Destinatii Europene

Istanbul 2013

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
5 zile
Valabilitate Oferta:
02/09/2013 - 06/09/2013
Pret Total:
299 € (59.8€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Istanbul 2013
(P)


Plecari: 21.06 (Rusalii), 02.09, 25.09.2013
(5 zile / 4 nopti)


Ziua 1: Intalnire cu conducatorul de grup la ora 04:10 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Sosire la ora 07:30 la Istanbul, transfer si cazare hotel 4*. Dupa-amiaza, plimbare cu insotitorul de grup prin centrul istoric al orasului sau vizitarea Bazarului Egiptean de mirodenii datand din secolul al XVII-lea.

Ziua 2: Mic dejun. Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra cu cele 6 minarete (construita in secolul al XVII-lea), Biserica Sf Sofia (537 d.Hr, cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita), Hipodromul antic.

Ziua 3: Mic dejun. Timp liber pentru plimbari si vizite individuale. Dupa-amiaza, optional, croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia. Optional, seara turceasca cu cina si spectacol traditional.

Ziua 4: Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar, sau, optional, vizitarea cu insotitorul de grup a Palatului Topkapi (sec. al XV-lea), simbol al Imperiului Otoman, localizat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. In continuarea excursiei, se va face o oprire pentru vizitarea Moscheii Suleymaniye, una dintre cele mai mari moschei din lume, construita in timpul domniei lui Soliman I Magnificul (1520-1566).

Ziua 5: Mic dejun. Eliberarea camerelor in jurul orei 12:00. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu destinatia Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 00:15.


Pret/persoana: 299 EURO (loc in camera dubla/tripla)
Supliment camera single: 95 euro
Reducere copil 2-6,99 ani in camera dubla (fara pat suplimentar): - 100 euro
Reducere copil 7-11,99 ani in camera dubla (fara pat suplimentar): - 50 euro
*Oferta este valabila pentru grup minim 25 persoane


SERVICII INCLUSE:
 transport cu avionul Bucuresti – Istanbul – Bucuresti, compania Turkish Airlines;
 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4*;
 transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 tur de oras de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
 insotitor roman de grup.


SERVICII NEINCLUSE:
 taxele de aeroport 120 EURO/ persoana - pot suferi modificari;
 intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
 bacsisuri (obligatorii in Turcia): 15 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei;
 asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);
 asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani);

GRUP MINIM:
Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 25 EURO/ persoana, iar pentru grup 15 - 19 persoane pretul se recalculeaza. De asemenea, in acest caz, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE (minim 25 participanti):
- Palatul Topkapi, Moschea Sulemaniye: 50 EURO/ persoana
- Croaziera pe Bosfor: 50 EURO/ persoana
- Seara turceasca: 50 EURO/ persoana
NOTA: intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: Cu 4 saptamani inainte de data inceperii circuitului.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 06:10 – Istanbul 07:30 // Istanbul 22:50 – Bucuresti 00:15

OBSERVATII:
 Documente necesare calatoriei: intrarea in Turcia se face doar pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc în Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare. Copiii au nevoie de pasaport individual.
 Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic în Turcia nu mai au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada legala de sedere fara viza este de pâna la 90 de zile.
 Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Turcia conform standardelor proprii;
 Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
 Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuari cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.
 Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
 Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
 Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel