Destinatii Europene

Circuit Iordania - Siria - Liban

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
12 zile
Valabilitate Oferta:
26/01/2011 - 01/05/2011
Pret Total:
1350 € (112.5€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice

Descriere Oferta Turistica:

Circuit IORDANIA – SIRIA – LIBAN

Ziua 1. Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul din Otopeni. Decolare din Bucuresti; sosire in Amman si transfer la hotel. Cazare in Amman.

Ziua 2. Mic dejun. Vizite în Amman: Citadela, Amfiteatrul Roman, Forumul si Odeonul, Fantana Nymphaeum, Muzeul de Arheologie, Piata Hashemita, Moscheea Regelui Hussein si cea a lui Abdulah (exterior). Plecare spre Madaba unde se viziteaza Biserica Sf Gheorghe, parcul arheologic cu sala lui Hippolytus, Biserica Fecioarei Maria impreuna cu Biserica Apostolilor. Oraşul biblic Madaba este celebru în special datorită „hărţii Madaba” care se găseşte în biserica Sf. Gheorghe. Harta este alcătuită din 2 milioane de piese de mozaic şi datează din anul 560 D.C. Pe această hartă sunt indicate Nilul, Marea Moartă şi Ierusalimul cu Biserica Sfântului Mormânt. Se continua apoi calatoria spre Muntele Nebo - cel mai cunoscut loc biblic din Iordania, de unde profetul Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. De asemenea, se presupune că aici se află mormântul lui Moise. Se viziteaza Biserica Memoriala a lui Moise si celebra panorama a Marii Moarte si a Ierusalimului . Cina si cazare în Petra.

Ziua 3. Mic dejun. Se viziteaza “oraşului pierdut” Petra cu fascinantele faţade sculptate în piatră. Cea mai mare atracţie turistică a Iordaniei este cetatea Petra, un important vestigiu din perioada Regatului nabateean. Săpat în piatră roz, Petra este cunoscut şi sub denumirea de „Red Rose” şi nu este încă descoperit în totalitate. Petra este genul de oraş care de obicei există doar în imaginaţie. Oraşul a fost „uitat” timp de 1000 ani şi a fost redescoperit în anul 1812. Situat într-un canion adânc, accesul în oraş se face prin speldidul defileu colorat în 11 nuanţe naturale. Se viziteaza: defilleul Siq, Tezaurul (Al Khazneh), strada fatadelor, mormintele nabateene, teatrul roman, biserica bizantină, strada coloanelor, Nymphaeum, Marele Templu, Templul Leilor inaripati, Qasr Al Bint, Mormantul Leului, locul sacrificiului, mormantul soldatului triclinium. Se pot urca cele 750 trepte până la Mănăstirea Al Deir. Cina si cazare în Petra.

Ziua 4. După micul dejun plecare spre Amman. Pe traseu se viziteaza deşertul Wadi Rum, care are câteva din cele mai spectaculoase peisaje din lume. Este o vale foarte întinsă, bătută de vânt şi furtuni de nisip care au săpat în rocă diferite forme. Lawrence al Arabiei a petrecut aici câtva timp în perioada luptelor cu otomanii. Plimbare de aprox. 2 ore cu Jeepul în deşertul Wadi Rum. Sosire în Amman; cina şi cazare.

Ziua 5. După micul dejun plecare spre Jerash - unul dintre cele mai bine păstrate oraşe romane ale Decapolisului – cel mai bun exemplu de oraş roman provincial. Aici se viziteaza Arcul lui Hadrian, Hipodromul, Forumul cu cele 56 coloane ionice, Templul lui Zeus, Teatrul sudic, Cardo Maximus, Nymphaeum, Templul lui Artemis, Teatrul Nordic. Plecare apoi spre Siria. Oprire in Bosra - anticul oras roman, capitala Provinciei Arabia (106 d. Hr), in perioada Imparatului Roman Traian. Se viziteaza Teatrul Roman cu 15.000 locuri si orasul vechi. Cina si cazare Damasc.

Ziua 6. Mic dejun. Jumatate de zi tur de oras Damasc pentru a vizita partea veche a orasului: Muzeul National, moscheea Omayyad, Mausoleul lui Saladin, Palatul Azem, Via Recta cu capela Sf. Pavel (care s-a crestinizat la Damasc) si capela lui Ananias (Sharia Hanania) unul dintre primii discipoli ai lui Hristos. Plecare spre Palmyra - cel mai cunoscut site arheologoc din Siria. Cina si cazare.

Ziua 7. Dupa micul dejun. Vizitarea splendidului oras roman Palmyra, care in perioada Imparatului Caracala era ridicat la rangul de "Colonie romana". Amplasat intr-o oaza cu doua izvoare, din desertul sirian pe drumul caravanelor dintre Damasc si Eufrat, orasul a cunoscut o perioada de inflorire datorita legaturilor comerciale cu Drumul Matasii. Vom vizita: Kaings, Tower Tomb, Amfiteatrul, Agora, Baths, Colonnade, Arcul de Triumph, Muzeul, Templul Zeului Baal, Tetrapylon si Teatrul Antic. Plecare spre Hama, localitate cu o istorie care dateaza de 2.000 de ani si care prezinta numeroase puncte de interes istoric: Cetatea, Palatul Azem, resedinta guvernatorului din perioada otomana (vizita), An Nuri Moschee, construita de unchiul lui Saladin, Nur - al Din., Roman Norias - impresionantele roti de apa care se foloseau din perioada bizantina la umplerea canalelor pentru irigatii. Cina si cazare in Aleppo.

Ziua 8. Mic dejun. Se viziteaza : Moscheea Omayyad, bazarul vechi, muzeul, citadela, catedrala armeana a celor 40 de martiri, Castelul Krak Des Chavaliers. Cina si cazare in Beirut.

Ziua 9. Mic dejun. Se viziteaza Baile Romane ,Parlamentul, Moscheea Al-Omari, Catedrala Ortodoxa Sf. George. Deplasare la Qana, locul in care, conform crestinilor libanezi, Isus a realizat primul sau miracol, transformand apa in vin. Se viziteaza apoi orasul fenician Tyr (situl arheologic, biserica primilor cruciatilor). Vom continua cu vizita la cetatea biblica Sidon, Deir Al Moukales- Maghdouche (biserica Sfintei Fecioare din Mantara). Intoarcere la Beirut. Cina si cazare.

Ziua 10 Mic dejun. Deplasare spre Patriarhia Maronita (Bkerkey Maronit Patriarch); se viziteaza Sf. Fecioara a Libanului, grota Jeita. Continuam vizitele la Annaya Sf. Charbel, Byblos (locul unde s-a creat primul alfabet) unde se viziteaza castelul cruciatilor. , Catedrala Jean Marc,. Ne continuam drumul spre orasul Bacharre unde se viziteaza Muzeul Khalil Gibran. Cina si cazare la Bacharre.

Ziua 11.Mic dejun. Se viziteaza Templul din Baalbek, cel mai important sit arheologic din Orientul Mijlociu si Triada Templelor: Jupiter,Bachus,Venus. Seara trasfer la aeroportul din Beirut.

Ziua 12. Decolare si sosire in Bucuresti

Preturile sunt exprimate in EURO si includ:
- transport avion Bucuresti –Amman / Beirut – Bucuresti (cu escala)
- 10 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri 3* conform program;
- viza colectiva pentru Iordania + Siria (se acorda doar grupurilor mai mari de 5 persoane)
- transport autocar / minibus modern cu aer conditionat conform program
- intrari la obiectivele mentionate in program
- scurta plimbare cu calul in Petra
- plimbarea cu Jeepul in desertul Wadi Rum (aprox 2 ore)
- ghid local si insotitor de grup roman

Preturile NU includ:
- taxa de aeroport: 175 euro / pers (se achita la agentie);
- taxe frontiera Iordania si Siria: 35 euro/pers (se achita la agentie);
- taxa viza Liban: 15 euro/pers (se achita la agentie);
- bacsisuri obligatorii: aprox. 25 euro/pers (se achita la fata locului ghidului / reprezentantului agentiei locale).
- asigurarea medicala (aprox. 30 lei / pers)
- asigurarea storno (1,5% din pretul total – optionala dar recomandata, se incheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
- supliment Craciun / Revelion / Paste

Preturile sunt valabile pentru un grup minim de 20 persoane. Daca grupul este mai mic pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Supliment grup 15-19 persoane: + 80 euro/persoana

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: 3 saptamani inainte de data de plecare, cand se depun documentele pentru obtinerea vizelor colective.

Orar de zbor informativ (ore locale):
Bucuresti 10.50 – 12.10 Istanbul 18.40 – Amman 20.50
Beirut 03.55 – 05.50 Istanbul 08.30 – Bucuresti 09.55
Compania aeriană poate modifica orarul de zbor. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.
Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.

ATENTIE!!! IMPORTANT!!!
Persoanele (turistii) care au in pasaport stampila de Israel sau Taba NU PRIMESC VIZA DE INTRARE IN SIRIA. In acest sens se RECOMANDA SCHIMBAREA PASAPORTULUI.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
26-Ian-11 - 06-Feb-111350
09-Mar-11 - 20-Mar-111375
20-Apr-11 - 01-Mai-111375

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: CALIBRA