Destinatii Europene

Circuit Ungaria

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
3 zile
Valabilitate Oferta:
27/08/2011 - 28/08/2011
Pret Total:
100 € (33.33€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

CIRCUIT UNGARIA

Ziua 1. ROMANIA – EGER - BUDAPESTA

Plecare din Romania spre Ungaria cu destinatia Eger, care se afla intre Muntii Matra si Lantul Bukk si care este cel mai frumos oras din nord-estul Ungariei. Orasul are o istorie agitate, o arhitectura variata si produce cunoscutul vin rosu Egri Bikaver - Sangele Taurului din Eger.
Castelul din Eger cuprinde in perimetrul sau Palatul Episcopal, restaurat, iar in interiorul acestuia este Muzeul Istvan Dobo, unde se gasesc urme ale aparatorilor castelului in fata invaziei otomane. Adevaratul centru al orasului il constitue Piata Istvan Dobo, de la poalele castelului, dominata de frumoasa Biserica Franciscana in stil baroc. In acelasi stil baroc ce caracterizeaza arhitectura orasului, apare si Palatul Arhiepiscopal, a carei piesa de rezistenta este biblioteca cu fresca plina de viata de pe tavan. Nu putem parasi Egerul fara a degusta vinul renumit in zona, intr-unul din restaurante sau la cramele din Valea Femeilor Frumoase, aflate 2 km departare de oras. Ne indreptam spre Budapesta. Tur panoramic cu autocarul la cele mai importante obiective ale capitalei orasul cunoscuta sub numele de „Perla Dunarii”, trecem pe langa obiectivele: Piata Eroilor cu Monumentul Millenium, Bd. Andrassy, Opera de Stat. Cazare la hotel 3*.

Ziua 2. BUDAPESTA - SZENTENDERE – ESZTERGOM - SZEKESFEHERVAR

Mic dejun. Dedicam prima parte a zilei pentru a vizita Budapesta. Vizita la biserica Biserica Sf. Istvan, cea mai impresionanta biserica baroca a orasului, in care se afla mana dreapta imbalsamata a primului rege crestin maghiar Istvan I. Apoi ne indreptam spre Castelul Buda, dominat de profilul sobru al Palatului regal. Vizita la Galeriile Nationale Maghiare si in labirintul din subsolurile palatului Regal.
In jurul amiezii plecam spre Szentendre, care este cel mai interesant oras de pe partea dreapta a cotiturii Dunarii. Datorita strazilor serpuitoare pline de viata, magazinelor mestesugaresti, bisericilor, muzeelor si multelor galerii interesante de arta contemporana, merita sa vizitati acest oras. Imaginea orasului este dominata de cele sapte biserici, precum si de impresionantele case ale negustorilor care sunt marturia imensei bogatii odata adunata aici. Numeroase muzee si galerii din jurul pietei sunt marturia artistilor locali, cel mai important fiind Muzeul Margit Kovacs - cea mai importanta artista in ceramica. La aproape 3 km de oras gasim Muzeul etnografic Unguresc in Aer Liber unde apare etalata cultura maghiara rurala. Plecam spre Esztergom, orasul care, in vremea regilor din dinastia Arpad, a functionat ca si capitala a Ungariei. In acest centru al catolicismului maghiar vizitam Basilica neoclasica, care este cea mai mare din tara si dateaza din 1856. Ne indreptam spre Palatul Regal, in care functioneaza azi Muzeul Castelului, iar apoi spre Palatul Arhiepiscopului aflat intre Dealul Castelului si Dunare si care adaposteste Muzeul Crestinilor si cea mai importanta colectie de arta din afara Budapestei. Lasam aceste orase ineresante pentru a ne indrepta spre Szekesfehervar, cel mai vechi oras al Ungariei. Majoritatea cladirilor medievale au fost distruse in timpul ocupatiei otomane, apoi cunoscand insa o perioada asemanatoare Renasterii, in timpul domniei Maria Tereza. Vizitam Piata Primariei, Basilica, Gradina Ruinelor, casa Hiemer, Palatul Episcopiei. Cazare la hotel 3*.

Ziua 3. SZEKESFEHERVAR - BALATON - PECS - ROMANIA

Mic dejun. Ne indreptam spre Lacul Balaton, facem o vizita panoramica a lacului dupa care ne indreptam spre Pecs. Acesta este poate cel mai frumos oras al Ungariei. Stilurile arhitecturale, de la cel romanic, pana la cel din perioada Hasburgilor, prestigioasa colectie de arta si muzee, oamenii prietenosi si deschisi, toate fac din acest oras un loc minunat pentru vizite. Vizitam Piata Szechenyi, marele dom al fostei moschei din timpul ocupatiei turce, care azi este Biserica Parohiala Catolica Centrala, si care are pe turnul sau si semiluna si crucea. In piata mai gasim Coloana Trinitatii, Muzeul Janus Pannonius, iar Muzeul Portelanului se poate vedea la mica distanta. Bazilica Sf. Petru este un simbol al orasului, este cunoscuta simplu ca si Catedrala, iar in apropiere vedem Palatul Episcopal. Urmatorul nostru popas va fi Debrecen, al doilea oras ca marime din Ungaria. Vizitam Biserica Mica, Primaria, Marea Biserica Reformata, Colegiul Reformat si Muzeul Deri, unde gasim o colectie etnografica si folclorica importanta. Timp liber pentru cumparaturi intr-un mall din Debrecen, dupa care ne indreptam spre Romania.


Tarif Grup min. 30 pers. Grup min. 40 pers.
Pret in camera dubla/pers 130 euro 100 euro
Supliment single 30 euro 30 euro


Date de plecare: la cerere


*Nota: Tariful este calculat pentru grup minim de 40 de persoane.
*In cazul neconstituirii grupului minim de 40 de persoane, tariful se recalculeaza.

Plecari din: Baia Mare, Zalau, Satu Mare, Cluj Napoca, Oradea


Tariful include:
- 2 nopti cazare cu mic dejun, hoteluri 3*, in camere duble si triple
- Transport cu autocar clasificat 3*, dotat cu: aer conditionat, instalatie audio video, scaune rabatabile
- Ghid international autorizat de Ministerul Turismului
- Asistenta turistica pe toata durata programului


Tariful nu include:
- taxele de intrare la obiectivele turistice si muzee
- asigurarea medicala de calatorie (optional)
- orice servicii turistice care nu sunt mentionate la rubrica "tariful include"


Acte necesare calatoriei
- pasaport sau CI valabile minim 6 luni de la inceperea calatoriei
- copii sub 18 ani calatoresc obligatoriu cu un insotitor adult care sa aiba imputernicire notariala a ambilor parinti (sau a parintelui care nu il insoteste) si cazier judiciar.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
27-Aug-11 - 28-Aug-11100

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: Expert Travel