Destinatii Europene

Circuit Japonia Sarbatoarea Ciresilor 12 zile

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
12 zile
Valabilitate Oferta:
04/04/2011 - 15/04/2011
Pret Total:
2495 € (207.92€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

DESCRIERE
Japonia – Tara Soarelui Rasare este situata in Asia de Est, pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei. Numele in japoneza este Nipponkoku, insemnand Originea Soarelui.
Una din cele mai frumoase legende japoneze spun ca tara a fost creata de zei. Acestia au infipt o sabie in ocean, iar la scoaterea ei s-au format 4 picaturi care au devenit principalele insule: Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku.
Japonia, tinutul geishelor, al bonsailor sau al ceremonialului ceaiului este o imbinare intre Occident si Orient, orasele sale adoptand multe elemente vestice si in acelasi pastrand putin din misterul civilizatiei stravechi japoneze.
Constituita ca monarhie constitutionala, Japonia se intinde pe o suprafata de 377.801 kmp si are o populatie de 127.2 milioane locuitori. Cel mai mare munte este Fujiyama (munte vulcanic) 3776 m. Tara are cateva sute de vulcani dintre care 40 sunt inca activi. Populatia este concentrata in principal in jurul oraselor Tokio, Kyoto si Osaka. In total exista 350 de parcuri naturale si 27 de parcuri nationale.

Tokyo este capitala Japoniei din 1868 dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata si una dintre cele mai dens populate metropole din lume (peste 10 milioane locuitori). Corect, se numeste Tokyo-to sau Metropola Tokyo si consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. In centrul orasului se afla Palatul Imperial inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, cum sunt Curtea Suprema si ministerele nationale. Prima cale ferata din Tokyo si totodata din Japonia a fost construita in 1872, intre oras si portul din Yokohama. Un sistem de cale ferata cunoscut sub numele de "tren glont" (datorita vitezei si formei locomotivei) a fost inaugurat in 1964. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica si sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile.
Orasul pare o aglomerare urbana supraetajata pe o întindere aproape nesfârsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o împletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. La tot pasul se întâlnesc temple si parcuri cu arbori pitici, cu stânci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete cocosate.

Kyoto este al 7-lea oras ca marime din Japonia, situat langa Osaka, in sudul insulei Honshu, cu o populatie de aproximativ 1,5 milioane locuitori. Orasul a scapat ca prin miracol de bombardamen-tele razboiului, reusind sa-si pastreze intacte obiectivele culturale: Nijo Castle, resedinta sogunului Tokugawa, Toji, templul care gazduieste cea mai inalta pagoda japoneza, sau Kinkakuji, Pavilionul de Aur, acoperit la propriu cu un strat din metalul pretios. Simbolul religiei nipone, Muntele Fuji, poate fi admirat din trenul care leaga Tokyo de Osaka.
Kyoto – denumit si „capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen si fosta capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868 - este faimos pentru mestesugurile cu fire de matase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic. In orasul japonez Kyoto transportul public si intrarea la majoritatea obiectivelor turistice sunt gratuite pentru cei ce poarta chimono. Actiunea este menita sa promoveze îmbracamintea traditionala japoneza pe care majoritatea locuitorilor orasului o poarta acum numai la ocazii speciale. Pentru cei ce nu au un chimono acesta poate fi închiriat cu aproximativ 28 USD/ zi.

Sarbatoarea ciresilor in floare
Hanami (admiratorul florilor de cires), sarbatoare specifica Japoniei, are loc in fiecare primavara la inceputul lunii aprilie, cand infloreste sakura. Sakura este denumirea japoneza pentru cires si florile sale. Cireºul japonez este unul pur ornamental, nu face fructe, iar floarea sa este simbolul primaverii. Nimic altceva
nu este mai potrivit ca sursa de inspiraþie pentru poezie si pictura decît sakura, esenta esteticii japoneze. Din momentul în care floarea se deschide, prietenii, familia, angajatii unei companii se întîlnesc si sarbatoresc sfirsitul iernii si inceputul primaverii, bucurandu-se de frumusetea florilor pana noaptea tarziu, cand aleile parcurilor sunt iluminate de cunoscutele lampadare din hartie colorata.

Orar informativ de zbor (ore locale):
Bucuresti 10:45 - Istanbul 12:10 / 18:30 – Tokyo 11:45 (a doua zi)
Kyoto 22:30 – Istanbul 05:35/ 08:20 – Bucuresti 09:45

ITINERARIU
Tokyo - Kamakura Nikko - Lacul Ashi – Hakone - Muntele Fuji –Osaka - Nara- Kyoto

PLECARI
04 Aprilie, 08 Aprilie 2011

SERVICII INCLUSE
- transport avion Bucuresti-Tokyo si Kyoto-Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea cursei la Istanbul)
- 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* : 3 nopti in Tokyo, 1 noapte in zona Lacului Kawaguchi intr-un han traditional, 2 nopti in Osaka, 3 nopti in Kyoto
- 2 mese de pranz (zilele 4 si 8), 5 cine (zilele 3, 5, 6, 9 si 10)
- transport pe tot parcursul turului conform programului
- intrarile la obiectivele mentionate in program
- ghid local vorbitor de limba engleza
- insotitor roman de grup

SERVICII NEINCLUSE
- taxele de aeroport: 275 EURO/persoana (pot suferi modificari)
- asigurarea medicala de calatorie
- asigurarea storno (optionala)
- orice servicii nementionate in program
- bacsisuri pentru ghizi locali si soferi

PROGRAM
Ziua 1 BUCURESTI - TOKYO
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:45 pentru imbarcare cursa Turkish Airlines cu destinatia Tokyo. Schimbarea cursei la Istanbul.

Ziua 2 TOKYO
Sosire la Narita - aeroportul international din Tokyo la ora 11:45, transfer la hotel 3*. Dupa amiaza, timp liber pentru odihna.

Ziua 3 TOKYO
Mic dejun. Tur de oras al capitalei nipone cu vizita la gradinile Palatului Imperial; continuam cu Turnul Televiziunii din Tokyo, templul Asakusa Kannon de unde se pot cumpara si suveniruri tipic japoneze din vestita Galerie Nakamise (galerie comerciala ce functioneaza dinainte de cel de-al doilea razboi mondial). La finalul turului avem timp liber pe Ginza (cea mai importanta artera comerciala a Japoniei). Seara vom admira panorama nocturna din cladirea Roppongi Hills. Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 4 TOKYO – NIKKO - TOKYO
Mic dejun. Astazi vom face o excursie de o zi la Nikko unde vom vizita templul Toshogu unde se gaseste mormantul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important in istoria Japoniei cunoscut noua mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel). Tot aici vom servi si pranzul in stil japonez. Ne intoarcem in Tokyo si vom avea dupa amiaza libera pentru odihna sau vizitarea orasului pe cont propriu. Cazare la hotel 3* in Tokyo.

Ziua 5 TOKYO – HAKONE – LACUL KAWAGUCHI
Dupa micul dejun, plecam spre Hakone, una dintre cele mai populare zone de agrement datorita vederilor pe care le ofera asupra muntelui Fuji, terenurilor de golf si apelor termale. Vom lua cu noi doar bagajele de mana deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Kyoto. Pe drum vom face o scurta croaziera pe lacul Ashi. Dupa-amiaza vom ajunge la o statiune balneara pe malul lacului Kawaguchi - cel mai mare dintre cele 5 lacuri ce inconjoara Muntele Fuji. In aceasta seara ne vom caza la un Ryokan (han/hotel traditional japonez) si vom putea sa admiram Muntele Fuji reflectat in lacul Kawaguchi in timp ce ne relaxam, optional, in baile termale (onsen) din hotel. Cazare si cina.

Ziua 6 LACUL KAWAGUCHI – MUNTELE FUJI – MISHIMA - OSAKA
Dupa micul dejun ne indreptam spre muntele sfant al japonezilor, unde, pe malul lacului Oshino vom putea face cateva fotografii panoramice extraordinare. Dupa amiaza vom merge la Mishima, de unde vom lua Shinkasen - trenul de mare viteza spre Osaka, cel de-al doilea oras ca marime din Japonia. Cina la un restaurant local. Cazare la hotel 3*.

Ziua 7 OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA (optional)
Mic dejun. Optional, va propunem excursie la Hiroshima pentru a vizita parcul bombei atomice si muzeul bombei atomice. Plecam apoi spre Miyajima, insula situata in apropierea orasului Hiroshima, unde vom traversa cu feribotul si vom vizita altarul de la Itsukushima. Dupa amiaza ne intoarcem la Hiroshima si luam trenul inapoi spre Osaka. Cazare la hotel 3*.

Ziua 8 OSAKA - NARA - KYOTO
Dupa micul dejun vom face un tur panoramic al orasului. Vom incepe cu vizitarea celui mai mare castel construit in Japonia. Continuam cu Acvariul din Osaka, unde vom putea admira exemple de viata marina din 15 zone de pe intinsul globului pamantesc, acvariu al carui exponat central este un exemplar de rechin balena. Dupa masa de pranz, ne vom indrepta catre Nara, cea mai veche capitala japoneza ce dateaza din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji care adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, acest templu fiind patrimoniu UNESCO, fiind cea mai mare cladire de lemn din lume. Vom petrece putin timp liber in parcul Nara sau parcul caprioarelor. Plecam apoi spre Kyoto, vechea capitala nipona, unde ne vom caza.

Ziua 9 KYOTO
Mic dejun. Astazi vom face un tur de oras cu vizita la Sanjusangen-Do, templul celor 1001 statui ale zeitei Kannon si Kyomizu Dera - templul apei curate. Ziua continua cu templul Kinkakuji - pavilionul de aur. Seara, optional, vom participa la un spectacol de dansuri japoneze in renumitul cartier Gion. Cazare la hotel 3*.

Ziua 10 KYOTO
Mic dejun. Optional, vom vizita impreuna cu insotitorul de grup unul din cele mai mari temple, inscris in Patrimoniul UNESCO – Honganji si Pagoda cu 5 nivele To-ji, un obiectiv emblematic al Kyoto-ului. Seara, cina traditionala japoneza de ramas bun la care va participa, pentru jumatate de ora si o Maiko adevarata.

Ziua 11 KYOTO – ISTANBUL
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi si plimbari individuale. Vom elibera camerele in jurul pranzului si vom lasa bagajele in camera special amenajata din interiorul hotelul

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
04-Apr-11 - 15-Apr-112495

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Agentia de Turism PREMIER TOUR"

Total Oferte de Turism (1243)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Agentia de Turism PREMIER TOUR