Destinatii Europene

Circuit in Normandia - 2013

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
18/07/2013 - 23/07/2013
Pret Total:
729 € (121.5€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

NORMANDIA:

ROUEN, CAEN, SAINT MALO, MONT SAINT MICHEL



18 Iulie – 23 Iulie

08 August – 13 August

07 Septembrie – 12 Septembrie



Ziua 1. BUCURESTI – PARIS – ROUEN (135 Km)

Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei la ora 05:20 si imbarcare la cursa companiei aeriene Airfrance AF 1089 cu decolare la 07:20 spre Paris. Sosim la Paris la 10:30. (ora locala). Ne imbarcam in autocar si incepem minunata calatorie inspre una dintre cele mai frumoase regiuni ale Frantei. In drumul nostru spre Caen, inima Normandiei, vom vizita Giverny, un sat turistic plin de restaurante cochete in stil rustic, case acoperite de verdeata, galerii de arta. Vizitam casa si gradina lui Monet aflata in centrul statiunii. Seara cazare Rouen, Hotel Ibis Rive Gauche (sau similar).


Ziua 2. ROUEN – ETRETAT – LE HAVRE – HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN (227 Km)

Mic dejun. Incepem periplul nostru de astazi cu fosta capitala a Normandiei, Rouen. Vom vizita centrul istoric, cu superbele sale alei pietonale unde vom descoperi bogatiile arhitecturale ale orasului – Catedrala, Gros-Horloge, Curtea de Justitie, biserica Saint Maclou si manastirea St Ouen, Muzeul Ioanei d’Arc, Palatul Vieux Marche. En route spre Le Havre vom face o scurta oprire in Etretat, o mica localitate de pe coasta Normandiei, destinatie faimoasa datorita stancilor spectaculoase ce impodobesc plaja. Continuam calatoria spre portul maritim Le Havre pentru a admira intr-un tur pietonal Abatia Granville, fortul Saint Adresse, Primaria si Bulevardul Foch. Continuam calatoria spre Caen cu doua scurte popasuri in Honfleur, oras deosebit de pitoresc cu multe case vechi traditionale, muzee interesante, biserici si monumente si Deauville, o statiune intemeiata in anul 1859 de catre ducele de Morny, fratele vitreg al lui Napoleon III. Deauville a intrat in istoria croitoriei in 1913, cand Coco Chanel si-a inceput aici cariera, deschizand un magazin cu palarii. Cazare Caen, Hotel Ibis Caen Hérouville (sau similar).



Ziua 3. CAEN – BAYEUX – PLAJELE DEBARCARII DIN NORMANDIA

Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita orasul Caen, capitala Normandiei de Jos. In cripta catedralei din Caen este Inhumat William Cuceritorul, regele normand care s-a instalat pe tronul Angliei, teritoriu pe care l-a cucerit de la saxoni în 1066. Oraşul Caen este celebru pentru Memorialul războiului, dar merită o vizită şi la cele două biserici Abbaye aux Hommes şi Abbaye aux Dames înălţate de William Cuceritorul şi soţia sa, regina Matilda. Dupa pranz vom vizita Bayeux pentru un scurt tur de oras si pentru a admira uimitoarea tesatura lunga de 70 m, care povesteste invazia lui Wilhelm Cuceritorul in Anglia din anul 1066, document istoric deosebit si o unica opera de arta, apoi putem vizita celebrele plaje ale debarcarii din Normandia, încă denumite pe hărți și pe indicatoarele rutiere cu numele de cod din 1944. In regiune se află cateva cimitire militare vaste. În cimitirul și memorialul de război american din Colleville sur Mer sunt așezați la căpătâiul celor căzuți la datorie stâlpi din piatră albă, având dăltuită crucea crestina sau steaua lui David. Cimitirele luptătorilor Commonwealthului se întâlnesc în diverse localități, mormintele celor căzuți la datorie fiind însemnate cu numele eroului, însemnul religiei sale și al unității militare în care a luptat. Cel mai mare cimitir militar din Normandia este cel german din La Cambe, cu pietre funerare din granit și cruci de înălțime mică. Străzile din localitățile de lângă plajă mai poartă încă numele unităților care s-au distins în eliberarea lor, iar plăcile comemorative amintesc de evenimentele importante din timpul luptelor. Pe plaja Juno, guvernul canadian a construit „Juno Beach Information Centre”, pentru comemorarea unuia dintre cele mai importante evenimente ale istoriei militare naționale. Cazare Caen, Hotel Ibis Caen Hérouville (sau similar).



Ziua 4. CAEN – SAINT MALO – MONT SAINT MICHEL

Mic dejun. Astazi, dupa o scurta vizita la Saint Malo, locul in care Marea Manecii se intalneste cu Oceanul Atlantic, o fortareata imensa, cu ziduri medievale groase, cu o multime de turnuri de observare si cu o inaltime destul de mare pentru a putea scruta orizontul, care adaposteste in interior un orasel cu o arhitectura veche dar si locuri foarte moderne ne indreptam spre unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, Orasul din mijlocul marii, Mont Saint Michele. Aceasta stanca de granit inalta de 78 metri este ocupată de un sat (cca. 46 locuitori) şi o mănăstire fortificata, ridicată începând cu secolul al VIII-lea, până prin secolele al XII-lea – al XIV-lea). A jucat un rol important în istoria Franţei, fiind singurul loc care nu a putut fi cucerit de armatele engleze în timpul „Razboiului de 100 de ani”. In jurul acestei stanci se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de flux şi reflux: în timpul fluxului localitatea este insulă, comunicatia cu teritoriul continental fiind întreruptă, iar în timpul refluxului devine peninsulă, o limbă de nisip ieşind de sub ape. O şosea pietruită asigură, în ultima vreme, legătura permanentă cu ţărmul Bretaniei. Un apus de soare la Mont Saint Michele iti ofera o priveliste extraordinara, iar cei pasionati de fotografie se pot intoarce acasa cu adevarate trofee. Seara, cazare Caen, Hotel Ibis Caen Hérouville (sau similar).



Ziua 5. CAEN – VERSAILLES – PARIS

Mic dejun. Astazi parasim Normandia si ne indreptam spre Orasul Luminilor, Paris. En route, vizitam Versailles, cel mai renumit palat din Franta, unul dintre cele mai prestigioase monumente din lume. Initial construit ca o vila in care locuia Louis al XIII-lea atunci cand pleca la vanatoare, palatul a fost extins si a devenit palatul scaunului regal si al guvernului in timpul Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea. Camerele regale, “Sala Oglinzilor”, Capela, Opera Regala si Muzeul de Istorie a Frantei, sunt atractiile principale de la Versailles, cunoscute pentru decoratiunile extraordinare. Dupa vizita acestei minunate opere de arta si a gradinilor inconjuratoare, ne deplasam spre Paris, unde dupa cazare, vom vizita pietonal by night Orasului Luminilor in zona Turnului Eiffel. Cazare Paris, Hotel Ibis La Défense (sau similar).



Ziua 6. PARIS – BUCURESTI

Mic dejun. Dupa un tur pietonal in care vom vizita Pantheonul, Jardin du Luxembourg, Sorbona, ne indreptam spre L’Ile de la Cite unde vom vizita Palatul Conciergerie si Sainte Chapelle si unde ne va incanta Cathedrala Notre Dame. Cu maretia sa gotica Notre Dame din Paris, domina nu numai raul Sena si Ile-de-la-Cite ci si istoria capitalei Frantei. Pe locul unde se inalta astazi maiestuosul edificiu sacru in antichitate romanii ridicasera un templu dedicat lui Jupiter, care a fost urmat de o bazilica si apoi de o biserica in stil romanic inchinata sfantului Stefan, construita de regele merovingian Hildebert, in anul 528. Initiativa de a ridica o catedrala, cu aproximativ 900 de ani in urma, a apartinut iui Maurice de Sully, episcop de Paris, datorita cresterii numarului de credinciosi. Lucrarile au inceput in 1163, dar nu au fost incheiate decat cu 180 de ani mai tarziu, in 1345, si atunci fara finisajele finale. Catedrala, inchinata Fecioarei Maria, a fost ridicata in perioada analfabetismului, asa ca a fost conceputa incat sa prezinte intr-un mod cat mai plastic scenele si personajele Bibliei, in portalurile, picturile si vitraliile care o impodobesc. Catedrala Notre-Dame, care a inspirat multe opere literare sau artistice, precum Cocosatul de la Notre-Dame a lui Victor Hugo sau comedia muzicala Notre-Dame de Paris a lui Luc Plamadon si Richard Cocciante, este chintesenta artei franceze medievale. Transfer in cursul dupa amiezei de la hotel la Aeroportul Charles de Gaulle. Imbarcare la cursa Airfrance AF 1088 cu decolare la ora locala 19:10 spre Bucuresti. Aterizare pe Aeroportul Otopeni-Henri Coanda la ora locala 23 :00.



Nota: Tarifele sunt valabile pentru grup minim de 20 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim si sunt numai intre 15 – 19 platitori, pretul pachetului creste cu 75 €/persoana. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat la semnarea contractului de prestari servicii turistice, iar suma va fi achitata cu cel mult 15 zile inaintea datei de plecare.


Tarif: 729 euro/persoana


Servicii Incluse:

5 nopti cazare cu mic dejun, conform program;

Vizita Palatului Versailles;

Vizita Bayeux;

Vizita Mont Saint Michel

transferurile pe toata durata calatoriei conform program;

transport avion compania, Bucuresti – Paris – Bucuresti;

taxele de aeroport 150 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);

tururile de oras, vizitele la obiectivele turistice conform program;

asigurarea medicala si storno;

Insotitor roman din partea agentiei pe toata durata calatoriei.





Preturile nu includ:

intrarile la obiectivele turistice;

alte servicii decat cele mentionate in program


Site-uri hoteluri:

Rouen – Hotel Ibis Rive Gauche http://www.accorhotels.com/fr/hotel-1107-ibis-rouen-centre-rive-gauche-saint-sever/index.shtml

Caen – Hotel Ibis Caen Hérouville http://www.accorhotels.com/fr/hotel-0605-ibis-caen-herouville-savary/index.shtml

Paris – Hotel Ibis La Défense http://www.ibis.com/fr/hotel-0771-ibis-paris-la-defense-centre/index.shtml

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
18-Iul-13 - 23-Iul-13729

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel