Destinatii Europene

IRLANDA – SCOTIA – ISLE OF SKYE (HEBRIDE)

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
12 zile
Valabilitate Oferta:
06/08/2013 - 17/08/2013
Pret Total:
1595 € (132.92€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

IRLANDA – SCOTIA – ISLE OF SKYE (HEBRIDE)
(P)


Dublin – Belfast – Coasta Antrim (Podul Carrick a Rede Rope si Digul Uriasului) – Derry – Parcul National Glenveagh – Ardara – Armagh – Glasgow – Fort William – Isle of Skye (Castelul Dunvegan) – Loch Ness – Inverness – Clava Cairns – Elgin – Aberdeen - Edinburgh

PLECARE: 06.08 2013

Ziua 1: Bucuresti – Dublin
Intalnire ora 05:20 dimineata pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa Air France. Schimbarea avionului in Paris si sosire in Dublin la ora 11:10. Transfer spre centrul orasului pentru participarea la un tur panoramic al capitalei Irlandei impreuna cu un ghid local. Vom incepe cu vizitarea partii situate la nord de raul Liffey unde principalele atractii sunt Cladirea Postei, Strada O’Connell, Parcul Phoenix (cel mai mare din Europa). Partea sudica se remarca prin pietele in stil georgian, una dintre cele mai renumite fiind Piata Merrion unde se afla casa lui Oscar Wilde (in prezent detinuta de Colegiul American), celebrele strazi Grafton si Kildare, pe ultima dintre ele aflandu-se casa lui Bram Stoker. In aceasta parte a orasului vom avea timp liber pentru cumparaturi si pentru vizitarea Muzeului National si Trinity College, cea mai veche Universitate din Irlanda, unde au studiat personalitati ca Jonathan Swift sau Samuel Beckett. Cazare hotel Gresham 4*/similar.

Ziua 2: Dublin - Belfast – Peninsula Cooley
Mic dejun. In aceasta zi un tur panoramic ne va purta spre cele mai reprezentative obiective ale Belfastului, capitala Irlandei de Nord: Albert Memorial Clock Tower (un turn inclinat, replica Irlandei la Turnul din Pisa), cladirile Operei si Primariei din piata Donegall, Crown Bar (unul dintre cele mai vechi baruri, datand din 1885), Universitatea Queens si Gradina Botanica. In continuare vom trece pe langa santierul naval Harland & Wolfe unde in 1912 a fost construit Titanicul si vom strabate strazile Shankill si Falls pentru a intelege viata Belfastului din timpul perioadelor de criza. Cazare la hotelul Ballymascanlon House 4*/similar din zona Dundalk (Peninsula Cooley).

Ziua 3: Dundalk – Podul Carrick a Rede Rope – Giant’s Causeway (Digul Uriasului) - Letterkenny
Dupa-amiaza vom pleca spre comitatul Donegal urmand ca pe coasta Antrim sa facem o oprire pentru vizitarea unuia dintre cele mai spectaculoase poduri din lume. Carrick-a-Rede este un pod din franghii ce se desfasoara deasupra unei prapastii de 30 m adancime, unind Irlanda de micuta insula Carrick. Vizitatorii curajosi vor fi pe deplin rasplatiti cu o panorama superba. In continuare ne vom indrepta spre Giant’s Causeway, o formatiune geologica impresionanta formata cu peste 60 milioane de ani in urma, cand lava fierbinte racita rapid de apa marii a fost cristalizata si transformata in peste 40.000 de coloane poligonale de bazalt. Un obiectiv ce nu poate lipsi din niciun tur al Irlandei de Nord, Giant’s Causeway este un sit intrat in patrimoniul mondial UNESCO, fiind adesea mentionat ca “a opta minune a lumii”. Cazare in zona Letterkenny, hotel Station House Letterkenny 3*/similar.

Ziua 4: Letterkenny –Derry (Londonderry) - Parcul National Glenveagh – Ardara – Letterkenny (excursie inclusa)
Mic dejun. Dimineata vom participa la o excurise ce include vizitarea orasului Derry, ultimul oras fortificat al Irlandei si al doilea ca marime din Ulster. Ne vom intoarce in timp si ne vom plimba pe zidurile sale impozante, bucurandu-ne in acelasi timp de imaginea spectaculoasa asupra districtelor Bogside si Waterside. In continuare vom cunoaste regiunea Donegal, o regiune salbatica, invaluita in mistere. Irlandezii il considera ca fiind cel frumos tinut al tarii, peisaje ametitore asteptand sa fie descoperite la fiecare pas. Coaste dramatice, munti, lacuri si mlastini se imbina in mod armonios, conferind un farmec aparte acestui colt izolat al Irlandei. Vom vizita Parcul National Glenveagh cu stanci modelate de ghetari la sud-vest in contrast cu dealurile domoale si vaile mlastinoase ale raului Owencarrow din nord-est. Urmatoarea oprire va fi in centrul cultural Ardara unde vom afla povestea tinutului Donegal si importanta acestuia in industria tesaturilor din tweed. Cazare in zona Letterkenny, hotel Station House Letterkenny 3*/similar.

Ziua 5: Letterkenny – Armagh
Dupa micul dejun vom strabate regiunea Armagh si vom vizita 2 catedrale, una romano-catolica datand de la sfarsitul secolului al XIX-lea si una anglicana, inaltata pe locul unde Sf. Patrick a fondat prima sa biserica in anul 445, catedrala actuala datand din perioada medievala. Cazare in zona Armagh, hotel City Armagh 3*/similar.

Ziua 6: Armagh –ferry din Belfast in Cairnryan - Glasgow
Mic dejun. Dimineata vom traversa cu ferry boat-ul in Scotia si vom participa la un tur panoramic al orasului Glasgow cu parcurile sale si cladirile in stil victorian. Vom vizita catedrala medievala St. Mungo si colectia Burrell, cea mai frumoasa colectie individuala de arta si artefacte din Scotia, donata orasului in anul 1944 de celebrul posesor de ambarcatiuni Sir William Burrell. Cazare in Glasgow, hotel Holiday Inn Express Glasgow City Centre Riverside 3*/similar.

Ziua 7: Glasgow –Loch Lomond – Luss – Inveraray - Fort William
Mic dejun. In acesta zi vom calatori pe malul lacului Lomond, cel mai mare si spectaculos “loch” din Marea Britanie, dominat de silueta masiva a Muntelui Ben Lomond. Ne vom opri in micutul sat Luss unde vom admira casele traditionale impodobite cu flori. Vom urma celebrul drum “Rest and be thankfull” si vom ajunge in orasul Inveraray, renumit pentru castelul sau, fosta resedinta a ducilor de Argyll (vizitarea castelului este inclusa). In cursul serii vom ajunge in Fort William unde ne vom caza la hotelul Cruachan 3*/similar.

Ziua 8: Fort William - Mallaig – Isle of Skye
Mic dejun. Un tren cu aburi ne va purta pe traseul pitoresc “Road to the Isles” prin defilee grandioase, plaje superbe de nisip alb si satuce de munte cufundate in istoria iacobitilor, martore ale tentativei lui Bonnie Prince Charlie (Charles Edward Stuart) de a recastiga tronul britanic in secolul al XVIII-lea. Ajunsi in Mallaig vom traversa cu ferry boat-ul spre Isle of Skye. Vizitarea acestei insule incantatoare ar fi incompleta fara savurarea secretelor enigmaticului clan Mac Leod, astfel ca o oprire la Castelul Dunvegan, resedinta acestora de mai bine de 800 de ani, este un ingredient ce nu va lipsi din circuitul nostru. In continurare ne vom indrepta spre Kyleakin unde vom avea cazare in hotelul King Street 2*/similar.

Ziua 9: Isle of Skye – Loch Ness (croaziera pe lac optionala) - Inverness
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata legendelor ce invaluie Loch Ness-ul, urmand ca optional sa participam la o croaziera pe celebrul lac si sa vizitam castelul Urquhart (secolul XIII). In cursul serii vom ajunge in Inverness unde vom si innopta. Cazare hotel Premier Inn Inverness West 3*/similar.

Ziua 10: Inverness – Clava Cairns – Elgin – Aberdeen
Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Aberdeen urmand ca pe drum sa vizitam situl preistoric Clava Cairns, un mormant de tip circular datand din Epoca Bronzului. Continuam spre Elgin, un important centru cultural unde vom vedea ruinele catedralei, in trecut una dintre cele mai mari din Scotia. Inainte de a ajunge la destinatie ne vom opri la o distilerie de whiskey si vom avea sansa sa degustam un whiskey scotian traditional. Cazare in Aberdeen, hotel Jurys Inn 3*/similar.
Ziua 11: Aberdeen - Edinburgh

Mic dejun. Una dintre cele mai frumoase zile din circuit va avea in prim plan capitala Scotiei, Edinburgh. In drum vom trece prin satul pescaresc Stonheaven si ne vom opri pentru fotografierea castelului Dunnottar. Ajunsi in Edinburgh ne vom intalni cu un ghid local care ne va arata principalele atractii ale unuia dintre cele mai fascinante orase din lume. Capitala Scotiei se intinde pe mai multe dealuri si este atat de frumoasa incat a fost numita “Atena Nordului”. Ne vom plimba pe Princess Street, cea mai aglomerata strada din oras, ideala pentru cumparaturi. In partea de sud vom vizita Castelul Edinburgh, construit pe marginea unui vulcan la 120 m deasupra orasului si catedrala istorica a Edinburghului, St. Giles. Cazare in Edinburgh la hotel Holiday Inn Edinburgh City West 3*/similar.

Ziua 12 Edinburgh – Bucuresti
Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru cumparaturi urmand ca in jurul orei 13:25 sa avem transfer spre aeroport. Imbarcare la cursa KLM cu plecare la ora 16:25. Schimbarea avionului in Amsterdam si sosire in Bucuresti la ora 00:25.

PRET/persoana: 1595 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 300 EURO

SERVICII INCLUSE:
 transport avion, companiile Air France – KLM: Bucuresti – Paris – Dublin si Edinburgh – Amsterdam - Bucuresti;
 11 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 3*/4*: 1 noapte in Dublin, 1 noapte in zona Dundalk, 2 nopti in zona Letterkenny, 1 noapte in zona Armagh, 1 noapte in Glasgow, 1 noapte in Fort William, 1 noapte in Isle of Skye – hotel 2*, 1 noapte in zona Inverness, 1 noapte in Aberdeen, 1 noapte in Edinburgh.
 transport conform itinerariului cu autocar local;
 transferuri aeroport - hotel – aeroport;
 transferuri ferry boat: Belfast – Cairnryan si Mallaig – Armadale.
 tren cu aburi intre Fort William si Mallaig
 tururi panoramice de oras cu ghid local in Dublin, Belfast, Derry, Glasgow si Edinburgh;
 traversarea podului Carrick a Rede Rope;
 vizite: Trinity College, Muzeul National al Irlandei, Giant’s Causeway, Parcul National Glenveagh, centrul cultural Ardara, catedrala romano – catolice St. Patrick (Armagh), biserica St. Patrick a Irlandei (Armagh), Catedrala St. Mungo (Glasgow), Colectia Burrell, gradinile si castelul Inveraray, castelul Dunvegan (clanul Mac Leod), Clava Cairns, catedra

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel