Destinatii Europene

IRAN - Antica Persie

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
11 zile
Valabilitate Oferta:
20/10/2013 - 30/10/2013
Pret Total:
1360 € (123.64€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

IRAN - Antica Persie
(P)

SHIRAZ – PERSEPOLIS – ISFAHAN - PASARGAD – YAZD – HAMEDAN – KANGAVAR – KERMANSHAH – QAZVIN – TEHERAN

Perioada: 20 – 30 octombrie 2013

Ziua 1/2 (20/21.10): BUCURESTI – ISTANBUL – SHIRAZ
Intalnire la Aeroportul International BUCURESTI – OTOPENI, ora 08:00, cu conducatorul de grup. Imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu plecare la ora 10:15. Sosire la Istanbul la 11:40si plecare spre Shiraz la 21:10 unde vom ajunge la 02:10. Transfer si cazare la hotel PARS 5*(www.iranparshotel.com) in Shiraz.

Ziua 2 (21.10): SHIRAZ
Mic dejun intarziat. Incepem ziua cu turul orasului SHIRAZ, situat la 1.6oo m altitudine, capitala actuala a provinciei Fars, regiune din inima Iranului, care a dat si numele limbii persane. Ii vom acorda acestui oras toata ziua si vom descoperi noi taine ale acestei tari antice. Shiraz este orasul monumentelor istorice, al poetilor si filozofilor, al razboinicilor si regilor, al livezilor, portocalilor, trandafirilor, narciselor si al pomilor in floare. Vom vizita Mormantul poetului Hafez, cel mai mare maestru al poeziei lirice persane si colosul literar al sec. al XIV – lea si mormantul lui Saadi, un mare poet persan, ale carui carti sunt inca citite in Iran si India. Cina si cazare hotel PARS 5* in Shiraz.

Ziua 3 (22.10): SHIRAZ – PERSEPOLIS

Dupa micul dejun continuam cu vizita la PERSEPOLIS, nume care ne aduce aminte de orele de Istorie Antica din scoala, capitala Iranului antic, una din mostenirile importante din perioada respectiva. Fondata de DARIUS in anul 518 iHr. si completata de XERXES si ARTAXERXES, ce au domnit intre 486-425 iHr; locul a fost resedinta regilor ACHAEMENID pana la distrugerea de catre ALEXANDRU CEL MARE (330 iHr). Continuam calatoria cu vizitarea necropolei Naqsh e Bostan si cu vizitarea in Shiraz a Mormantului Haft Tanan, a Altarului Sfant Ali Ibn-e-Hamzeh si a bazarului. Cina si cazare hotel PARS 5* in Shiraz.

Ziua 4 (23.10): SHIRAZ – PASARGAD – YAZD
Mic dejun. Plecam catre Pasargad, prima capitala a triburilor iraniene si a Imperiului Ahemenid. Calatoria continua catre Yazd, oras intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, situat in desert. Aici exista o minoritate care pastreaza cultul lui Zoroastru. Arhitectura orasului este unica, prin multimea de gratioase badgir (turnuri captatoare de vant care se intalnesc in Iranul central si sudic, asigurand ventilatia caselor). Se viziteaza Templul Zoroastru Ateshkade (Religia lui Zoroastru pune mare accent pe maretia focului, in templele zoroastriene arzand permanent o flacara sacra) si Turnul Tacerii. Cina si cazare la hotel Safavieh 4* (sau similar).

Ziua 5 (24.10): YAZD – ISFAHAN
Mic dejun. Tur de oras in Yazd care cuprinde: Templul Focului, in care flacara arde de 1000 de ani, Moscheea “Vineri”, veche de aprox. 600 de ani, partea veche a orasului unde se afla case vechi de 1000 de ani. Plecare spre Esfahan, oras desemnat capitala sub domnia lui Shah Abbas I, inzestrat o multime de moschei, palate, poduri, strazi largi si parcuri, incat si calatorii europeni scriau in termeni elogiosi despre frumusetile lui. Veti putea vedea podurile Shahrestan, Khajou si Sio se Pol, situate peste raul Zayandeh. Cina si cazare la Isfahan la hotel Ali Qapu 4* (sau similar).

Ziua 6 (25.10): ISFAHAN
Mic dejun. Tur de o zi in Isfahan, care include Piata Naghsh-e-Jahan (sau Imam Square), una dintre cele mai mari din lume, un exemplu de arhitectura iraniana si islamica. Aceasta piata care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO este inconjurata de constructii din era Safavid. Se viziteaza Moscheea Sheikh Lotf Allaf, Palatul Ali Qapu (Palatul Regal), Moscheea Imam, Moscheea Jame (“vineri” in limba araba), Palatul Chehel Sotun sau “Palatul celor 50 de coloane” si bazarul. Cina si cazare la hotel Ali Qapu 4*.

Ziua 7 (26.10): ISFAHAN - HAMEDAN
Mic dejun. Plecare spre Hamedan, una dintre cele mai vechi asezari urbane locuite continuu, un centru de civilizatie si capitala mai multor dinastii care au condus Iranul de-a lungul mileniilor, unde se viziteaza mormantul marelui doctor Abu Ali Sina. Cina si cazare la hotel Buali 4*, in Hamedan.

Ziua 8 (27.10): HAMEDAN – KANGAVAR – KERMANSHAH – HAMENDAN
Mic dejun. Tur de oras in Hamedan care cuprinde: mormantul reginei Ester (sotia lui Xerxes) si a lui Mordechai, Ganjnameh, inscriptie datand din perioada lui Darius si a lui Xerxes si Domul Alaviyan. Plecare spre Kangavar, unde vizita continua cu Bistun (trecut din anul 2006 in Patrimoniul Mondial UNESCO) unde se afla un basorelief realizat la comanda lui Darius I odata cu urcarea sa pe tronul persan in anul 521 i.Hr.. In josul acestui basorelief se afla o inscriptie cuneiforma, scrisa in 3 limbi care relateaza lupta dusa de Darius I cu guvernatorii care au vrut sa ia o parte din imperiul creat de Cyrus (din anul 2006 este trecut in Patrimoniul Mondial UNESCO). Calatoria continua spre Kermanshah, unde se viziteaza Tagh e Bostan, momument renumit, sculptat in piatra, din perioada Sassanizilor cu basoreliefuri si inscriptii din perioada regilor sassanizi; regele Khosran II este infatisat aici calare pe cal sau in armura de lupta. Intoarcere la Hamedan pentru cina si cazare la hotel Buali 4*.

Ziua 9 (28.10): HAMEDAN – QAZVIN – TEHERAN
Mic dejun. Plecare spre Qazvin, unde veti putea admira vechile porti ale orasului, care dateaza de peste 180 de ani, precum si Altarul Shahzadeh Hossein. Calatoria continua catre Teheran, capitala Iranului. Cina si cazare la hotel Asareh 4*, in Teheran.

Ziua 10 (29.10): TEHERAN
Mic dejun. Astazi vom vizita Muzeul National al Bijuteriilor, cu cea mai bogata colectie de bijuterii din lume, Muzeul de Arheologie si Palatul Shah Saad Aabad. Cina si cazare la hotel Asareh 4*, in Teheran.

Ziua 11 (30.10.2013): TEHERAN – ISTANBUL – BUCURESTI
Transfer la Aeroportul International Teheran. Imbarcare cursa TURKISH AIRLINES cu plecare la 03:35. Sosire la Istanbul la 05:25 si plecare spre Bucuresti la 07:50 unde vom ajunge la 09:10.


PRET/PERSOANA: 1360 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 220 EURO

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti – Shiraz si Teheran – Bucuresti (cu escala la Istanbul), compania TURKISH AIRLINES;
transferuri aeroport – hotel – aeroport;
10 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la hoteluri 4 / 5*: 3 nopti Shiraz, 1 noapte Yazd, 2 nopti Isfahan, 2 nopti Hamadan, 2 nopti Teheran
taxele de intrare la obiectivele prevazute in program (muzee si situri arheologice)
transport autocar modern VOLVO 2011 (a/c), pentru transferuri si realizarea programului
ghid local vorbitor de limba engleza pe tot parcursul excursiei
insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE, DAR SUNT OBLIGATORII:
taxele aeroport: 210 EURO/persoana (pot suferi modificari);
taxa viza Iran: 60 EURO/persoana (viza se obtine de la Ministerul de Interne Iranian si Ambasada Iranului la Bucuresti de catre agentia organizatoare), se achita la agentie.
„tips” (bacsisuri, obligatorii in zona, pentru soferi, ghizi locali, receptioneri, etc.): 25 EURO/persoana, se achita la fata locului, insotitorului de grup.
asigurare medicala (vezi precizarea de mai jos)

ACTE NECESARE OBTINERII VIZEI TURISTICE:
pasaport cu valabilitate minim 5 ani si valabil minim 6 luni de la data plecarii.
Pasapoartele temporare, cu valabilitate un an NU sunt acceptate in zona Orientului apropiat.
formular completat de solicitare a vizei,
copie xerox dupa primele doua pagini din pasaport,
doua poze tip buletin
asigurare medicala & asigurare storno;
adeverinta de la medicul de familie, in care se va preciza: ”clinic sanatos, nu are boli transmisibile”


GRUP MINIM: 20 PERSOANE.
Supliment pentru grup 15-19 persoane: 60 Euro/persoana.
Supliment pentru grup 10-14 persoane: 85 Euro/persoana.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
TK 1044 BUCURESTI 10:15 – ISTANBUL 11:40/TK 884 ISTANBUL 21:10 – SHIRAZ 02:10
TK 875 TEHERAN 03:35 – ISTANBUL 05:25/TK 1043 ISTANBUL 07:50 – BUCURESTI 09:15

PRECIZARE:
asigurarea medicala pentru turisti/participanti intre 18-69 ani este de 75 lei/persoana (se achita la agentie), la suma asigurata de 10.000 euro, prin MONDIAL ASSISTANCE / AGA INTERNATIONAL S.A/AUSTRIA (Societate agreata de Ambasada Iranului).
agentia Paralela 45 se va ocupa de eliberarea documentului respectiv (optional), pentru TOTI turistii inscrisi la actiunea in cauza.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 3 saptamani inainte de data plecarii. Inscrierea se face pe baza unui avans de 50% din suma totala.


OBSERVATII:
In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective si hotelurI, fara a afecta calitatea si traseul programului. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Iran. Pauza rezervata a mesei de pranz (optional), se va asigura numai in limita posibilitatilor de timp si spatiu adecvat. In cazul neacordarii vizei de intrare, taxa de viza NU este rambursabila. Autoritatile iraniene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere. Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel