Destinatii Europene

CIRCUIT SPANIA PORTUGALIA 21 ZILE AUTOCAR

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
21 zile
Valabilitate Oferta:
01/10/2017 - 01/10/2017
Pret Total:
973 € (46.33€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

SERVICII INCLUSE
• Transport cu autocar modern cu climatizare, clasificat 2- 4* , exceptând zilele 7, 11, 17 (transport local contra cost)
(Pe acest program, în sezoanele 2013 si 2014 s-au realizat TOATE cele 5 grupuri, din care toate grupurile au beneficiat de autocare clasificate 3* si 4*.)
• 20 cazări cu mic dejun în hoteluri 2 - 4*;
• Bonus 4 cine pt. cazarile din Costa Brava
• Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu
• asigurare în caz insolvabilitate/faliment al agentiei de turism

SERVICII NEINCLUSE
•Asig. medic., intrări la obiective, ghizii locali
•Autocar local si transp. public in ziua 7, 11, 17

PROGRAM
Circuit Spania Portugalia 21 zile Autocar

Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA (895 km)
Ora 6:00. Plecare din Bucuresti, de la Autogara, Calea Grivitei nr. 158, pe ruta (vezi tabelul de mai jos). Sosire si cazare la Budapesta.

Ziua 2. BUDAPESTA – GRAZ – PADOVA (750 km)
Dupa micul dejun, plecare spre Graz, al doilea oras din Austria, unde parcurgem un tur pietonal in centrul istoric. Deplasare spre Padova (optional 8 EUR), vizita la Basilica Sf. Anton, renumit centru de pelerinaj. Cazare in zona Padova.

Ziua 3. VERONA – MILANO – RIVIERA LIGURICA (460 km)
Mic dejun. Plecare spre Verona, unde putem admira Arenele Romane, Casa Julietei, Piata delle Erbe, Palatul si Mormintele Scaligerilor. Traseul continua spre Milano, unde vizitam: Castelul Sforzesco, Opera Scala, Galeriile Victor Emanuel si Domul, pe cat de decorat in exterior, pe atat de sobru in interior, punand in valoare vitraliile sale unice. Sosire si cazare in zona Genova.

Ziua 4. GENOVA – CANNES – COSTA BRAVA (790 km)
Mic dejun. Ne vom deplasa spre Costa Brava, traversand minunata Coasta de Azur. Scurta oprire in renumita statiune Cannes, cu aleea vedetelor langa Palais des Festivals et des Congres. Cazare si cina in Costa Brava.

Ziua 5. BARCELONA – Manastirea MONTSERRAT
Mic dejun. Incepem turul Barcelonei cu Catedrala Sagrada Familia, opera a arhitectului Gaudi, Palatul Regal, Parcul Guell, Gradina Botanica din Parcul Montjuic, celebra Las Ramblas, Piata Catalunia. Timp liber pentru shopping, vizitarea Muzeului Picasso sau excursie optionala (20 EUR) la Montserrat, unde admiram celebra Manastire construita pe stancile abrupte ale muntelui Montserrat, renumit loc de pelerinaj. Intoarcere in Barcelona pentru impresionantul spectacolul de sunet si lumini “Fantana Magica”. Cazare si cina la acelasi hotel.

Ziua 6. Barcelona – ZARAGOZA – MADRID (620 km)
Dupa micul dejun, plecare spre Madrid. Pe traseu oprim in Zaragoza, la Basilica St. Maria del Pilar si la Catedrala La Seo del Salvador. Seara, incepem turul panoramic cu autocarul in capitala Spaniei: Piata si Fantana Cibele, Puerta del Sol, Piata Mayor, Bulevardul Grand Via, Piata Spaniei cu Monumentul lui Cervantes si Palatul Regal. Cazare la Madrid.

Ziua 7. MADRID – EL ESCORIAL
Mic dejun. Utilizand transportul public, dedicam intreaga dimineata explorarii Palatului Regal si a faimosului Muzeu Prado. Timp liber in Madrid sau optional excursie (15 EUR) la Escorial, simbol pentru rolul Spaniei lui Filip al II-lea in perioada Contra-Reformei. Manastirea, resedinta a Regelui Spaniei, muzeu si important nucleu de cultura, a fost declarat patrimoniu UNESCO. Cazare la Madrid.

Ziua 8. TOLEDO – CORDOBA – GRANADA (595 km)
Mic dejun. Plecare spre sud catre Andaluzia, cea mai impresionanta regiune a Spaniei. Pe traseu oprire la Toledo – fosta capitala a tarii, adevarat “oraș-muzeu” in care a trait si creat faimosul El Greco. Vom admira Catedrala, Sinagoga, Biserica San Juan si podul San Martin, cu zidurile fortaretei medievale. Dupa amiaza vizitam Cordoba, renumita prin Moscheea transformata in Catedrala dupa reconquista – “Mezquita-Catedral” si Juderia, vechiul cartier evreiesc, cu stradute inguste si balcoane cu flori. Cazare la Granada.

Ziua 9. GRANADA – COSTA DEL SOL – GIBRALTAR (255 km)
Mic dejun. Incepem vizita in Granada cu Alhambra (35 EUR/pers. se incaseaza din agenție), cel mai important monument de arta islamica din Spania, resedinta a suveranilor mauri si ulterior a Regilor Catolici. Aici admiram vechea fortareata Alcazaba, Palatul Nasrid, Gradinile si Palatul Generalife, resedinta de vara a califilor si replica crestina a Palatului lui Carol al V-lea. Timp liber in centrul istoric pentru a vizita Catedrala cu renumita Capilla Real. Strabatem Costa del Sol, cu statiuni renumite ca Torremolinos sau Marbella, pentru a ne caza in Algeciras. Optional (20 EUR), excursie in Gibraltar, teritoriu britanic superb amplasat la poalele stancii omonime. In rezervatia Upper Rock, unde se urca contra cost cu microbuzele locale, exista o colonie de macaci, care incanta micii vizitatori, iar pentru pasionatii de shopping, zona comerciala a orasului este un adevarat paradis. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 10. SEVILLA – EVORA LISABONA (565 km)
Mic dejun. Plecare spre Sevilla, al 4-lea oras ca marime din Spania, unde vom vizita Piata Spaniei, Turnul de Aur, Bario Santa Cruz si Palatul Alcazar. In apropiere de Alcazar se inalta Catedrala, a 3-a din lume ca marime, decorata cu 2,5 tone de aur si lemn de mahon adus de Conquistadori din Lumea Noua, si loc de inmormantare a lui Cristofor Columb. Parasind Spania, ne indreptam spre Lisabona, cu o scurta vizita in Evora, orașel medieval aparținand patrimoniului UNESCO. Seara cazare in Lisabona.

Ziua 11. LISABONA – SINTRA – Cabo da Roca
Mic dejun. Traversand enormul pod Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, pornim explorarea capitalei portugheze pietonal și cu transportul public: Turnul din cartierul Belem si Manastirea Jeronimos, reprezentative pentru curentul manuelin (gotic tarziu). Urmeaza Piata Comertului si cartierul Baixa, apoi timp liber pentru shopping sau vizita la Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie sau excursie optionala in Sintra, orasel de un pitoresc aparte intrat in Patrimoniul UNESCO datorita elegantelor palate construite aici (inclusiv resedinta de vara a fostei case regale). In continuarea excursiei optionale (ambele 20 EUR), deplasare spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 12. FATIMA – Alcobaca – Tomar – BATALHA – COIMBRA (265 km)
Mic dejun. Plecare spre Fatima, renumit centru de pelerinaj. Timp liber la dispozitie in Fatima sau excursie optionala (25 euro) pentru a se admira capodoperele goticului portughez, Manastirile Alcobaca si Batalha. Excursia opționala continua cu vizita castelului Cavalerilor Templieri și a splendidei manastiri de la Tomar (patrimoniu UNESCO). Intoarcere in Fatima. Seara cazare la Coimbra.

Ziua 13. COIMBRA – PORTO – SANTIAGO de Compostela (335 km)
Mic dejun. In Coimbra, unde s-a infiintat si una dintre primele Universitati din Europa, vizitam cartierul Baixa, cu stradute inguste, cafenele, mici pravalii si hoteluri de familie, sau cochetele magazine moderne si Catedrala din sec. al XII-lea, cel mai bine conservata catedrala in stil romanic din Portugalia care a supravietuit Reconquistei. Plecare spre Porto, al 2-lea oras ca marime al tarii, unde vom admira Biserica Sf. Francisc, cu un amestec unic de gotic si decoratiuni extrem de laborios executate, libraria Lello y Eramo, Bisericile Carmo s Carmelita, impodobite cu azulejos in alb si albastru, si Podul Dom Luis. Sosire si cazare la Santiago de Compostela.

Ziua 14. SANTIAGO – LEON BURGOS (545 km)
Mic dejun. Santiago de Compostela a devenit cel mai important punct al “Drumului Pelerinilor” in Evul Mediu, dupa descoperirea mormantului apostolului Iacob cel Mare. Catedrala din sec. al XI-lea care ii poarta numele este cea mai grandioasa constructie in stil romanic din Spania, iar Palatul Episcopal si Universitatea din sec. al XV-lea sunt alte atractii ale orasului. Continuam traseul spre Leon, unde, in 1188, s-a infiintat “Cortes de Leon”, unul dintre primele Parlamente din Europa. Vizitam Biserica San Isidoro, Panteonul, cu picturi excelent conservate, si Catedrala, care domina practic toata asezarea. Seara, sosire si cazare la Burgos.

Ziua 15. BURGOS – BILBAO – BIARRITZ – LOURDES (450 km)
Mic dejun. Vizita in Burgos, faimos prin maiestoasa Catedrala datand din 1222, cu mormantul legendarului El Cid. Traversam Tara Bascilor, cu o scurta oprire in Bilbao, pentru a admira arhitectura inedita a Muzeului Guggenheim, apoi ne indreptam spre Franta, unde ne vor incanta plajele cu nisip fin si apele azurii ale golfului Biscaya din binecunoscuta statiune Biarritz. Cazare in zona Lourdes.

Ziua 16. LOURDES – COSTA BRAVA (535 km)
Mic dejun. In Lourdes, unul dintre cele mai renumite locuri de pelerinaj din lume, cu peste 5 milioane de pelerini anual, se viziteaza Biserica in stil romanic Notre Dame. In grota unde se considera ca au avut loc aparitiile Sfintei Fecioare, se crede ca izvoarele au puteri vindecatoare. Cazare si cina pe Costa Brava.

Ziua 17. COSTA BRAVA – Valuri Plaja, Soare pe Malul Mediteranei
Mic dejun. Zi libera. Ne vom bucura de un soare stralucitor, o mare incredibil de frumoasa, de spiritul latin exuberant, de multitudinea de optiuni de petrecere a timpului liber: restaurante, piscine, discoteci, cluburi. Cina si cazare in acelasi hotel pe Costa Brava.

Ziua 18. Costa BRAVA – COASTA DE AZUR – NICE (590 km)
Mic dejun. Plecare pentru cazare in zona Aix-en-Provence-Nice. In Nice, ne putem delecta cu o plimbare pe Promenade des Anglais.

Ziua 19. NICE – MONACO – PADOVA (550 km)
Mic dejun. Deplasare spre Monaco unde, dupa vizita la Palatul Princiar, parcurgem traseul curselor de Formula 1 intre Port si faimosul Cazino. Drumul continua spre Italia. Sosire si cazare in zona Padova.

Ziua 20. PADOVA – LJUBLJANA – BUDAPESTA (690 km)
Mic dejun. Plecare spre Ljubljana, capitala Sloveniei, pentru a parcurge un tur pietonal in centru. Sosire si caza

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: BAVARIA TOUR