Destinatii Europene

Circuit: Sharm El Sheikh - Siria - Iordania

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
15 zile
Valabilitate Oferta:
26/11/2008 - 20/02/2009
Pret Total:
1299 € (86.6€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Sharm El Sheikh - Siria - Iordania - Sharm El Sheikh

Circuit: 15 zile

Dată plecare: 22 februarie 2009 – 8 Martie 2009

Tarife de la: 1299€

Ziua 1. BUCUREŞTI - SHARM EL SHEIKH. Zbor Bucureşti - Sharm El Sheikh. Transfer la hotel. Timp liber. Cină şi cazare în Sharm El Sheikh.

Ziua 2. SHARM EL SHEIKH – NUWEIBA/TABA – EL AQABA – PETRA (~330 km). Mic dejun la hotel. Transfer la Nuweiba sau Taba. De la Nuweiba sau Taba se traversează Marea Roşie către Aqaba în Iordania. Intrarea în ţară si efectuarea formalitatilor vamale. Se continuă drumul cu autocarul spre Petra. Cină si cazare in Petra la hotel.

Ziua 3. PETRA – AMMAN (~270km). Mic dejun la hotel. Se vizitează oraşul Petra, unul dintre cele mai frumoase si impresionate din Iordania, ce a fost construit in urmă cu mai mult de 2200 de ani, in valea lui Moise. O lungă perioada de timp, s-a considerat că era un oras. Mai tarziu, a fost considerat ca fiind cimitirul bogatilor, loc unde se puteau construi si case. Se continuă drumul spre Amman (Iordania). Cină si cazare la hotel in Aman.

Ziua 4. AMAN – JERASH - DAMASC (~260 km). Mic dejun la hotel. Vizitarea oraşului Amman (capitala Iordaniei), cu principalele sale obiective. Orasul ce a fost construit iniţial pe 7 coline, acum se intinde pe 19 coline. Pe vremuri, Amman se numea Philadelphia. In prezent, este considerat a fi un oras al contrastelor, unde exista un amestec dintre vechi si nou, trecut si prezent, istorie si modernism. După vizitarea Amanului, se pleacă spre Jerash, unul dintre cel mai bine pastrate oraşe romane. Jerash mai este numit si Pompeiul din Est. Orasul a fost întemeiat într-o vale manoasă şi prin ruinele sale bine pastrate atrage mii de turisti. Privirea vizitatorilor este delectata de dealurile impodobite de temple, teatre, coloane si băi publice. Plecare spre Damasc (Siria). Cină şi cazare în Damasc.

Ziua 5. DAMASC. Mic dejun la hotel. Viztarea imprejurimilor Damascului, unul dintre cele mai vechi oraşe din lume. Partea veche a orasului este înconjurata de ziduri si turnuri. Accesul se face prin cele 8 porţi (6- străvechi, 2- islamice). Vizitarea Muzeului Naţional, Moscheea Tekkiye, centrul de artizanat, bazarul Hamydia, Moscheea Umayyad care este decorata de 3 minarete si coloanele Jupiter. Moscheea Umayyad este amplasata in inima orasului si este inconjurata de situri arheologice si istorice importante, cum ar fi Mausoleul lui Saladin, scoala si palatul lui Azem. In continuare, se vizitează biserica Sf. Paul. La sfârşitul zilei, puteti admira minunata panorama a Damascului, de pe muntele din apropiere. Cină şi cazare în Damasc.

Ziua 6. DAMASC – PALMYRA (~240 km). Mic dejun la hotel. Plecare catre Palmyra (Siria). Orasul Palmyra este simbolul femeilor ambiţioase- regina araba Zenobya, care a tinut piept mareţiei imperiului roman. Orasul este inconjurat de măslini, palmieri si rodii. Palmyra era un punct important pe drumul mătăsii. In timpul excursiei, se va vizita tempul Bel, strada cu coloane, bisericile, baia romană, piaţa Agora, Forumul, cladirea senatului si cimitirul, tabăra lui Diocletian, templul Baal Shamin. Cină şi cazare în Palmyra.

Ziua 7. PALMYRA – MA’ALULA – BOSRA – AMMAN. (~550 km). Mic dejun la hotel. Se continuă drumul spre Ma’alula (Siria), oraşul peşterilor, din muntele Al-Qalamoon. Si in zilele noastre, locuitorii din Ma’alula, vorbesc un vechi dialect aramaic. Vizitarea catorva manastiri. Drumul se continua catre Bosra, o fosta capitala romană, dintr-o regiune arabă. Se va vizita amfiteatrul roman, cu o capacitate de 15.000 persoane. Se continuă drumul spre Amman. Cină şi cazare în Amman.

Ziua 8. AMMAN – EL AQABA – NUWEIBA/TABA – SHARM EL SHEIKH. (~530 km). Mic dejun la hotel. Transfer la portul El Aqaba pentru traversare catre Nuweiba/Taba. Transfer cu autocarul în staţiunea Sharm El Sheikh. Cină şi cazare în Sharm El Sheikh.

Ziua 9 - 14. SHARM EL SHEIKH. Timp liber pentru odihnă în Sharm el Sheikh sau participare la excursiile opţionale. Cină şi cazare în Sharm El Sheikh.

Ziua 15. SHARM EL SHEIKH – BUCUREŞTI. Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul direct către Bucureşti.

Pachetul de servicii include:
• Zbor Bucureşti – Sharm El Sheikh – Bucureşti.
• Bilet pentru transportul cu vasul Nuweiba - Aqaba – Nuweiba sau Taba - Aqaba –Taba.
• Toate transferurile conform programului.
• Formalităţile de viză pentru Iordania şi Siria care se fac în momentul sosirii la frontieră.
• Viza pentru Iordania.
• Transport conform programului cu autocar dotat cu aer condiţionat.
• 2 nopţi cazare cu demipensiune în Amman la hotel de 3*.
• 1 noapte cazare cu demipensiune în Petra la hotel de 3*.
• 2 nopţi cazare cu demipensiune în Damasc la hotel de 3*.
• 1 noapte cazare cu demipensiune în Palmyra la hotel de 3*.
• 8 nopţi cazare cu demipensiune în Sharm El Sheikh la hotel de 3*.
• Ghid local vorbitor de limba engleză.
• Insoţitor român de grup.

Notă:
• Taxele de pasager: 80 Euro/ persoană (nu sunt incluse în preţ).
• Conform legilor în vigoare din Republica Siriană Arabă, persoanele care deţin un paşaport cu vize valide sau expirate din Israel, nu sunt admise pe teritoriul Siriei. De aceea, persoanele care merg în Siria şi deţin paşapoarte cu viză sau ştampila Israelului trebuie să işi schimbe paşapoartele înainte de a-şi începe călătoria.
• Viza pentru Egipt – 15 Euro – nu este inclusă în preţ (în scopul de a grăbi procesul de formalităţi necesare în aeroportul din Egipt, puteţi cumpăra viza înainte de plecare, în agenţia de turism) viza este cu plată suplimentară la graniţa cu Egipt după excursia dus întors.
• Taxele de plecare la frontiera cu Siria se plătesc suplimentar (aproximativ 30 dolari).
• Procedura de emitere a vizei şi a altor formalităţi de imigrare pot fi modificate pe parcursul sezonului de vârf din turism – pentru cele mai recente informaţii este indicat sa fie contactată agenţia de turism sau serviciile din instituţiile diplomatice ale ţării.
• Agentia nu îşi asumă responsabilitatea deciziilor instituţiilor specializate în serviciile de emigrare.
• Biletul de intrare la muzeul Palmyra nu este inclus în preţ, ci se plăteşte suplimentar (aproximativ 5 dolari).
• Programul excursiei şi succesiunea vizitării obiectivelor turistice, procedura şi tarifele taxelor de frontieră sau a biletele de intrare pot fi modificate.
• Taxele adiţionale (asigurări, bacşiş, prânz, băuturi servite în timpul prânzului sau a cinei, cheltuielile personale) nu sunt incluse în preţ.
• Oferta este valabilă pentru un numar de minim 15 participanţi.

Pentru detalii contactati agentia:
DESTINATION TRAVEL
www.destinationtravel.ro
www.destination-luxury.ro

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL