Destinatii Europene

EGIPT – Croaziera pe Nil & Hurghada

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
12 zile
Valabilitate Oferta:
26/11/2008 - 20/05/2009
Pret Total:
935 € (77.92€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:
EGIPT – Croaziera pe Nil & Hurghada
Cairo – Aswan – croaziera pe Nil (3 nopti) – Luxor – Hurghada – Cairo

PLECARI in 2009 : 24 Ianuarie, 21 Februarie, 28 Martie, 25 Aprilie si 23 Mai
(10 nopti/ 12 zile)


Ziua 1 Bucuresti – Cairo
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:30. Plecare spre Cairo, decolare la ora 23:40; sosire in Cairo la ora 02:25 dimineata si transfer la Hotel Grand Pyramids 4* sau similar. Cazare.

Ziua 2 Cairo
Dupa micul dejun se viziteaza cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara), Muzeul de Parfumuri Orientale si Institutul Papirusului. Seara, cina si cazare la hotel.

Ziua 3 Cairo
Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon (pot fi vizitate: amfiteatrul Greco-Roman, catacombele romane, ruinele bibliotecii din Alexandria – vizita exterioara). Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Seara, cina si cazare la hotel.

Ziua 4 Cairo – Aswan
Mic dejun. Optional se poate vizita Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si cartierul Coptic, unde se afla biserica suspendata si cripta in care a locuit Fecioara Maria (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Eliberarea camerelor la ora 12:00. Seara, transfer la gara din Cairo (aprox. ora 19:00) pentru deplasare cu trenul la Aswan, in sudul Egiptului.

Ziua 5 Aswan
Sosire la Aswan (aprox. ora 08:00 dimineata) si imbarcare pe vasul de croaziera 5*. Cazare dupa ora 12:00. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza se viziteaza gradina botanica din Aswan; plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Cina si cazare pe vas.

Ziua 6 Aswan – Kom Ombo
Mic dejun. Excursie optionala la marele baraj de la Aswan (trezirea dimineata devreme), realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului (pret informativ: 35 €/ persoana). Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza, navigare catre Kom Ombo, sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Cina si cazare pe vas. Navigare spre Edfu.

Ziua 7 Edfu – Luxor
Trezirea dimineata devreme. Mic dejun. Vizita a templului Edfu, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna. Pranz pe vasul de croaziera. Navigare catre Luxor. Seara, petrecere galabia. Cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 8 Luxor – Hurghada
Trezirea dimineata devreme. Eliberarea camerelor. Dupa micul dejun se viziteaza templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt, templul Luxor si monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor, sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon – statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Plecare in convoi spre Hurghada (aprox. ora 14:00 dupa amiaza; 300 km - aprox. 4 ore). Sosire la Hurghada. Cina si cazare la hotel Safir 4* sau similar.

Ziua 9 Hurghada (Marea Rosie)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Optional, croaziera pe Marea Rosie (pret informativ: 25 EURO/ persoana); cei care doresc pot face snorkeling pentru a vedea renumitele recife de corali. Seara cina si cazare.

Ziua 10 Hurghada (Marea Rosie)
Mic dejun. Timp liber. Posibilitate de excursii optionale : jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip (pret informativ: 35 EURO/ persoana) sau scufundare cu submarinul (pret informativ: 60 EURO/ persoana). Seara, cina si cazare.

Ziua 11 si 12 Hurghada – Cairo – Bucuresti
Mic dejun. Dupa amiaza (aprox.ora 16:00) transfer cu autocarul la Cairo (aprox.500 km, in convoi). Sosire in Cairo la ora 23:00 si transfer la aeroport. Imbarcare pe cursa Cairo–Bucuresti cu decolare la ora 03:25 si sosire in Bucuresti la ora 07:15 dimineata.
Tarif/ persoana : 935€
(loc in camera DBL):
Supliment camera Single : 190 €
* Oferta este valabila pentru grup minim: 25 persoane

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Cairo si retur, compania Tarom
• 10 nopti cazare (3 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 2 nopti cu demipensiune la hotel 4 stele, 1 noapte – transport cu trenul, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5 stele, 3 nopti cu demipensiune in Hurghada la hotel 4 stele
• transport local cu autocar dotat cu aer conditionat
• transferuri aeroport – hotel – aeroport • intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
• ghid local
• insotitor roman de grup


NU SUNT INCLUSE IN PRET:
• taxele de aeroport (obligatorii): 105 €/ persoana
• supliment cuseta in vagon de dormit (obligatoriu): 45 €/ persoana
• asigurarea medicala
• taxa de viza: 20 €/ pers (viza se obtine pe aeroport, dar se achita la agentie)
• bacsisurile – obligatorii in Egipt (35 USD/ pers; se achita la sosirea in Egipt reprezentantului agentiei)
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mese
• excursiile optionale, intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie, intratrea la mormantul lui Tutankhamon
• cheltuieli personale (convorbiri telefonice, servicii de spalatorie - curatatorie, etc)
• asigurarea storno (polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice)

NOTA:
Pentru grup 24 - 20 persoane pretul se majoreaza cu 15 €/ persoana;
Pentru grup 19 - 15 persoane pretul se majoreaza cu 30 €/ persoana.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 4 saptamani inainte de data inceperii excursiei.

CONDITII DE PARTICIPARE: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, copie xerox pasaport.

CONDITII DE RETRAGERE: conform contractului de prestari servicii turistice care va fi semnat la inscriere.

OBSERVATII:
Capacitatea maxima a cusetelor in vagon de dormit este de doua persoane; suplimentul pentru cuseta in vagon de dormit include cina si micul dejun.
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Egipt conform standardelor proprii. Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport si taxei de viza, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Egipt).
Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara:
1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor
2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat
3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera
Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport si taxei de viza, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Egipt)
Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentant.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

INFORMATII UTILE:
Ora locala este aceeasi cu ora locala a Romaniei (cu exceptia lunilor aprilie si octombrie cand exista o diferenta de 1 ora).
Electricitate: 220 volti.
Moneda locala este LIRA EGIPTEANA (pound). Paritatea este aprox. 5 lire egiptene pentru 1 dolar american si aprox. 6,8 lire egiptene pentru 1 euro. Banii se pot schimba la banci.
Telefoane: companiile Orange si Connex ofera serviciul de roaming pentru Egipt, in cazul in care doriti sa luati cu Dvs. telefonul mobil. Convorbirile telefonice efectuate din camera de hotel sunt mai scumpe decat cele efectuate de la telefoanele publice.
Nu lasati obiectele personale de valoare (bani, bijuterii, pasaport, bilet de avion) la intamplare in camera de hotel; va recomandam sa le depozitati in locurile special amenajate: seiful din camera sau de la receptia hotelului. Aveti grija in locurile aglomerate din bazaruri si piete!
In Egipt preturile se pot negocia, insa aceasta regula nu este valabila si pentru bunurile de strict necesar sau pentru cumparaturile de valoare mica. In general, calitatea bunurilor cumparate din bazaruri este indoielnica.
Temperaturile in Egipt sunt cuprinse intre 25° - 35°C (mai, oct, nov) si 35 - 40°C (iunie - sept). In timpul zilei va recomandam sa purtati haine subtiri si incaltaminte cat mai comoda. Nu uitati sa luati cu Dvs. ochelarii de soare, lotiunea protectoare, palaria de soare si costumul de baie. Pentru lunile octombrie si noiembrie va recomandam sa puneti in bagaj si cateva haine mai groase pentru serile racoroase. Egiptul este o tara conservatoare, de aceea va recomandam sa pur

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL