Destinatii Europene

Circuit Mexic Istorie si Cultura

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
14 zile
Valabilitate Oferta:
29/10/2010 - 11/11/2010
Pret Total:
1865 € (133.21€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • monumente istorice

Descriere Oferta Turistica:

MEXIC - Istorie si Cultura
Perioada: 29 octombrie - 11 noiembrie 2010

Itinerariu

Ziua 1 (29 oct): BUCURESTI - MEXICO CITY
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa internationala a companiei KLM cu destinatia Amsterdam. Schimbarea cursei la Amsterdam, sosire in Mexico City la ora 19:05. Transfer in oras la hotel Hotel NH Centro Historico 4 sau similar in Mexico City.

Ziua 2 (30 oct): MEXICO CITY - Piramidele de la TEOTIHUACAN and Bazilica Fecioarei din Guadalupe
Dupa micul dejun incepem o excursie de o zi la misterioasele piramide de la Teotihuacan. Pe drum vom face un popas la Plaza de las Tres Culturas - Piata celor trei culturi - un melanj deosebit de interesant intre cultura azteca, spaniola si cea contemporana mexicana. Ne continuam traseul spre Bazilica Fecioarei de Guadalupe, chipul bisericesc cel mai adulat in America Latina. Dupa o calatorie de aproximativ o ora ni se va dezvalui unul dintre cele mai impresionante orase ale lumii antice: Teotihuacan, unde vom avea prilejul sa exploram Piramida Soarelui despre care se crede ca ar fi cea mai mare din lume. Cazare in Mexico City hotel Hotel NH Centro Historico 4 sau similar.

Ziua 3 (31 oct): MEXICO CITY - tur de oras
Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata turului de oras. Ca un enorm muzeu, fiind una dintre cele mai mari metropole de pe planeta, Mexico City fascineaza prin faptul ca este si cea mai veche asezare urbana din Emisfera Vestica, denumita pe vremea aztecilor Tenochtitlan. Cazare in Mexico City hotel Hotel NH Centro Historico 4 sau similar.

Ziua 4 (1 nov): MEXICO CITY - OAXACA (470 km)
Dupa micul dejun incepem calatoria spre Oaxaca. A doua parte a zilei ne vom delecta vizitand un important complex arheologic: ruinele orasului Monte Alban (Muntele Alb), capitala civilizatiei zapotece. Situl se afla la cativa kilometri vest de Oaxaca si pe langa faptul ca domina regiunea din punct de vedere cultural, religios si economic, reprezinta si un triumf ingineresc intrucat varful muntelui a fost ridicat artificial cu 400 de m pentru a permite construirea celebrului sit. Cazare in Oaxaca la Hotel Casa Conzatti 4 sau similar.

Ziua 5 (2 nov): OAXACA - El Día de los Muertos
Mic dejun. Ne vom petrece apoi jumatate de zi vizitand Oaxaca, un incantator oras colonial situat intr-o vale inconjurata de munti. Oaxaca este locul originar istoric al populaţiilor pre-columbiene Zapotec şi Mixtec.
Plimbarea pe strazile orasului ne va purta spre Catedrala, Biserica Santo Domindo, Casa Suarez, iar pietele animate si pline de culoare ne vor bucura sufletul si ne vor incanta privirile. Vizita intr-un oras din zona ne va dezvalui cateva obiceiuri traditionale de Ziua Mortilor (El Día de los Muertos). Cazare in Oaxaca la Hotel Casa Conzatti 4 sau similar.

Ziua 6 (3 nov): OAXACA - TEHUANTEPEC (250 km)
Mic dejun. Vom porni intr-o calatorie spre Mitla, un sit arheologic aflat la 46 km distanta de Oaxaca. Dupa alti 28 de km ne vom bucura de privelistea incantatoare a unei cascade neobisnuite. Spaniolii ii spun “Hierve el Aqua” si, de fapt, este vorba despre o formatiune stancoasa, care se inalta intre 50-90 m incepand din vale, acoperita de calciu din apele termale, asemanatoare cu “palatul de bumbac” (Pamukkale), din Turcia. Pe drumul care ne poarta inapoi la Oaxaca ne oprim sa admiram Arbol de Tule, unul din cei mai bătrâni copaci din lume - mai bine de 2000 de ani - cu circumferinta de peste 50 de metri. Cazare in Tehuantepec, la Hotel Calli 4 sau similar.

Ziua 7 (4 nov): TEHUANTEPEC - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (350 km)- CANIONUL SUMIDERO
Dupa micul dejun plecam spre orasul colonial San Cristobal de Las Casas. Partea a doua a zilei este dedicata unei excursii de o jumatate de zi la Canionul Sumidero. Ne indreptam spre orasul Chiapa de Corzo situat de-a lungul raului Grijalva. De aici o barca cu motor ne va purta catre Canionul Sumidero, un “monument” de stanca de un kilometru adancime si 14 km lungime, in care raul sapa de milioane de ani. Peisajul ne incanta cu pesteri si cascade, precum si cu o multitudine de animale si pasari exotice. Inainte de a termina aceasta excursie, facem o mica drumetie prin anticul oras Chiapa de Corzo, ce dateaza din anul 1528. Continuam spre San Cristobal de Las Casas, parasind decorul de jungla in favoarea aerului de munte cu mireasma de pini. Cazare in San Cristobal la Hotel Casa Mexicana 4 sau similar.

Ziua 8 (5 nov): SAN CRISTOBAL - CHAMULA - PALENQUE
Mic dejun. In prima jumatate a zilei, un tur panoramic al orasului San Cristobal de las Casas ne va incanta cu peisaje pitoresti, pline de culoare. In centrul orasului troneaza Catedrala, la mica distanta intalnim Biserica Dominicana Templo de Santo Domingo si putin mai in fata tarabele indienilor cu suveniruri de tot felul. Autocarul ne poarta apoi la 10 km distanta, catre satele de indieni Tzotzil San Juan Chamula si Zinacantan. Dupa aceasta incursiune in trecut, ne indreptam spre Palenque, unul dintre putinele orase ramase mostenire de la civilizatia maiasa, considerat astazi patrimoniu UNESCO. Cazare in Palenque la Hotel Maya Tucan 4 sau similar.

Ziua 9 (6 nov): PALENQUE - CAMPECHE (360 km)
Mic dejun. Ne vom petrece cateva ore in Palenque printre vestigiile unei civilizatii care a atins apogeul in perioada 500-700 d.Hr., a avut aproximativ 1.500 de structuri - locuinte, palate si temple renumite pentru structura lor sofisticata si pentru sculpturile cu care sunt impodobite, apreciate pentru cantitatea imensa de informtii aflata in inscriptiile de pe pereti si de pe pietrele decorative. Ne indreptam apoi spre Campeche, oras localizat in Golful Mexicului, la aproximativ 300 km distanta. Ruina fostei fortarete ale orasului dainuie inca aproape intacta, fiind gazda unui dramatic spectacol de sunet si lumini ce reinvie povestile piratilor. Cazare in Campeche la Hotel Tucan Siho Playa 4 sau simiar.

Ziua 10 (7 nov): CAMPECHE - MERIDA (160 km), UXMAL and KABAH
Mic dejun. Astazi ne intoarcem din nou in trecut, printr-o excursie la siturile arheologice maiase Uxmal si Kabah. Traducerea din maiasa pentru Uxmal este “construit de trei ori” si face referire la cea mai inalta structura din cadrul acetui sit: Piramida Magicianului. Kabah este a doua ruină ca mărime din regiunea Puuc, după Uxmal. Cea mai faimoasă structură de la ruinele Kabah este Palacio de las Mascaras (Palatul Măştilor), cu faţada sa decorată cu sute de măşti de piatră ale zeului ploii cu nasul lung. Cazare in Merida la Hotel Del Gobernador 4 sau similar.

Ziua 11 (8 nov): MERIDA - CANCUN (290 km)
Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata in totalitate sitului arheologic pre-columbian Chichen-Itza supranumit ‘Taramul fagaduintei’, fiind unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei maiase. In plus intriganta colectie de monumente se numara si printre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Nu se stie nici astazi de ce, Chichen Itza a fost abandonat in secolul X d.Hr. si jungla a pus imediat stapanire pe cladirile monumentale. Printre punctele de maxim interes putem enumera Piramida Kukulcan, denumita si Templul Sarpelui,pentru ca la fiecare echinox, o umbra lunga serpuieste pe Marea Piramida. Ne Indreptam apoi spre magicul Cancun, cazare la Hotel Barcelo Costa Cancun 4 (All Inclusive) sau similar.

Ziua 12 (9 nov): CANCUN
Timp liber la dispozitia fiecaruia, iar orasul Cancun este locul ideal pentru a ni-l petrece dupa atatea zile de aventura. Toate simturile ne vor fi incantate de atmosfera acestei oaze de relaxare cu plaje magnifice si ape de cristal, dar unde vom cunoaste si minunatiile vietii exotice si tainele trecutului prin ruinele maiase. Cazare in Cancun.

Ziua 13 (10 nov): CANCUN
Dupa micul dejun ne vom rupe de misterele trecutului si de atmosfera exotica pentru a ne pregati de plecare. Transferul la aeroportul din Cancun este prevazut la ora 16:30. Vom zbura catre Bucuresti pe ruta Cancun - Mexico City - Amsterdam.

Ziua 14 (11 nov): BUCURESTI
Sosire la Bucuresti la ora locala 23:55.

PRET / persoana: 1865 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 335 EURO
Reducere a treia persoana in dubla: 40 EURO

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Mexico City si Cancun – Bucuresti, via Amsterdam, cu compania KLM
• 12 nopti cazare la hoteluri de 4*: 3 nopti in Mexico City, 2 nopti in Oaxaca, 1 noapte in Tehuantepec, 1 noapte in San Cristobal, 1 noapte in Palenque, 1 noapte in Campeche, 1 noapte in Merida, 2 nopti cazare in Cancun
• mic dejun in fiecare zi
• masa in regim All Inclusive in timpul mini-sejurului din Cancun
• transport cu autocar local pe intreg circuitul
• vizite si intrari la obiectivele turistice precizate in program
• ghid local pentru vizite
• insotitor roman de grup pe toata durata excursiei

NU SUNT INCLUSE:
• taxele de aeroport 355 EURO, pot suferi modificari
• bacsis pentru soferi si ghizi locali – 45 USD, se achita insotitorului de grup
• asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de Prestari Servicii Turistice)
• asigurarea medicala – nu este obligatorie dar este recomandata

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
29-Oct-10 - 11-Nov-101865

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DESTINATION TRAVEL