Destinatii Europene

Circuit Scandinavia Tarile Baltice St. Petersburg

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
25 zile
Valabilitate Oferta:
10/01/2011 - 13/11/2011
Pret Total:
1599 € (63.96€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Capul Nord, Laponia,Ruta de Aur, Drumul Atlanticului

PLECARI
8 iul, 5 aug 2011

Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km )
Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre graficul rutelor si orasele de imbarcare la sfarsitul programului ). Sosire seara si cazare la Budapesta.

Ziua 2. CRACOVIA & VARSOVIA ( 730 km )
Mic dejun. Plecare spre Polonia cu tranzitarea Slovaciei. Popas in Cracovia pentru un tur panoramic: Catedrala gotica, Palatul Regal ( Zamek Krolewski ), orasul vechi. Continuarea drumului spre capitala Poloniei, Varsovia. Cazare.

Ziua 3. VARSOVIA - VILNIUS ( 470 km )
Mic dejun. Tur de oras Varsovia. Se viziteaza: Piata Palatului, Palatul Regal (exterior), Catedrala Sf. Ioan, orasul nou. Continuam traseul spre Lituania. Sosire in cursul serii la Vilnius si cazare.

Ziua 4. VILNIUS - RIGA ( 310 km)
Mic dejun. Turul capitalei primei tari baltice, Lituania, situata la confluenta raurilor Neris si Vilnele. Vom descoperi frumusetea medievala din centrul istoric al orasului, intrat in patrimoniul UNESCO, unul din cele mai mari centre medievale din Europa. Vizitam Catedrala, Universitatea, Palatul Prezidential, Cartierul Evreiesc, Primaria, Biserica Sf. Petru si Pavel, Manastirea Ortodoxa. Continuam drumul spre Riga, capitala Letoniei, cea mai mare dintre capitalele baltice. Ne delectam cu splendoarea acestui vechi oras hanseatic, care cuprinde cea mai mare concentrare de cladiri si edificii in stil ‘art nouveau’ din Europa. Vom vizita centrul vechi, Catedrala, Biserica Sf. Petru, Castelul Riga ( exterior ), Opera Nationala, Parlamentul. Cazare Riga.

Ziua 5. RIGA - TALLINN ( 340 km)
Mic dejun. Plecare spre capitala Estoniei, Tallinn. Sosire si vizitarea orasului Tallinn, fermecator si modern, plimbandu-ne prin labirintul de stradute pietruite, cu cladiri vechi de sute de ani si biserici ascunse. O atractie deosebita o constituie Castelul ( construit in sec XIII ), Zidurile Orasului, foarte bine conservate, Biserica Dominicana. Cazare Tallinn.

Ziua 6. ST. PETERSBURG
Mic dejun. Plecam foarte devreme ( aprox. ora 06.00 ) si sosim in St. Petersburg dupa un traseu de cca. 4-5 ore. Orasul si-a pastrat grandoarea epocii tzariste, intruchipat in eleganta geometrica a peisajului urban. Prima oprire va fi la Peterhof (Petrodvoret), complex arhitectural de o rara frumusete, construit de Petru cel Mare, folosit in trecut ca resedinta de vara a tarilor Rusiei. Se pot admira Palaturile si Parcurile decorate cu fantani arteziene, canale si cascade, o veritabila simfonie a apelor, care amintesc de Versailles din Franta. In turul panoramic si pietonal al orasului vom descoperi Fortareata Petru si Paul ( cea mai veche constructie a orasului ), B-dul Nevski, Catedrala, unde se odihnesc toti tarii Rusiei, de la Petru I la Nicolae al II-lea. Timp liber dupa-amiaza. Seara, optional, plimbare cu vaporasul pe raul Neva. Cazare St. Petersburg.

Ziua 7. ST. PETERSBURG
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Muzeul Hermitage, adapostit in fostul Palat de Iarna, principala resedinta a familiei imperiale. Se pot admira operele inestimabile ale unora din marii artisti europeni, clasici si moderni ( Monet, Renoire, Picasso, da Vinci, Michelangelo, Rubens etc ). Dupa-amiaza, excursie optionala la Tsarskoye Selo, cunoscut si ca Paltul Ecaterinei, situat la 25 km in afara orasului. Ca una din numeroasele resedinte ale familiei imperiale, Tsarskoye Selo este o veritabila capodopera arhitecturala baroca. Inconjurat de 600 de hectare de gradini si parcuri, decorat in nuante de albastru, alb si auriu, Palatul a devenit un reper turistic inconfundabil. Cazare St. Petersburg.
Ziua 8. ST PETERSBURG - HELSINKI - JYVÄSKYLÄ ( 595 km )
Mic dejun. Dimineata plecare spre Finlanda, ‘Tara celor 10.000 de lacuri’, a lui Mos Craciun, a saunei, a eschimosilor. Tur de oras Helsinki: Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Domul, Catedrala, Biserica Ortodoxa Uspenski, Parlamentul, Templul subteran. Continuam traseul via Lahti, capitala sporturilor Finlandei, pana la Jyväskylä, orasel situat pe tarmul nordic al lacului Päijänne. Cazare.

Ziua 9. LA CERCUL ARCTIC : ROVANIEMI ( 560 km )
Mic dejun. Vizitam Primaria si Biserica Ortodoxa. Itinerariul ne poarta spre Golful Botnic, prin oraselul Oulu, supranumit si ‘Orasul Alb’ si mai departe, de-a lungul golfului, prin Kemi, portul de plecare al faimosului spargator de gheata arctic, Sampo si totodata orasul unde s-a construit cel mai mare castel de gheata din lume. De aici, dupa un traseu de aprox. 2 ore, sosim in Rovaniemi, capitala Laponiei finlandeze. La 8 km spre nord, pe linia Cercului Arctic, vom intalni parcul si ‘atelierul’ lui Mos Craciun, posta unde primeste scrisorile si numeroase magazine. Cazare Rovaniemi.

Ziua 10. SPRE CAPUL NORD ( 560 km )
Mic dejun. Incepem ultima etapa pana la punctul culminant al acestui voiaj, Capul Nord. Dupa o scurta vizita in satul lui Mos Craciun, ne indreptam spre granita cu Norvegia, stabatand tinutul feeric al Laponiei, prin Sodankylä si Ivalo, situal pe malul sudic al lacului Inari cu cele 3000 de insulite ale sale. Trecand granita, ajungem la Karasjok, centrul cultural al laponilor norvegieni, unde vom avea ocazia sa vizitam o autentica locuinta lapona. Traseul continua pe ‘Drumul soarelui de la miezul noptii’, de-a lungul fiordului Porsangerfjord, pana la Honningsvåg. Scurt popas pentru explorarea oraselului mirific, cu numeroase magazine de suveniruri si muzee lapone. Ne mai despart 45 de minute de mers pana la cel mai nordic punct al Europei ! Ajungem plini de emotii la Capul Nord, locul magic, unde soarele nu apune niciodata vara, telul calatoriei noastre. Ne vom bucura admirand Oceanul Arctic, vizitand galeria si monumentul emblematic al Capului Nord iar victoria noastra va fi incununata de primirea a cate unui certificat frumos colorat, care atesta prezenta noastra aici si marchaza aceasta experienta unica. Cazare Honningsvåg – Capul Nord.

Ziua 11. ALTA – LYNGENFJORD - TROMSØ ( 520 km )
Mic dejun. Plecam spre Alta, prin peninsula Sennalandet. Vizitam Muzeul Alta, cu cele 2500 de picturi si sculpturi preistorice rupestre, inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Continuam drumul pe coasta oceanului, de-a lungul spectaculosului fiord Lyngenfjord si sosim la Tromsø, cel mai mare oras norvegian din regiunea Cercului Arctic, asezat pe o insulita, supranumit si ‘Parisul Nordului’. Tur de oras, incluzand vizitarea Catedralei Oceanului Arctic, Muzeul Polar, Planetarium. Cazare.

Ziua 12. TROMSØ – INSULA SENJA - HARSTAD ( 375 km )
Mic dejun. De la Tromsø coboram de-a lungul fiordului Balsfjord pana la Nordkjosbotn, strabatem peisajele dramatice de-a lungul insulei Senja, a doua insula ca marime din Norvegia si ajungem la Harstad. Cazare.

Ziua 13. INSULELE LOFOTEN – BODØ ( 300 km )
Mic dejun. Continuam traseul pe E10 spre Insulele Lofoten, al doilea mare reper al acestei excursii. Arhipeleag format din sapte insule principale, presarate cu satulete pescaresti deosebit de pitoresti si impresionante formatiuni geologice, munti verticali si fiorduri inguste, Lofoten ofera peisaje magnifice. Vom vizita Henningsvær, sat traditional situat in sudul insulei, unde vom avea prilejul sa vedem cabanutele tipice ( rorbuer ) si vom admira ‘Zidul Lofot’, un zid urias de stanca iesind direct din mare, care se sparge in extremitatea sa sudica intr-o constelatie de insulite muntoase, oferind privelisti uimitoare. Traversam pe continent cu ferry-boat-ul de la Moskenes la Bodø. Cazare.

Ziua 14. BODØ – MO I RANA - TRONDHEIM ( 705 km )
Mic dejun. Deplasare la Salstraumen, locul unde au loc cele mai puternice vartejuri oceanice din lume cand fluxul oceanului umple fiordul Skjerstad. Continuam itinerariul de-a lungul Muntilor Saltfjellet, dincoace de Cercul Arctic, si strabatem regiunile muntoase trecand prin oraselele Mo i Rana si Mosjøen. Sosire la Trodheim, al treilea oras ca marime din Norvegia si unul din cele mai pitoresti. Cazare Trondheim.

Ziua 15. DRUMUL OCEANULUI ATLANTIC ( 360 km )
Mic dejun. Tur panoramic Trodheim, continuam apoi traseul spre Kristiansund, unde putem vizita parcul idilic Kringsja sau putem urca pe Turnul de observatie Verden pentru a admira o panorama deosebita, cu Insula Gripp la orizont. Traseul ne duce de-a lungul faimosului “Drum al Oceanului” ( 8274 m ), intr-o aventura spectaculoasa pe Coasta Atlanticului, strabatand cele opt poduri peste o multime de insule si insulite. Ajungem la Molde, supranumit si “orasul trandafirilor” -oras deosebit de pitoresc, cu o clima temperata, situat in depresiunea Alpilor Romsdals. Cazare Molde.

Ziua 16. RUTA DE AUR & GEIRANGER (355 km )
Mic dejun. De la Andalsnes se deschide peisajul dramatic al muntilor Romsdal, strabatuti de ‘Drumul Trolilor’, ruta spectaculoasa, care traverseaza versantii de la nord la sud, oferind privelisti magnifice. Odata ajunsi in varf ( daca exista conditii de parcare ), oprire la platforma de belvedere pentru o perspectiva de exceptie asupra drumului serpuitor si a cascadei. Dupa traversarea cu ferry-boat-ul la Eidsdal, spre Geiranger, pe ultimii 6 km, intram pe faimosul ‘Drum al Vulturilor’. Traseul, numit si ‘Ruta de Aur’, ofera panorame unice. De la Geiranger ne imbarcam intr-o minunata croaziera pe Geirangerfjord ( traseu de linie ), unul din cele mai spectaculoase fiorduri, cu versanti abrupti, impresionante caderi de apa, precum cascadele ‘Voalul Miresei’ si ‘Cele sapte Surori’. Debarcam la Hellesylt si continuam traseul pe marginea fiordurilor si a lacurilor glaciare. Posibilitatea vizitarii (pe jos) a ghetarului Briksdal, parte din cel mai mare ghetar din Europa. Seara cazare la Leikanger – Forde.

Ziua 17. SOGNEFJORD & BERGEN ( 270 km )
Mic dejun. Aproximativ ora 10.30 imbarcare pe vaporas de la Flam pentru cea de-a doua croaziera, de data aceasta pe Sognefjord, cel mai mare si mai adanc din lum

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
10-Ian-11 - 13-Nov-111599

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • SERVICII INCLUSE
  • ● transport cu autocar licentiat 3*;
  • ● 24 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4* ( vezi detalii despre hoteluri );
  • ● 24 mic dejunuri bufet;
  • ● toate traversarile cu ferry–boat-ul pe traseu ( 8 traversari pe timp de zi ) ;
  • ● ghid din partea agentiei pe durata excursiei.
  • SERVICII NEINCLUSE
  • ● asigurarea medicala;
  • ● intrarile la obiectivele turistice;
  • ● croazierele pe Geirangerfjord 33 € ( ziua a 9-a ) si pe Sognefjord 32 € ( ziua a 10-a ) ;
  • ● intrarea pe platforma de belvedere de la Stalheim 6 € (include o cafea sau o prajitura ) ;
  • ● intrarea in Primaria de la Stockholm cu ghid local 11 € (rezervarea prealabila este obligatorie );
  • ● excursiile optionale ;
  • ● taxa de viza si procesare Rusia 50 € ;
  • ● certificat de la Capul Nord si taxa de intrare in galerie 35 €;
  • ● alte servicii decat cele mentionate ;
  • PROGRAM

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Agentia de Turism PREMIER TOUR"

Total Oferte de Turism (1243)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Agentia de Turism PREMIER TOUR