Destinatii Europene

Circuit Puglia - Comorile din sudul Italiei

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
22/04/2014 - 07/07/2014
Pret Total:
665 € (83.13€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

plecari:
18.May.2014 665 EUR
07.Jul.2014 685 EUR

Program:
Ziua 1: Bucuresti - Bari - Ostuni - Lecce :
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 10:30 dimineata pentru imbarcare pe cursa companiei Alitalia spre Roma. Sosire in Roma si schimbarea aeronavei pentru zborul Roma - Bari. Sosire la Bari la ora 15:50 si transfer cu autocarul in Lecce. In drum spre Lecce vom face o oprire in Ostuni, sau "orasul alb". Ostuni este unul dintre cele mai spectaculoase orase din sudul Italiei, renumit pentru efectul creat de casele sale albe, un exemplu incantator de arhitectura mediteraneeana. Orasul este o succesiune de nivele, scari, strazi inguste, alei, arcuri in care regasim farmecul unui oras medieval. Sosire si cazare la hotel 3 in zona Lecce. Cina la hotel.

Ziua 2: Lecce - Otranto - Gallipoli - Selva di Fasano:

Mic dejun. Dimineata vom vizita orasul Lecce, numit si "Florenta sudului" datorita colectiei impresionante de arhitectura baroca. Orasul se remarca imediat prin ornamentele extravagante ale bisericilor si monumentelor. Cel mai mult impresioneaza Biserica Sfintei Cruci, cu o fatada opulenta realizata din "piatra de Lecce". Alte atractii notabile din Lecce sunt Catedrala si Amfiteatrul Roman din sec. al II-lea. In continuare vom vizita un alt oras emblematic de pe Coasta Marii Adriatice: Otranto, cel mai estic oras al Italiei. Otranto, oras de importanta istorica in trecut este azi unul dintre cele mai pitoresti orase ale Pugliei, cu plaje albe si ape turcoaz si castelul sau fortificat din sec al XV-lea. In continuare ne vom opri pe malul vestic al "tocului cizmei", in Gallipoli (orasul frumos), oras situat pe tarmul Marii Ionice. Centrul istoric al orasului este situat pe o mica insula conectata de continent printr-un pod construit in sec al XVII-lea si este inconjurat in intregime de ziduri fortificate din sec al XIV-lea. Transfer spre centrul Pugliei si cazare la hotel 4 in zona Selva di Fasano. Cina la hotel.

Ziua 3: Excursie optionala la pesterile Castellana sau Zoosafari:

Mic dejun. Excursie optionala la pesterile Castellana, una dintre cele mai importante atractii din Puglia si patrimoniu natural important al Italiei. Pesterile sunt situate in Valea Itria, iar procesul de formare a inceput acum 90 de miloane de ani. Turul pesterilor se desfasoara pe o distanta de aprox. 3 km, la o adancime de 60 m, intr-un decor fantastic, alcatuit din stalactite, stalagmite si alte forme carstice in culori uimitoare. Dupa amiaza, excursie optionala la Zoosafari. Acest parc tematic din zona Fasano da posibilitatea vizitatorilor sa faca un safari cu masina prin parcul cu animale salbatice aduse de pe intreg globul. Cazare si cina la hotel 4 in zona Selva di Fasano.

Ziua 4: Alberobello - tinutul caselor trulli si Matera:

Mic dejun. Dimineata vom vizita Alberobello, probabil cel mai faimos loc din Puglia datorita caselor "trulli", unice in Italia si in lume. Intreg orasul este alcatuit din case ‘trulli`, construite din calcar, deosebite prin faptul ca sunt constructii de tipul zidarie uscata cu acoperis conic. Dupa amiaza, vom vizita Matera, cel mai bine pastrat exemplu de asezare troglodita din arealul mediteranean, declarata Patrimoniu Universal de catre UNESCO. Orasul antic Sassi di Matera (Pietrele din Matera) este considerat ca fiind una dintre primele asezari omenesti din Italia, avandu-si originea intr-un asezamant troglodit din perioada preistorica. Orasul este vestit in intreaga lume pentru casele si bisericile sapate in roca vulcanica; in Matera si in imprejurimi se gasesc aproximativ 155 de biserici rupestre, cele mai timpurii datand din secolele VII-VIII. Cazare si cina la hotel 4 in zona Selva di Fasano.

Ziua 5: Excursie optionala Castel del Monte si Manfredonia:

Mic dejun. Excursie optionala la Castel del Monte si Manfredonia. Castel del Monte este o citadela construita in sec. al XIII-lea de catre Imparatul Frederick al II-lea. Datorita faptului ca este o structura de arhitectura medievala militara unica, simbolisticii matematice si astronomice si formei geometrice perfecte, Castel del Monte este protejat de UNESCO. In continuare vizitam Manfredonia, oras intemeiat de greci, situat pe tarmul Marii Adriatice in provincia Foggia. Cele mai notabile atractii sunt Castelul Medieval din sec al XIII-lea si Catedrala din 1680. Cazare si cina la hotel 4 in zona Selva di Fasano.

Ziua 6: Excursie Gargano, Padurea Intunecata si Monte Sant Angelo :

Mic dejun. Azi vom explora zona de nord a Pugliei, incepand cu Monte Sant Angelo, sat fermecator situat pe o colina, dar si unul dintre cele mai renumite locuri de pelerinaj din Europa datorita aparitiei Arhanghelului Mihail in sec al V-lea. In sec al VIII-lea a fost amenajata o biserica in grota unde a avut loc aparitia. Calatoria noastra in Parcul National care acopera mare parte a peninsulei Gargano continua cu peisaje dramatice care uneori taie respiratia, cu stanci acoperite de pini si stejari, pana la "Foresta Umbra", sau padurea intunecata, parte a unei paduri milenare care acoperea promontoriul Gargano, habitat fara rival in Europa al orhideelor salbatice. Cazare si cina la hotel 4 in zona Selva di Fasano.

Ziua 7: Excursie optionala Bari si Trani:

Mic dejun. Excursie optionala la Bari, capitala Pugliei si unul dintre cele mai importante orase din sudul Italiei din punct de vedere economic si comercial, important port la Marea Adriatica. Bari mai este numit si "orasul Sfantului Nicolae" datorita faptului ca aici se afla moastele Sfantului, aduse din Turcia in sec al XI-lea. Pentru a adaposti moastele Sf. Nicolae a fost construita in sec al XII-lea Bazilica Sfantului Nicolae in stil romanesc. La scurta distanta, in zona veche a orasului se afla Catedrala Sf. Sabino construita de asemenea in sec al XII-lea si fortareata Castello Svevo. In continuare ne vom opri in Trani, o adevarata bijuterie medievala si important port in epoca medievala. Perioada de inflorire maxima a orasului a avut loc in sec XI - XIII. Centrul vechi este o retea de strazi cu exemple de arhitectura remarcabila aranjat in jurul portului, cu numeroase baruri, restaurante si cafenele. Catedrala este un exemplu splendid de arhitectura romanesca. In apropierea catedralei se afla castelul Imparatului Frederick al II-lea din sec al XIII-lea. Cazare si cina la hotel 4 in zona Selva di Fasano.

Ziua 8: Bari - Bucuresti:

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Bari pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia spre Roma cu decolare la 12:15. Sosire in Bucuresti la 18:05.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:
  • Include:
  • -zbor Bucuresti - Bari (schimbarea cursei la Roma) si retur, compania ALITALIA
  • -7 nopti cazare astfel: 1 noapte in zona Lecce la hotel 3, 6 nopti in zona Selva di Fasano la hotel 4
  • -DEMIPENSIUNE (Mic dejun si cina)
  • -transport cu autocar local pe toata durata circuitului
  • -vizita Ostuni
  • -tur de oras in Lecce cu ghid local (max 3 ore)
  • -vizite Otrano si Gallipoli
  • -vizita Alberobello
  • -vizita Matera cu ghid local
  • -excursie de o zi Peninsula Gargano si Monte San Angelo
  • -insotitor roman de grup
  • Nu include:
  • -taxele de aeroport: 199 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
  • -biletele de intrare la obiectivele turistice
  • -taxele de oras/ statiune pentru Italia, intre 1,5 Euro - 4 Euro/ persoana/ noapte, se achita direct la hotel
  • -excursiile optionale (pesterile Castellana, Zoosafari, Castel del Monte si Manfredonia, Bari si Trani)
  • -asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii tur

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA