Destinatii Europene

REDUCERE CIRCUIT MEXIC CUBA 21 ZILE

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
21 zile
Valabilitate Oferta:
19/10/2016 - 19/10/2016
Pret Total:
2621 € (124.81€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

SERVICII INCLUSE
zbor Bucuresti – Mexico City / Cancun – Havana / Havana - Bucuresti;
transferurile cuprinse in program si transport pe durata circuitului cu autocar/minibus licentiat;
19 nopti cu mic dejun pe durata circuitului in hoteluri de 4* - 3* conform program;
6 cine si 3 pranzuri pe durata circuitului si All Inclusive la Cancun, Trinidad & Varadero ( 3 mese / zi cu bauturi alcoolice si nealcoolice nelimitat );
vizitele cuprinse in program ;
insotitor roman de grup si ghid local pe durata vizitelor si a excursiilor.
asigurare medicala si storno * (* valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie).

SERVICII NEINCLUSE
taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale intercontinentale si zborul Cancun-Havana (se achita obligatoriu la inscriere): 580 € ;
taxele de frontiera ( aprox 35 €, se achita local);
excursiile si vizitele optionale;
bacsisuri (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 65 $;
taxa de viza Cuba si procesare (se achita obligatoriu la inscriere): 50 € si taxa de iesire din Cuba ( aprox. 16 €, se achita la iesirea din tara).

PROGRAM
Circuit Mexic Cuba 21 zile

Ziua 1. BUCURESTI – MEXICO CITY
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Mexico City via Paris. Sosire in Mexico City in cursul serii si transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 2. MEXICO CITY & XOCHIMILCO
Mic dejun. Turul celei mai mari metropole din lume, cu o populatie de 25 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2400 m. Vizitam Zocalo (centrul animat al orasului), Palatul National, construit pe ruinele unui palat aztec, cu minunatele sale picturi murale, opera faimosului pictor mexican Diego Riviera, impozanta Catedrala Metropolitana. Dupa pranz, turul continua cu o vizita la Muzeul National de Antropologie ce adaposteste o bogata colectie de artefacte precolumbiene, dupa care deplasare la Xochimilco, pentru o plimbare de seara cu barcile traditionale pe canale. Cazare Mexico City.
Ziua 3. MEXICO CITY & TEOTIHUACAN – PUEBLA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu vizitarea Altarului Guadalupe, cel mai important monument religios al Mexicului. Ne deplasam la Teotihuacan pentru o vizita la impresionantul complex arheologic, supranumit ‘Orasul Zeilor’, unde se vor admira monumentalele Piramide ale Soarelui si Lunii si Templul lui Quetzalcoatl. Dupa pranz, vom pleca spre Puebla. Ajungem in Puebla transfer si cazare.
Ziua 4. PUEBLA – MONTE ALBAN – OAXACA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu un tur de oras al orasului si cu vizitarea Capelei Rosario, Piata Centrala, Catedrala si El Parian (cunoscut centru comercial de artefacte). Continuam apoi cu vizitarea Templului Santa Maria Tonantzintla, admirabil decorat manual de catre indigeni.
Dupa amiaza devreme ne deplasam spre Oaxaca. Sosim si incepem vizita la Monte Alban (Muntele Alb), important complex arheologic, atribuit unui amestec succesiv de civilizatii pre-columbiene zapotec, olmec si mixtec, situat pe un promontoriu artificial inalt de 400 m, in Valea Oxaca. Vom putea admira numeroase temple, picturi murale, piramide in trepte, basoreliefuri, morminte (dintre care se remarca mormantul nr.7), Observatorul (ansamblu de cladiri cu semnificatie astrologica) si ‘Pietrele Dansatorilor’ (sculpturi in piatra care infatiseaza barbati dezbracati, in diverse posturi contorsionate).Cina si cazare Oaxaca.
Ziua 5. MITLA – TEHUANTEPEC
Mic dejun. Ziua de astazi incepe cu un tur panoramic al orasului Oaxaca. In continuare vizitam vechiul oras pre-columbian Mitla, unul din cele mai emblematice locuri sacre, din care s-au pastrat numeroase cladiri si ziduri decorate cu mozaicuri geometrice distincte. Continuam traseul spre Tehuantepec, nu inainte de a trece pe langa Arborele Tule, copacul cu cel mai mare diametru din lume, masurand la baza trunchiului aproape 12 m, estimat cu o varsta de cel putin 1500 ani. Cina si cazare in Tehuantepec.
Ziua 6. TEHUANTEPEC – CANIONUL SUMIDERO – SAN CRISTOBAL
Mic dejun. Plecam spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, bucurandu-ne de peisajele deosebite ale muntilor. Traversam Canionul Sumidero (1000 m inaltime), admirand peisaje spectaculoase. Plimbarea cu vaporasul prin canion va fi marea atractie a zilei de azi (optional). Plecam spre San Cristobal vizitand en route un sat indian autentic, San Juan Chamula, ai carui localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom putea sa intram in locuintele lor, sa le admiram templele si chiar sa asistam la unele ritualuri arhaice pagane.Sosim si tur panoramic. Cina si cazare in San Cristobal.
Ziua 7. SAN CRISTOBAL – CASCADELE AQUA AZUL – PALENQUE
Mic dejun. Plecam spre Palenque, oprindu-ne sa ne ‘clatim privirea’ cu apele azurii ale Cascadelor Aqua Azul. Pranz la un restaurant local. Continuam itinerariul spre Palenque cu vizitarea complexului arheologic de la Palenque, aflat in inima junglei, unul din cele mai importante repere ale urmelor civilizatiei maya in Mexic. Vom admira Templul Inscriptilor, cum a fost denumit, situat deasupra Mormantului regelui Pakal cel Mare, Palatul (ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, inter-conectate, care adapostesc unele din cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri) si Templele ridicate in varful piramidelor in trepte (Templul Soarelui, Templul Crucii) care comemoreaza succesiunea regelui Chan Bahlul II la tron. Sosire la Palenque, cina si cazare.
Ziua 8. PALENQUE – CAMPECHE – MERIDA
Mic dejun. Dimineata Continuam itinerariul spre Merida, cu oprire in Camepche si vizitarea orasului. Continuam apoi spre Merida, oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale, supranumit si ‘Orasul Alb’ (apelativ care isi are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras). Vizitam Montejo Avenue, Palatul Guvernatorului, Piata Centrala, Catedrala. Cina si cazare in Merida.
Ziua 9. MERIDA – UXMAL – CHICHEN ITZA – CANCUN
Mic dejun. Ne deplasam spre Uxmal, sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatan, avand constructii a caror arhitectura rivalizeaza in rafinament cu cele de la Palenque (Palatul Guvernatorului, Templul Adivino, numit si Piramida Magicianului etc). Continuam spre Chichen Itza, cel mai fascinant centru arheologic pre-hispanic din Mexic, cu functii ceremoniale, unde vom intalni si urme de cunostiinte avansate de astronomie arhaica ale civilizatie mayase. Vom vizita Templul piramidal Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piata celor o mie de coloane, Fantana Sacra (cenote), locul unde erau aruncate spre sacrificiu victimele in onoarea zeului Chaak. Pranz la un restaurant local. Continuam itinerariul spre Cancun.Sosim in Cancun, celebra statiune a Mexicului de la Oceanul Atlantic. Cazare cu cina Cancun.
Ziua 10. CANCUN
Mic dejun. Timp liber in Cancun pentru plaja si relaxare. In a doua parte a zilei recomandam o excursie la celebra la Playa del Carmen, continuand apoi cu o vizita la parcul tematic Xcaret, o reconstructie magnifica a unui vechi sat mayas, prilej de a ne bucura de cele peste 40 de atractii si de a asista la un spectacol traditional mexican magnific, care are loc in fiecare seara. Cazare cu pranz si cina.
Ziua 11. CANCUN & ISLA MUJERES
Mic dejun. Timp liber in care ne vom putea bucura de plajele cu apele turcoaz ale oceanului (Marii Caraibelor) sau vom putea vizita, optional, Isla Mujeres (bauturi si pranz inclus). Cazare cu pranz si cina.
Ziua 12.CANCUN – HAVANA
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Havana. Sosim si facem un tur de oras al orasului cu cartierele noi ale Havana. Incepem cu Vedano, cartier elegant, cu strazile sale pitoresti, vile luxoase, magazine moderne si vestita Avenida de los Presidentes. Turul ne poarta si in zona rezidentiala Miramar, cel mai bogat si elitist cartier al Havanei. Vom admira cladirea Universitatii, Muzeul Napoleon gazduit intr-un palat in stil florentin, unul dintre cele mai importante muzee din lume, Hotelul Nacional, unde a fost gazduit si fostul rege a Romaniei, Carol al II-lea. Cazare in Havana.
Ziua 13. HAVANA & VALE VINALES
Mic dejun. Astazi vom face o excursie in faimoasa Vale Vinales, cu pranz inclus, admirand din locul de belvedere Los Jazmines peisajele pitoresti ale provinciei Pinar del Rio, vizitand apoi pestera indiana si picturile murale preistorice. Excursia ofera un prilej de introducere in viata de zi cu zi a Cubei. Seara, optional, putem participa la renumitul spectacol de Cabaret Tropicana, o reprezentatie de neegalat a luminilor, costumelor si dansurilor exotice (bautura este inclusa). Cazare Havana.
Ziua 14. HAVANA – GUAMA – LAGUNA DEL TESORO – CINEFUEGOS – TRINIDAD
Mic dejun. Ne imbarcam pe vaporas pentru a porni spre Laguna del Tesoro, unde a debarcat in 1492 Cristofor Columb, luand prima data contact cu locuitorii indieni. In satul Indian reconstruit vom vedea casele in care acestia traiau, sculpturi si picturi reprezendand diferite activitati zilnice. Drumul continua spre Cinefuegos, considerat si “Perla Sudului”, remarcabil prin imbinarea deosebita intre relieful marin si cel montan si prin aerul frantuzesc pastrat de la vechii colonisti (a fost colonie franceza in 1819). Se viziteaza Parcul Jose Marti, centrul istoric cu Catedra Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry, Bulevardul Prado. Se pleaca spre Trinidad, ‘cel mai colonial oras al Cubei’. Cina si cazare in Trinidad.
Ziua 15. TRINIDAD – PARCUL NATIONAL TOPES DE COLLANTES
Mic dejun. Dimineata excursie (optionala) in Parcul National Topes de Collantes, o veritabila padure tropicala, impresionanta datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatia luxurianta, cu sute de specii de plante.
Dupa amiaza intoarcere in Trinidad si tur pietonal de oras. In Trinidad vom intalni cel mai b

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: BAVARIA TOUR