorita insulelor Borromeo. Lacul este alimentat de raul Ticino ale carui izvoare se afla in Elvetia. Muntii Alpi adapostesc lacul si creeaza un climat bland si moderat care favorizeaza dezvoltarea unei vegetatii abundente si luxuriante. Cazare la hotel 3* superior in zona Lacului Maggiore.

Ziua 2: Lacul Maggiore si Insulele Borromeo
Mic dejun. Dimineata ne imbarcam pe vaporas pentru a vizita doua dintre cele mai frumoase insule de pe lacul Maggiore: Insula Bella si Insula Pescatori. Unele dintre aceste insule sunt inca in proprietatea casei Borromeo, o familie aristocrata renumita. Pe insula Bella vom vizita frumosul palat Borromeo inconjurat de gradini impodobite cu fantani, statui, grote artificiale si plante rare. In continuare ne vom opri pe insula Pescatori (insula Pescarilor), singura insula locuita din arhipelag care prezinta o atmosfera pitoreasca aparte, loc ideal pentru artisti, cu stradutele sale stramte si casele vechi. Dupa amiaza, excursie de jumatate de zi (aprox 3 ore) cu autocar si ghid local in cele mai frumoase orasele de pe malul lacului Maggiore: Stresa si Verbania. Optional, vizita la Villa Taranto, cu renumita gradina botanica, cu 2500 de specii de plante din care multe sunt rare (vila nu se viziteaza in interior).

Ziua 3: Excursie optionala la Lacul Lugano (Elvetia) si Lacul Como
Mic dejun. Timp liber pentru a explora pe cont propriu frumusetile lacului Maggiore sau excursie optionala la alte doua lacuri minunate din aceasta zona: lacul Lugano in Elvetia si lacul Como in Italia. Vom face o scurta oprire in orasul Lugano, situat pe malul lacului cu acelasi nume, oras care combina savoarea italiana cu eleganta elvetiana. In continuare poposim pe malul lacului Como care are cel mai variat peisaj dintre toate lacurile Italiei: orasele incantatoare, porturi micute, vile inconjurate de gradini exotice se succed pe malurile acestui lac prealpin. Una dintre atractiile principale este Villa Carlotta in Tremezzo, o resedinta privata construita in sec al XVIII-lea pe malul lacului Como, decorata cu sculpturi incantatoare si grote artificiale pline cu flori si verdeata. Continuam cu vizita oraselului Bellagio despre a carui locatie se spune ca este una dintre cele mai frumoase din Europa: pe un promontoriu la confluenta celor trei brate ale lacului. Intoarcere la hotel in zona lacului Maggiore.

Ziua 4: Maggiore – Sirmione – Lacul Garda
Mic dejun. Dimineata parasim lacul Maggiore si ne indreptam spre cel mai mare lac din Italia, lacul Garda, considerat si unul dintre cele mai frumoase. Muntii Dolomiti adapostesc lacul de vanturile reci din nord si favorizeaza un climat bland si benefic. Ne vom opri pe malul lacului Garda pentru a vizita peninsula Sirmione, considerata perla lacului. Optional, plimbare cu vaporasul in jurul peninsulei Sirmione; de pe lac puteti vedea ruinele vilei romane care a apartinut poetului Catullus cunoscuta sub denumirea de grotele Cattulo. In centrul istoric al orasului principala atractie este Castelul Scaglieri, o fortareata impunatoare din evul mediu. Cazare in zona lacului Garda la hotel Belvedere 3* superior sau similar situat in micuta localitate Manerba del Garda.

Ziua 5: Muntii Dolomiti: Madonna di Campiglio si Masivul Brenta
Mic dejun. Azi va propunem o excursie diferita, in mijlocul naturii, departe de muzee, opere de arta si istorie. O excursie la Madonna di Campiglio este o schimbare bine venita in program. Statiunea se afla la aproximativ 100 km distanta de malul vestic al lacului Garda, in mijlocul unuia dintre cele mai frumoase peisaje montane. Situata la intrarea in Parcul Natural Adamello Brenta, Madonna di Campiglio este cunoscuta drept perla masivului Brenta si a vaii Genova. Binecunoscuta Cascada Nardis situata in apropierea statiunii ne impresioneaza cu caderea de apa inalta de 90 metri. Madonna di Campiglio este in acelasi timp cea mai importanta statiune montana din aceasta parte a Dolomitilor si este nr. 1 pentru sporturi de iarna si pentru drumetii in timpul verii. Micul orasel Pinzolo situat in apropiere este cunoscut pentru biserica din sec al XVI-lea. Intoarcere la hotel in zona lacului Garda.

Ziua 6: Excursie optionala Lacul Garda
Mic dejun. Excursie optionala pe malul vestic si cel estic al lacului Garda pentru a descoperi alte locuri si orasele minunate precum Gardone Riviera, Limone sul Garda cu livezile sale terasate de lamai, Riva del Garda situat in nordul lacului sau Malcesine situat pe un promontoriu dominat de Muntele Baldo. Peisajul oferit de Lacul Garda este spectaculos si diferit in diversele zone ale lacului. Intoarcere la hotel in zona lacului Garda.

Ziua 7: Excursie optionala la Verona
Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Verona, oras devenit faimos datorita piesei shakespeariane “Romeo si Julieta”. Cele mai importante atractii sunt Bazilica Sf. Zeno, Arena, Piata Delle Erbe, Piata Delle Signorie si podul Scaglieri. Intoarcere la hotel in zona lacului Garda.

Ziua 8: Lacul Garda – Milano/ Verona – Bucuresti
Mic dejun. In cursul diminetii transfer la aeroportul Linate din Milano pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia, decolare la ora 10:00, sosire in Bucuresti la ora 13:10 (pentru data de 29 august zborul decoleaza de pe aeroportul din Verona la ora 11:10 si este via Roma; sosire in Bucuresti la 17:40).


Pret/ persoana (loc in camera dubla):
Plecare 21.06: 599 Euro
Plecare 23.07: 645 Euro
Plecare 22.08: 680 Euro
Supliment camera single: 140 Euro
Grup minim: 25 persoane


Servicii incluse in pret:
- zbor Bucuresti – Milano si Milano – Bucuresti (retur Verona – Bucuresti, via Roma pentru data de 29.08), compania ALITALIA
- 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* superior in zona Lacului Maggiore
- 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* superior in zona Lacului Garda
- transferuri cu autocarul la/ de la aeroportul din Milano (la aeroportul din Verona pentru data de 29 august)
- transport cu vaporas privat pentru vizitarea insulelor Bella si Pescatori pe Lacul Maggiore
- biletul de intrare la Insula Bella si vizita palatului Borromeo cu ghid local
- excursie de ½ de zi cu autocar si ghid local (aprox 3-4 ore) in Stresa si Verbania
- transport cu autocarul intre Lacul Maggiore si Lacul Garda
- oprire si vizita in oraselul Sirmione, situat pe malul Lacului Garda
- excursie de o zi in Masivul Brenta si Madonna di Campiglio cu autocar si ghid local
- insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport: 150 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- biletele de intrare la obiectivele turistice (cu exceptia intrarii la Insula Bella care este inclusa)
- excursiile optionale (Lacul Como & Lacul Lugano, Lacul Garda, excursie la Verona)
- alte mese decat cele mentionate in program si bauturile la mese
- taxele de oras, aprox. 1,5 Euro/ persoana/ zi, se achita direct la hotel
- asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
- bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (aprox 15 EURO/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosire)

Orar de zbor informativ (ore locale):
Plecari 21.06, 23.07: Bucuresti 14:15 – Milano 15:30 / Milano 10:00 – Bucuresti 13:10
Plecare 22.08: Bucuresti 14:15 – Milano 15:30 / Verona 11:10 – Roma 12:15/ Roma 14:35 - Bucuresti 17:40


Excursii optionale – preturi informative:
 Lacul Lugano & Lacul Como: 75 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul pentru intreg traseul, ghid local, insotitor roman de grup, biletul de intrare la Villa Carlotta, bilet vaporas pana la Bellagio si retur. Nu este inclus ghidul local pentru vizita interioara la Vila Carlotta.
 Turul Lacului Garda: 50 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul si ghid local.
 Excursie de o zi la Verona: 45 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul si ghid local pentru jumatate de zi (aprox. 3 ore) in Verona.
Informatii utile:
Documente necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara. Termen limita de inscriere: cu 6 saptamani inaintea inceperii excursiei

Hotel Belvedere 3* sup – Manerba del Garda:
Hotelul Belvedere este situat in mica localitate Manerba del Garda, pe un deal, intr-o pozitie panoramica, la aprox 2 km distanta de malul lacului Garda. Hotelul are restaurant si gradina cu piscina in aer liber. Camerele duble standard (aprox 14 m2) au vedere la munte, nu au balcon, au fost renovate in 2012 si sunt echipate cu: baie cu dus, uscator de par, aer conditionat, seif (cu plata), telefon si televizor. www.hotelbelvedere.bs.it


Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EUR

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel