Destinatii Europene

COMORILE FRANTEI DE NORD

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
04/09/2013 - 11/09/2013
Pret Total:
795 € (99.38€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

COMORILE FRANTEI DE NORD
(P)

Plajele Normandiei – Mont St Michel – Castelele de pe Valea Loirei – Paris

Plecare: 04 septembrie 2013


Ziua 1
BUCURESTI – PARIS – ROUEN - CAEN
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 05:30 si plecare spre Paris cu compania Air France. Sosire la Paris la ora 09:30. Vom pleca spre Rouen (135km), vechea capitala a Normandiei. William Cuceritorul si Ioana D’Arc au murit amandoi in acest oras numit de Victor Hugo “orasul celor o mie de turnuri”. Ne vom plimba pe aleile pietonale din centrul vechi pentru a descoperi bogatiile orasului – catedrala (imortalizata de Claude Monet), Gros-Horologe, Curtea Justitiei, biserica Ioana d’Arc si locul unde eroina a fost arsa pe rug. Plecam apoi spre Caen (130km) unde ne vom caza la hotel Ibis Herouville 3* (sau similar)

Ziua 2
CAEN – BAYEUX – CAEN
Dupa micul dejun, plecam spre Bayeux (35km). Orasul este construit in jurul catedralei Notre-Dame, una din capodoperele romanice si gotice din Normandia. In interiorul catedralei vom admira Tapiteria Bayeux, lunga de 60m, ce ilustreaza cucerirea normanda a Angliei in 58 de scene si 5000 de personaje (intrarea nu este inclusa). Dupa amiaza, revenim in Caen pe care il vom vizita impreuna cu insotitorul de grup. Intemeiat de William Cuceritorul in secolul XI, Caen a fost distrus in mare parte in timpul aterizarii aliatilor in 1944 si reconstruit ulterior. Doritorii pot vizita, optional, Muzeul de Arta care gazduieste o frumoasa colectie de tablouri impresioniste (intre aprilie-septembrie 2013 are loc Festivalul Impresionismului in Normandia). O alta recomandare este vizita la Muzeul Normandiei, unde putem afla multe informatii despre istoria si traditiile acestei zone. Cazare la hotel 3* .

Ziua 3
CAEN – PLAJELE DEBARCARII IN NORMANDIA – AVRANCHES
Azi este o zi destinata istoriei pe parcursul careia vom afla numeroase informatii despre ceea ce cunoastem sub numele de “debarcarea din Normandia”. Pana in zilele noastre, aceasta este cea mai mare operatiune amfibie din istorie care a implicat participarea a peste 3 milioane de soldati. Invazia a inceput in ziua Z, 06 Iunie 1944, cand fortele implicate au inceput deplasarea din sudul Angliei. Vom ajunge pe plaja Omaha – cea mai puternica plaja fortificata, unde s-a desfasurat cea mai sangeroasa debarcare si la Point du Hoc unde au fost cele sase cazemate atacate gresit de americani (tunurile fusesera mutate). De asemenea, vom merge la Cimitirul si Memorialul de Razboi American. Pe parcursul zilei, vom avea si timp liber pentru plimbari individuale pe strazile ce poarta inca numele unitatilor ce s-au stins in apararea lor. Seara, cazare in oraselul Avranches, la hotel Ibis Avranches 3* (sau similar).

Ziua 4
MONT. ST MICHEL
Dupa micul dejun, plecam spre Mont. St Michel (30 km). Aceasta este o stanca granitica, inalta de 78m si reprezinta locul unde se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de flux si reflux: in timpul fluxului este insula (legatura cu continentul fiind intrerupta), iar in timpul refluxului devine pensinsula, o limba de nisip iesind de sub ape. Stanca este ocupata de un sat (40 locuitori) si o manastire fortificata. Dupa vizita acestui unic obiectiv UNESCO, plecam spre Tours (290km). Pe drum, ne oprim pentru o degustare de vinuri la o vestita crama-castel (sunt incluse 4 tipuri de vin pentru degustare). Seara, cazare la hotel Ibis Nord 3* (sau similar) in Tours.

Ziua 5
VALEA LOIREI – Castelele CHENONCEAU si AMBOISE
Valea Loirei este renumita pentru frumusetea peisajelor sale, pentru monumentele arhitecturale, vinurile de soi si, bineinteles, pentru multele castele. Exista aici peste 300 de castele, regii si nobilii francezi fiind atrasi de climatul placut si de apropierea de Paris. Prima vizita va fi la castelul Chenonceau, o adevarata opera de arta. Castelul a apartinut Dianei de Potiers (amanta regelui Henry al II-lea) si, ulterior, Catherinei de Medici (sotia acestuia), ambele impodobind castelul cu frumoase gradini de legume si flori. Ziua continua cu castelul Amboise despre care se spuna ca a fost castelul favorit al regilor Frantei. Leonardo da Vinci a locuit o perioada aici, mormantul lui fiind intr-o capela din curtea castelui.
Important: biletele de intrare se vor achizitiona la fata locului. Tarif: Chenonceau: 11 euro/ persoana, Amboise: 11 euro/ persoana.

Ziua 6
TOURS – Castelul CHAMBORD – CHARTRES - PARIS
Mic dejun. Ziua incepe cu vizitarea castelului Chambord – construit drept resedinta de vanatoare pentru Francois I, unul din cele mai bune exemple ale arhitecturii renascentiste din Franta. Este cea mai mare constructie de acest gen din Franta, avand peste 440 camere, 85 scari si peste 800 de coloane sculptate. Dupa vizita, plecam spre Paris. Pe drum, ne vom opri in Chartres pentru vizita Catedralei. Aceasta este una din cele mai impunatoare si frumoase catedrale gotice din Franta. Seara, cazare la hotel Kyriad Porte d’Ivry 3* (sau similar) in Paris.
Important: biletele de intrare se vor achizitiona la fata locului . Tarif bilet Chambord: 11 euro/ persoana.

Ziua 7
PARIS
Dupa micul dejun, tur panoramic (3h) al Parisului cu ghid local pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram cele mai importante obiective ale “orasului lumina”: Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Notre Dame, Primaria, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf. Pe parcursul turului, se vor face scurte opriri pentru fotografii. Dupa amiaza, optional, urcare in Turnul Eiffel pentru a admira o frumoasa priveliste asupra Parisului. Seara va propunem o plimbare cu insotitorul de grup pe Champs Elysees.

Ziua 8
PARIS – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Timp liber pentru cumparaturi pana la ora 16:00 cand avem prevazut transfer la aeroport pentru imbarcare cursa Air France cu destinatia Bucuresti. Plecare din Paris la ora 19:10, sosire la Bucuresti la 23:00.

PRET/persoana: 795 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 340 EURO

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Paris si retur, compania AIR FRANCE
• 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*: 2 nopti in Caen, 1 noapte in Avranches, 2 nopti in Tours, 2 nopti in Paris
• tur pietonal cu insotitorul de grup in Caen si Bayeux
• tur cu autocarul “Plajele Debarcarii in Normandia”
• vizita la Mont St. Michel
• excursie de o zi cu autocarul la Chenonceau si Amboise
• transport cu autocarul pe parcursul circuitului
• tur panoramic de Paris cu autocar si ghid local (3h)
• transferuri aeroport – hotel – aeroport
• insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:
• taxele de aeroport: 140 EURO/ persoana (pot suferi modificari) • intrarile la obiectivele turistice • asigurarea medicala • asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice) • excursiile optionale.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR:
Bucuresti 07:10 – Paris 09:30 / / Paris 19:10 – Bucuresti 23:00

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 20 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, de la domiciliu):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.


CONDITII DE RETRAGERE:
- 20% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 30-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
- 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;
- 80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;
- 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:
• Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate valabila sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii si asigurare medicala. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
• Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport, in situatia in care acest lucru este impus de compania aeriana. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare.
• Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
• Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului din Franta. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Programul poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei s

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel