Destinatii Europene

Circuit Sicilia Clasica Malta 8 zile Avion

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
24/06/2012 - 09/09/2012
Pret Total:
495 € (61.88€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

DESCRIERE
Cea mai mare insula din Mediterana, faimoasa datorita peisajelor spectaculoase, a plajelor, a gastronomiei si a vinurilor, a bogatiei istorice si a comorilor culturale inestimabile, Sicilia este un taram cu o inepuizabila diversitate de atractii. Datorita pozitiei geografice privilegiate, cu Muntele vulcanic Etna dominand orizontul Coastei de Est, Sicilia se bucura de cele mai multe zile de soare din toata Europa, cu veri uscate si ierni blande, cand temperatura medie nu coboara de regula sub 14°. Intr-un teritoriu atat de mic se concentreaza o multime de orase superbe si locuri pitoresti, plaje splendide, complexuri arheologice incarcate de o istorie captivanta. Taormina, ca poarta de plecare in explorarea splendoriilor insulei, este una din cele mai fermecatoare statiuni, datorita frumusetii peisajelor, cu terase largi care coboara spre plajele acoperite de nisipul fin al Mediteranei. Tabloul Siciliei este completat de zeci de alte locuri fermecatoare, cum ar fi Siracuza, Catania, Agrigento, Cefalu sau Palermo, capitala insulei, unul din cele mai frumoase orase ale Italiei.

PRETURI SI PERIOADE



ITINERARIU
CATANIA - TAORMINA - PALERMO - INSULA MALTA - CATANIA

PLECARI
24 iun, 22 iul, 19 aug, 09 sep 2012

SERVICII INCLUSE
transport avion Bucuresti – Catania - Bucuresti si autocar modern, licentiat pe durata traseului;
cazare 7 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* : 2 nopti Riviera Taormina, 2 nopti Palermo, 1 noapte zona Agrigento, 2 nopti zona Siracuza;
vizitele cuprinse in program;
ghid din partea agentiei pe traseu.

SERVICII NEINCLUSE
asigurarea medicala;
intrarile la obiectivele turistice;
taxele de aeroport si securitate, taxe autostrazi, parcari si intrari in orase 145 €;
supliment zboruri in conexiune din alte orase din tara 85 € (functie de disponibilitati si orar de zbor );
supliment demipensiune in Sicilia ( 7 nopti ) 77 €;
excursiile optionale;
alte servicii decat cele mentionate.

PROGRAM
Ziua 1. BUCURESTI - CATANIA
Intalnire cu ghidul in aeroportul Baneasa si zbor spre Italia, ora 10.20 ( pentru zboruri in conexiune din alte orase vezi supliment ). Sosim la Catania ora 11.35. Tur de oras, vizitand cu Piazza del Duomo, Via Etnea – principala artera comerciala a orasului, Castelul Ursino (sec. 13). Cazare pe Riviera Taorminei.

Ziua 2. TAORMINA & ETNA ( 140 km )
Mic dejun. Astazi vom putea opta pentru o ascensiune cu autocarul pe muntele Etna ( pana la statia de teleferic ) pentru a admira cel mai mare vulcan activ din Europa. Continuam excursia vizitand Taormina, oras antic cu pregnante urme grecesti, situat pe tarmul marii la 250 m altitudine. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 3. CEFALU & PALERMO ( 250km )
Mic dejun. Plecam spre Palermo, capitala Siciliei, cu popas in Cefalu, oras antic situat pe coasta nordica, la Marea Tireniana. Tur de oras incluzand Catedrala medievala, principala atractie a orasului. Sosim la Palermo si tur de oras, in care vom vizita Piata Pretoria, Catedrala (fondata in sec. 12 ), Capela Palatina, Biserica Martorana, Catacombele Capucinilor. Cazare Palermo.

Ziua 4. MONREALE – ERICE - SEGESTA ( 230 km )
Mic dejun. Tur optional la Monreale, unde vom putea admira impresionanta Catedrala ( Domul din Monreale ), o veritabila capodopera arhitecturala italiana. Construita in secolul al XII-lea si decorata in stil bizantin, Catedrala este astazi una din marile atractii ale Siciliei. Continuarea turului spre Erice, oras istoric asezat pe un promontoriu la 750 m deasupra marii in provincia Trapani, ale carui atractii sunt Castelele Pepoli si Venus, datand din perioada normanda. Ultimul popas va fi la Segesta, sit arheologic deosebit de bine conservat, cuprinzand impresionantul Templu doric si Amfiteatrul grecesc. Cazare Palermo.

Ziua 5. PALERMO - AGRIGENTO ( 135 km )
Mic dejun. Ne deplasam spre Agrigento, orasul nativ al lui Empedocles si al lui Luigi Pirandello, adapostind unul din cele mai impresionante complexe arheologice din Europa ( Valea Templelor ). Orasul a fost una din cele mai importante asezari ale Greciei antice din perioada de aur. Cele 7 temple monumentale sunt un exemplu al rafinamentului artei dorice, astazi intrate in patrimoniul mondoal UNESCO. Cazare in zona Agrigento.

Ziua 6. PIAZZA ARMERINA – SIRACUZA ( 260 km )
Mic dejun. Plecare spre Siracuza, orasul lui Arhimede. En route popas in Piazza Armerina, oraselul medieval deosebit de pitoresc, cu numeroase obiective de interes turistic printre care se remarca Catedrala din sec. 16 si faimoasele mozaicuri romane din Villa Romana del Casale, care cuprinde cea mai bogata si complexa colectie de mozaicuri din lume. Sosire la Siracuza. Se viziteaza zona arheologica cu Teatrul Grec si Amfiteatrul Roman, orasul vechi. Cazare zona Siracuza.

Ziua 7. INSULA MALTA
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in Malta, cu pranz inclus: transfer dimineata in portul Pozzalo si traversarea in insula cu catamaran de mare viteza. Excursia cuprinde vizitarea vechii capitale, Medina si a frumoaselor orasele St. Julians si Sliema, dupa care capitala Valletta, Orasul Cavalerilor, cu Gradinile Barrakka, Portul, Catedrala St. Giovanni etc. Seara intoarcere in Sicilia. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 8. CATANIA - BUCURESTI
Mic dejun. Plecare spre Catania. Transfer la aeroportul din Catania pentru zborul spre tara, ora 12.05. Sosire in Bucuresti ora 15.15.

005

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 35 pers.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE(se achita la agentie):
■ Etna & Taormina 30 € ;
■ Monreale – Erice – Sagesta 35 € ;
■ Insula Malta ( pranz si transferuri incluse) 149 €

HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:
Taormina Riviera: Hotel La Riva 3* ( www.hotellariva.com )
Palermo: Hotel Ponte 3* ( www.hotelponte.it )
Agrigento: Hotel dei Pini 3* ( www.hoteldeipini.eu )
Siracusa: Hotel del Santuario 3* (www.hoteldelsantuariosiracusa.com )

Nota: hotelurile sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.
In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
Zborul pentru acest program este operat de compania Wizz Air ( se poate modifica ). Orele de zbor sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate de catre compania de zbor.
Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
In pretul excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel ( includ transport, taxe de drum, parcari, ghid ).
Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).
Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
24-Iun-12 - 09-Sep-12495

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Agentia de Turism PREMIER TOUR"

Total Oferte de Turism (1243)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Agentia de Turism PREMIER TOUR