Destinatii Europene

Circuit Scandinavia - Capitale si Fiorduri 11 zile

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
11 zile
Valabilitate Oferta:
07/07/2010 - 18/08/2010
Pret Total:
987 € (89.73€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • ski
  • muzee
  • monumente istorice
  • drumetii montane
  • centre shopping
  • concerte

Descriere Oferta Turistica:

Descriere: 10 nopti/11 zile

Itinerariu: Croaziere pe Geirangerfjord si Sognefjord

Plecari: 7 iul, 4 aug, 18 aug 2010

Supliment single: 285 euro
Servicii incluse
● transport avion Bucuresti – Berlin – Bucuresti si autocar licentiat 3* pe durata traseului;
● 9 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4* ( vezi detalii despre hoteluri );
● 1 noapte cazare pe vapor ( ferry-boat ) in cabine de 4 paturi, cu grup sanitar (vezi supliment cabina dubla );
● 9 mic dejunuri bufet;
● toate traversarile cu ferry–boat-ul pe traseu ( 7 traversari pe timp de zi ) ;
● ghid din partea agentiei pe durata excursiei.


Servicii neincluse
● asigurarea medicala;
● intrarile la obiectivele turistice;
● taxele de aeroport si securitate, taxe drumuri 195 €;
● croazierele pe Geirangerfjord 25 € ( ziua a 6-a ) si pe Sognefjord 33 € ( ziua a 7-a ) ;
● intrarea pe platforma de belvedere de la Stalheim 4 € (include o cafea sau o prajitura )
● suplimentul optional cabina dubla pe vapor 46 €;
● alte servicii decat cele mentionate ;


ProgramZiua 1. BUCURESTI – BERLIN – ROSTOCK ( 230 km )
Intalnire in aeroportul Baneasa ora 12.30 si zbor Bucuresti-Berlin ora 14.15. Sosire ora 15.30 si deplasare in centrul istoric, vizitand Poarta Brandenburg, Cartierul St. Nicolas, Gendarmen market, Reichstag – impresionant edificiu neo-renascentist, restaurat dupa incediul din 1933, adapostind astazi Parlamentul Germaniei reunite. Plecare in nord spre Rostock, oras port la Marea Baltica, de unde ne vom imbarca pe ferry-boat pentru traversarea in Suedia. Noapte la bord.

Ziua 2. MALMO - GOTEBORG - JONKOPING ( 430 km )
Sosire in cursul diminetii la Telleborg, in sudul Suediei. Viziatam Malmo, al treilea oras al Suediei, al carui centru inca mai pastreaza atmosfera secolului 16, intalnita in arhitectura numeroaselor cladiri vechi. Printre atractii se numara Biserica St. Petri, construita in stilul gotic baltic din sec 13, cunoscuta ca fiind una din cele mai mari din Europa. Sosim la Goteborg in jurul pranzului, cel de-al doilea oras al Suediei dupa Stockholm, situat pe tarmul Marii Nordului. Tur de oras, incluzand Kungsportsavenyn ( principalul bulevard ), Universitatea ( cea mai mare din Scandinavia ), Opera. Continuam traseul spre estul suediei. Cazare in Jonkoping, oras pitoresc situat pe malul lacului Vatern.

Ziua 3. JONKOPING - STOCKHOLM ( 320 km )
Mic dejun. Plecare spre Stockholm, capitala Suediei. Sosire in jurul pranzului. Vom descoperi acest oras fermecator, situat pe cele paisprezece insulite care, impreuna cu alte cateva mii, formeaza Arhipeleagul Stockholm. Stockholm a fost numit si ‘Venetia Nordului’ datorita numeroaselor canale care brazdeaza orasul. Vizitam Muzeul Vasa, Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Orasul vechi ( Gamla Stan ). Cazare Stockholm.

Ziua 4. STOCKHOLM – KARLSTADT ( 295 km )
Mic dejun. Dimineata vizitam Primaria cu faimosul Salon Auriu, unde anual se tine banchetul consacrat decernarii Premiului Nobel. Continuam, optional, cu vizitarea Castelului Drottingholms ( resedinta familiei regale ). Plecare spre vestul Suediei, strabatand peisaje minunate cu paduri de foioase, reni, elani si lacuri sclipitoare. Popas la Örebro pentru vizitarea Castelului medieval (exterior), dupa care drumul continua spre Karlstad, pe malul Nordic al lacului Vanern, cel mai mare lac din Suedia. Cazare Karlstad.

Ziua 5. LILLEHAMER – DOMBAS ( 460 km )
Dupa micul dejun, pornim catre Tara Fiordurilor, Norvegia. Popas la Lillehammer (gazda jocurilor olimpice de iarna din 1994). Drumul continua pe Valea Gudbrandsdal pana la Dombas, situat la aprox. 180 km de Trondheim si 600 km de cercul arctic. Ne vom bucura de mirajul unei nopti albe de vara, cand soarele apune dupa miezul noptii. Cazare.

Ziua 6. RUTA DE AUR & GEIRANGER (355 km )
Mic dejun. Traversam Muntii Dovrefjel pentru a ajunge la Andalsnes. De aici se deschide peisajul dramatic al muntilor Romsdal, strabatuti de ‘Drumul Trolilor’, ruta spectaculoasa, care traverseaza versantii de la nord la sud, oferind privelisti magnifice. Odata ajunsi in varf ( daca exista conditii de parcare ), oprire la platforma de belvedere pentru o perspectiva de exceptie asupra drumului serpuitor si a cascadei. Dupa traversarea cu ferry-boat-ul la Eidsdal, spre Geiranger, pe ultimii 6 km, intram pe faimosul ‘Drum al Vulturilor’. Traseul, numit si ‘Ruta de Aur’, ofera panorame unice. De la Geiranger ne imbarcam intr-o minunata croaziera pe spectaculosul Geirangerfjord, cu versanti abrupti, impresionante caderi de apa, precum cascadele ‘Voalul Miresei’ si ‘Cele sapte Surori’. Debarcam la Hellesylt si continuam traseul pe marginea fiordurilor si a lacurilor glaciare. Posibilitatea vizitarii (pe jos) a ghetarului Briksdal, parte din cel mai mare ghetar din Europa. Seara cazare la Leikanger – Forde.

Ziua 7. SOGNEFJORD & BERGEN ( 270 km )
Mic dejun. Aproximativ ora 10.30 imbarcare pe vaporas de la Flam pentru cea de-a doua croaziera, de data aceasta pe Sognefjord, cel mai mare si mai adanc din lume. Debarcare si intalnire cu autocarul la Gudvangen si continuarea drumului spre Voss intr-o ascensiune captivanta de-a lungul canionului Stalheim. Oprire la Stalheim Hotel, cel mai bun punct de belvedere asupra canionului. Sosim la Bergen, “poarta catre fiorduri”. Urcare, optional, cu funicularul pe muntele Fløien pentru o minunata panorama asupra orasului si a fiordurilor. Cazare la Bergen.

Ziua 8. HARDANGERFJORD – GEIL – OSLO ( 495 km)
Mic dejun. Vizitarea orasului: Piata de flori si Peste, Biserica Sf. Maria, vechiul port. Continuam itinerariul spre Oslo, de-a lungul fiordului Hardanger, traversand cu ferry-boat-ul spre Brimmes. Drumul pana la Geil ofera un spectacol in sine: canionul Mabødal, cascada Vøringsfoss (cu o cadere verticala de 180 m). Popas la Geil (celebra statiune de iarna). Sosire in cursul serii la Oslo. Cazare.

Ziua 9. OSLO - COPENHAGA ( 550 km )
Dupa servirea micului dejun, tur de oras Oslo: Parcul Sculpturilor Vigeland, Palatul Regal, Catedrala, Parlamentul, Primaria, (aici are loc ceremonia decernarii Premiului Nobel pentru Pace). Plecare spre Copenhaga. Traversarea cu ferry-boat-ul de la Helsinborg la Helsingør, in Danemarca. De pe vapor, in apropierea tarmului, se poate admira silueta sobra a castelului Kronberg, unde s-a derulat tragedia lui Hamlet. Scurta vizita la debarcare ( exterior ). Cazare Copenhaga.

Ziua 10. COPENHAGA –BERLIN ( 580 km )
Mic dejun. Vizitarea capitalei daneze, cea mai europeana dintre capitalele scandinave: Palatul Regal Rosenborg, Palatul Christiansborg (resedinta oficiala a Reginei Margareta), Fantana Geflor, vechiul Port Nyhavn, enigmatica Mica Sirena (celebra sculptura din bronz asezata pe o stanca de granit la malul marii). Plecare spre Germania strabatand insula Falster pentru a ajunge la Rødby. Traversare cu ferry-boat-ul la Puttgarden, in Germania. Sosim in Berlin si cazare.

Ziua 11. BERLIN – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer matinal la aeroport, imbarcare si zbor spre tara ( ora 10.40 ). Sosire in Bucuresti Baneasa ora 13.45.

005

Reducere copii max 12 ani: 10% ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Suplimentul single nu include si cazarea de pe vapor. Grup minim 35 pers.

HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:

Jonkoping: Comfort Hotel Jonkoping 3* ( situat central, www.comfortinn.com )
Stockholm: Quality Hotel Nacka Stockholm 4* ( situat semicentral, www.qualityinn.com )
Leikanger ( Sognefjord ): Leikanger Fjord Hotel, 4* ( situat pe malul fiordului, www.leikanger-fjordhotel.no )
Bergen: Thon Hotel Bergen 4* ( situat periferic, www.thonhotels.com )
Oslo: Comfort Hotel Boersparken 3* ( situat central, www.comfortinn.com )
Copenhaga: Quality Hotel Hoje Taastrup Copenhagen 3*+ (zona metropolitata, 15 km de centru, www.qualityinn.com )

Nota: in anumite situatii hotelurile mentionate pot fi schimbate, oferindu-se alternative similare.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

■ Castelul Drottnigholm 19 €

● Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Eurpopene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice. In situatii speciale, traversarea cu ferry-boat-ul din Polonia in Suedia se poate face si pe alte rute ( Swinoujsche –Ystad etc )
● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate in anumite situatii, oferindu-se alternative similare din punct de vedere al confortului si categoriei. Clasificarea hotelurilor in Scandinavia nu este pe stele, astfel s-a procedat prin echivalare : ‘first class’ = 4*, ‘toursit class’ = 3*. Pentru hotelurile clasificate cu ‘+’ sau ‘superior’ s-a avut in vedere referintele pozitive, atat ale turistilor cat si ale anumitor mari tour-operatori, facilitatile acestuia, gradul de uzura etc. Atentie: nu toate hotelurile din Scandinavia ofera camere triple. De cele mai multe ori, acolo unde spatiul camerei permite, al treilea pat este un pat suplimentar, care poate sa fie extensibil, pliant, normal etc.
● In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
● Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
07-Iul-10 - 18-Aug-10987

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Agentia de Turism PREMIER TOUR"

Total Oferte de Turism (1243)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Agentia de Turism PREMIER TOUR